Автор Тема: Инсталирање на паркинг сензори  (Прочитано 43209 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Инсталирање на паркинг сензори
« Одговори #45 на: 18 Август 2011, 10:30:19 am »
Токму сензорите со бушење на браник ми се најголема глупост, независно како се офарбани. Имаш нова кола ( па и стара нека е ) удри му бургијата на браникот, оскрнави го, а токму сензорите за тоа и се ставаат, да не го скрнавиш браникот.
Овие без бушење се елеганција бре у движење, ем не го дупиш браникот, ем функционира, ем, ако сакаш сокриваш звучникот/дисплејот у тапацир у багажник, и ништо не се гледа, само слушаш.

Ние нарачувавме сите колеги во канцеларија, арно ама неможеше да се нарачаат под 50 комада. Ставивме на колите, и другите ги дадовме у оглас. Сега се уште 8 комада на број, ама и тие ке ги снема. Инаку не ми се сензори работа у животот, ама сите имавме желба да ги имаме, ем да не бушиме.

Еве вака изгледаат и функционираат

http://www.parkingdynamics.co.uk/

Ние донесовме задни, мада со прекидач можат и напред да се монтираат.

Инаку цената во Кина е околу 12-15 УСД, ама транспортот од таму до тука, јаде.

Незнам друже за тебе, сите имаат различно мислење - поштуем, ама мене ова твоево ми е исто као да сум изебал некоја женска, а да не сум се пофалил ... !!! :D Тоа ти е исто бе брат како и да не си направил ништо! ;D поентата е баш, напротив - да се гледаат тоа бубуљиците од позади и да ја одземеш невиноста на браникот !!! ;) Филингот е скроз поинаков - ама ај млад си, ќе научиш :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #46 на: 18 Август 2011, 10:53:10 am »
Џиџи, твојте паркинг сернзори се како овие ?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #47 на: 18 Август 2011, 10:56:57 am »
Џиџи, твојте паркинг сернзори се како овие ?
Моите се со дупење, нема шмукање !

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #48 на: 18 Август 2011, 10:57:27 am »
Јас сум веројатно постар од тебе ( година на производство 72га ). Одземање невиност на браник ? Јаоооо, а ондак што е местење фолии ? Лижење пи*е ?  :)
Ја мислев дека сензор се става поради олеснување на вожња у рикверц, а не за чатал, па кај чатал, кај ружен чатал.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #49 на: 18 Август 2011, 11:11:25 am »
Па не би рекол дека си постар од мене ;) А женет ли си ? :D Ружен ружен ама техничарче, ти бар треба тоа да знаеш :)
ОК, да не забегуаме многу, како што реков и претходно све е ствар на личен укус, нели и све е за почит ! За вкусовите не се дискутира ...  Фактот дека на уште 49 души како тебе им се допаднал „твојот“ систем ја докажува мојата теза.  BTW со среќа продажбата! Инаку за олеснување на вожњата  у рикверц, ја би купил камера ...   

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #50 на: 18 Август 2011, 11:13:39 am »
Јас сум веројатно постар од тебе ( година на производство 72га ). Одземање невиност на браник ? Јаоооо, а ондак што е местење фолии ? Лижење пи*е ?  :)
Ја мислев дека сензор се става поради олеснување на вожња у рикверц, а не за чатал, па кај чатал, кај ружен чатал.

најверојатно вакви се сензорите кој ги продаваш. http://www.dogsecurity.mk/mk/dvd-in-dash-pleeri/details/393/12/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/park-009.html
форд фиеста 1,4 тдци

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #51 на: 18 Август 2011, 11:35:15 am »
Баш тие.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #52 на: 18 Август 2011, 11:44:58 am »
треба да се премести  постов во продавам паркинг сензори.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #53 на: 18 Август 2011, 15:02:48 pm »
Кој сака имам уште дестина сензори со фолија, па ја добивате истата функција, а нема да имате бушење на нов браник, и шљивки пута 4, кој според мене максимално ја оружнуваат колата.
Цената е 2.000 МКД, а контакт 070 225 120. Разбира се без монтажа.
Елегантно функционално и неоскрнувачки спрема браникот.

Дај да видиме, слика... како личат... и слично...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #54 на: 18 Август 2011, 15:40:44 pm »
Ете погоре линк за сензорите.

@djidji

Ајде нека биде прашање на вкус. Јас сензорите ги донесов од револт, што на никој од нашите шиткачи на кинеска електроника носеше само сензор-бубуљици. Сензорите се продадоа, и од 50 останаа 8, јас немам потреба ги шиткам, туку сакам да направам услуга на некој од форумот, кој сака, сам дома, да си монтира, без да го закрпи некој сервис. Процедурата е поедноставна од бушачката варијанта, и можеби некој од членовите има слично размислување дека не сака да го буши браникот а да ја добие истата функција.
Мило ми је што на пазарот веќе почнаа и овие сензори да се практикуваат, ама јас коа барав, едноставно немаше.
Повторувам, не ми је бранша авто електрика, јас се занимавам со лагери.
« Последно менување: 18 Август 2011, 15:53:37 pm yarre »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #55 на: 18 Август 2011, 15:48:08 pm »
Ок, сеа го видов линкот, од кај Ате...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #56 на: 18 Август 2011, 15:54:52 pm »
На англискиот линк, имаш како се местат и како функционираат.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #57 на: 18 Август 2011, 18:51:44 pm »
Токму сензорите со бушење на браник ми се најголема глупост, независно како се офарбани. Имаш нова кола ( па и стара нека е ) удри му бургијата на браникот, оскрнави го, а токму сензорите за тоа и се ставаат, да не го скрнавиш браникот.
Овие без бушење се елеганција бре у движење, ем не го дупиш браникот, ем функционира, ем, ако сакаш сокриваш звучникот/дисплејот у тапацир у багажник, и ништо не се гледа, само слушаш.

Ние нарачувавме сите колеги во канцеларија, арно ама неможеше да се нарачаат под 50 комада. Ставивме на колите, и другите ги дадовме у оглас. Сега се уште 8 комада на број, ама и тие ке ги снема. Инаку не ми се сензори работа у животот, ама сите имавме желба да ги имаме, ем да не бушиме.

И тоа што не го кажуваат сите што ги шиткаат овие паркинзи, дека кога врни дожд не работат или пак работат цело време, пиштат како луди!
Прашање до тебе: Зашто и ден денес сите производители на коли, премиум и нормални, се уште ставаат класични со бушење?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #58 на: 18 Август 2011, 18:54:41 pm »
zatoa sto se otkacuvaat, i ovie otkaj mene imaat lepenki no nikoj ne gi stava site si busat i ne strcat ko cirevi ako znaes da gi namestis ubavo da si klapnat  ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #59 на: 18 Август 2011, 19:29:10 pm »

И тоа што не го кажуваат сите што ги шиткаат овие паркинзи, дека кога врни дожд не работат или пак работат цело време, пиштат како луди!
Прашање до тебе: Зашто и ден денес сите производители на коли, премиум и нормални, се уште ставаат класични со бушење?

Затоа што Дупење е подобро од Шмукање! ;D