Дечки... ајде и вас да ве прашам, пошто сам не најдов никаков одговор на двете прашања што си ги поставив и доволно долго го истражував.
До пред скоро постоеа пиштол голи коли направени по стар проверен шаблон ...
како Лада 110, Dacia Logan Base 1.4, Калос/ Авео, Chevrolet Spark.... стариот добар Матиз... до кај 2009та тука беше и југото... 101от... па и Пунто Класик.... некои изроди Махиндра и слично, Лада Самара постоеше до 2004та...
КАДЕ ИСЧЕЗНАА ОДЕДНАШ? Не се сите луѓе љубители на широк спектар на опрема....
Дека законот ги коси, Лада Нива ги побива тезите (па и во Европа, Германија)...сеуште се продава нова... но е џип, а не практична кола...
Не е дека народот не ги бара... 101от (и југото +300 евра беше негде) нов кошташе некои 4500 како што памтам, матизот 5500, а Дачиата 6 и нагоре...
Дали вистина не остана ни еден автомобил од тоа ниво во понуда на нови возила? Долго време барам и ниеден не сретнав...
Знам дека повеќето ги потценуваат(те...) овие коли, но....
некои не сакаме филтрирана вожња и којзнае какви удобства... едноставно, само гланц нова кола... Е сега, наидуваш на препрека...
пазарот за нови возила од таа категорија практично се затвори... како што знам, под 9000 нема кола со која можеш на одмор со фамилија+количка за бебе+багаж... принуден си да земиш половна, а тоа мене и не би ми били баш драго ако веќе избирам.
Се надевам некој ќе се соживее со ситуацијата и ќе ми одговори...