Автор Тема: НОВО ВОЗИЛО ПО СТАР ШАБЛОН?  (Прочитано 13604 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: НОВО ВОЗИЛО ПО СТАР ШАБЛОН?
« Одговори #15 на: 09 Ноември 2013, 11:55:27 am »
Na zapad nema inflacija. Cenite pagjaat ne rastat.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 09 Ноември 2013, 11:56:31 am »
Бугар мисли дека во времето на Голф2, ФВ размислувале и имале исти цели и методи на работа како во времето на Голф4.

Тука се заебал.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 09 Ноември 2013, 11:56:41 am »
Kogo go zanima oprema i bezbednost be ?

Мене. Сакам да знам дека сум безбеден. Сакам да имам 11 воздушни перници, ABS, TCS, EBD, TPMS и уште милион такви акроними.

Сакам да имам радио со екстерна меморија, сакам да имам контроли на волан, електрика на прозори, обавезно сакам да имам клима уред, во поново време и паркинг сензори (море и камерче може да има). Сакам да имам каиши за сите во колата, сакам да имам електрични ретровизори со греење (брка работа ова), а сакам богами и модерно развиена шасија со крампл зони.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #18 на: 09 Ноември 2013, 11:56:55 am »
Тоа се твоите барања Бугар, да не дадеш денар во животов. Па макар погинал при најмалиот судар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #19 на: 09 Ноември 2013, 11:58:23 am »

Мене. Сакам да знам дека сум безбеден. Сакам да имам 11 воздушни перници, ABS, TCS, EBD, TPMS и уште милион такви акроними.

Сакам да имам радио со екстерна меморија, сакам да имам контроли на волан, електрика на прозори, обавезно сакам да имам клима уред, во поново време и паркинг сензори (море и камерче може да има). Сакам да имам каиши за сите во колата, сакам да имам електрични ретровизори со греење (брка работа ова), а сакам богами и модерно развиена шасија со крампл зони.
Темпомат, да не заборавиме темпомат.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #20 на: 09 Ноември 2013, 12:00:20 pm »
Ne sum se zaebal ja. Ne ja razbiras logikata na eden Germanec so plata od 4XXX EUR. Najgolema zelba mu e da si go vozi stariot golf 2 ili da si kupi nov takov. Ama za zal avto kartelot napravil odamna esap i zatoa ne go proizveduvaat.

Takvi zakoni edino ne mozat da im nametnat na Rusite. Seuste si ja pravata Lada Niva. I cenata e taa sekade. Kaj nas se poskapea od posle 2005. Togas mojata bese 6600 EUR ! A skapanicata Matiz bese 5000 EUR.

Bezbednosta e relativna rabota. Dzabe reklami toa ne go interesira nikogo.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #21 на: 09 Ноември 2013, 12:01:02 pm »

Огромен пропуст, се извинувам.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #22 на: 09 Ноември 2013, 12:04:01 pm »
Ako druze. Za takva katerogija koi sakaat da se luksuziraat - grcki model. Da rempaat danoci bezmislosno ! i na stanovi i na koli bez iskucok.
Za nekoja godina ke dojde i toa.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #23 на: 09 Ноември 2013, 12:04:37 pm »
Ах Бугар, ни се разбрал некој со тебе ни па ќе се разбере. Ти си друже од друга планета.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #24 на: 09 Ноември 2013, 12:04:52 pm »

Огромен пропуст, се извинувам.
^^ по можност адаптивен, оној со радарче :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 09 Ноември 2013, 12:06:48 pm »
Ете, не мора, ама нека има најобичен темпомат. Колку олеснува long-distance возење, чудо..

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #26 на: 09 Ноември 2013, 12:08:32 pm »
колку навиката е интересна работа...... кога купив кола (фокусот) имаше темпомат во сериска опрема ама тоа воопшто не ми беше некој критериум за купување. Сега после 6 години ич и не погледнувам кола без темпомат

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #27 на: 09 Ноември 2013, 12:12:15 pm »
Ako druze. Za takva katerogija koi sakaat da se luksuziraat - grcki model. Da rempaat danoci bezmislosno ! i na stanovi i na koli bez iskucok.
Za nekoja godina ke dojde i toa.
Да, те сфаќам. Зборуваш за базична кола. Но, кога ќе ја видиш во салон ќе ти се згади животот. Јас возам одвреме-навреме матиз и никогаш во мојот живот неможам да замислам да би посакал такво возило. Веќе Ајго (со масовни вложувања во изолација) е минимално возило кое би требало да е прифатливо. Се сложувам дека немора да има клима. Но проблемот се состои во друга работа.
Не фалат колите. Фали ограничување на класата на коли. Матизот не би требало да смее да искочи на автопат или за меѓуградска употреба. Колата можеби и ќе пројде некаде и некогаш како кола, но не смее да се вози надвор од градот. Никогаш.
Ако се воведе класа на возила кои не смее да се возат надвор од град, со масивни казни, тогаш ќе има логика за развивање на такви коли. Додека смеат да излезат на автопат неможе. Исто како и теренско возило.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #28 на: 09 Ноември 2013, 12:15:46 pm »
@mmm121: Апсолутно. Кога ќе се навикнеш на некои секојдневни комодитети, ти фалат. Јас сум навикнат на среден потпирач, и во колите во кои го нема страшно ми фали.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #29 на: 09 Ноември 2013, 12:42:10 pm »
Ne sum se zaebal ja. Ne ja razbiras logikata na eden Germanec so plata od 4XXX EUR. Najgolema zelba mu e da si go vozi stariot golf 2 ili da si kupi nov takov. Ama za zal avto kartelot napravil odamna esap i zatoa ne go proizveduvaat.

Takvi zakoni edino ne mozat da im nametnat na Rusite. Seuste si ja pravata Lada Niva. I cenata e taa sekade. Kaj nas se poskapea od posle 2005. Togas mojata bese 6600 EUR ! A skapanicata Matiz bese 5000 EUR.

Bezbednosta e relativna rabota. Dzabe reklami toa ne go interesira nikogo.

Зачлени се на www.motor-talk.de и види им ги муабетите на Германците за купување коли. Умираат по Голф 1 и 2 и по Варбург :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA