Автор Тема: Лек за синуси...( Тетовско село ??? )  (Прочитано 40594 пати)

Отсутен peugeot206

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
Лек за синуси...( Тетовско село ??? )
« на: 12 Ноември 2013, 09:48:22 am »
сум слушнал за некој човек доста познат во некое тетовско село што лекувал синуси со некаков природен лек...ставал во носот и истекувал целиот гној,крв....и што ли уште не .... и подоцна немаш прболеми со дишењето ... пошто сега едвај дишам ... па доколку има некој член од тетово или пак некој член проблеми со синусите можеби ке знае да ми каже каде се наога или контакт телефон нешто....поздрав ... фала :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Одг: Лек за синуси...( Тетовско село ??? )
« Одговори #1 на: 12 Ноември 2013, 10:01:29 am »
Има смисла. Иначе ако ти се затнати синусите или загноени мене ми помага разредено кантарионово масло. Ако можеш да чекаш да ставиш и малку мајчина душица и да одстои така две недели па да се процеди ќе добиеш уште поефикасен лек. Мене и без тоа ми помага. Ако не најдеш пиши ќе ти обезбедам home made.

Иначе има неколку тетовчани овде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2 на: 12 Ноември 2013, 10:12:50 am »

Отсутен peugeot206

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 12 Ноември 2013, 10:57:53 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

не станува збор за моментална болест грип или сл...го имам тој проблем континуирано....а не сум болен

Отсутен peugeot206

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 12 Ноември 2013, 10:58:41 am »
Има смисла. Иначе ако ти се затнати синусите или загноени мене ми помага разредено кантарионово масло. Ако можеш да чекаш да ставиш и малку мајчина душица и да одстои така две недели па да се процеди ќе добиеш уште поефикасен лек. Мене и без тоа ми помага. Ако не најдеш пиши ќе ти обезбедам home made.

немам болки....само неможам да дишам...но во секој случај ке го пробам ова ....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43923
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 12 Ноември 2013, 10:59:53 am »
Не бутајте свашта у нос. Прво проверете со некоја имиџинг технологија (X-ray, CT, MRI-најдобо), дали навистина има воспаление, на синусите (sinusitis) или е нешто друго во прашање. Земете брисови, видете бактериолошкиот состав каков е, па соодветна терапија за тоа. Чисто онака лаички - не сум медицинар :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #6 на: 12 Ноември 2013, 11:08:58 am »

немам болки....само неможам да дишам...но во секој случај ке го пробам ова ....
Неможиш да дишиш преку носот или ?

Отсутен peugeot206

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 12 Ноември 2013, 11:13:24 am »
неможам да дишам преку НОС .... односно дишам но половично со мака .... бев во државна гледаа таму со камери ми ставаа во носот рекоа немало ништо... требало да се прави ренгенска снимка....но докторите знам што ке речат...операција.....а за ова има природен лек ... имало некој човек како што казав во тетовско ... и има една жена во србија...знам точно каде е но е на крајот најгоре во северна србија .... па затоа барам контакт од човекот.... а природното лекување е нај ефикасно ... имам доста читано на српски форуми ... а и имам слушнато за тој човекот во тетово дека доста добро лекувал....па затоа не сакам да одам по доктори

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #8 на: 12 Ноември 2013, 11:17:09 am »
И јас го имам истиов проблем дишам, ама одвај.. Само со устата можам да дишам не се издржува више...
И јас бев во битола на болница (пред 3/4 месеци), ми ставаа камери, снимки 21321 ми направија, ми кажаа дека операција треба да се правам... Ама малце и страв ме фаќа, аа и сигурно постои некој друг лек освен операцијата...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Re: Лек за синуси...( Тетовско село ??? )
« Одговори #9 на: 12 Ноември 2013, 11:30:57 am »
И ја имам проблеми со синуси со години, кој што праи ја со капките за нос цело време бев,  не одев нигде без нив,  сега немам тешкотии со дишење али кога се мења време(октомври,  ноември), па и на пролет имам страшни главоболки,  одев пустев по лекари све џабе...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #10 на: 12 Ноември 2013, 11:32:33 am »
Напијте се еден Риностоп. Штознаеш може ќе проработи псевдоефедринот како што треба.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #11 на: 12 Ноември 2013, 12:22:57 pm »
Не помага риностоп. Еден другар има проблем со синуси и кога е болен пија риностоп, ама не му помага со дишењето, само престанува носот да му течи од настинката.

Туку не знам колку помага, но еден комшија му рече на другаров дека синусите ги излечил со корен од рен. Тој коренот се рендал колку една рака и се шмрка (вдишува). Ама не да ги вдишиш корењата туку миризбата :) Премногу лутело, очите солзеле и печеле ама неколку пати така и му поминало. Сега дишел без проблем.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
« Одговори #12 на: 12 Ноември 2013, 12:49:53 pm »
И мислам дека и со лејка може да се направи лек за синуси, да се зоврие вода или така нешто во лејката, потоа таа течност да се стави во шишенце и како капки да се стави во носот, тоа ке ти предизвика најмалку 1 ден да ти тече нос, исто како да си настинат.
Порано моите така ми правеа мене, со лејка, ама како беше рецептот точно незнам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17595
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13 на: 12 Ноември 2013, 12:54:03 pm »
Лиѓе, операцијата не е ништо страшно. :)
И најчесто само тоа е лекот, дишните канали се стеснети и деформирани, се ограничува проток на воздух и затоа загнојува синусната празнина.
Доколку го одберете правиот доктор во правата установа и се оперирате во правилно време од годината ќе поминете многу лесно.
Пак ќе кажам, 2 операции на нос поминав досега, и едно од наредниве лета се спремам за трета, не е страшно. 10 дена мака за цел живот ослободување не се ништо. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #14 на: 12 Ноември 2013, 12:57:50 pm »
има некој што е медицинско лице од форумов да го прашам нешто?