Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 220349 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #240 на: 24 Септември 2015, 10:43:52 am »
@onak tamu se razbira deka mora i priklucuvanjeto da bide od edna lenta i odkaj kjubi i odkaj juzen bulevar, i toa ne e dovolno za toj protok na vozila... zgora na se na 20tina metri od semaforot kaj tutunski stajle pesacki... cim trgne babicka na pesackion toj pravec e paraliziran i raskrsnicata se paralizira...
inace istoriski gledano raskrsnicata imase slab protok, Dracevci pravo picea, odkaj ramstor bea sfe livadi, nemase lisice-novo ... Sea raskrsnicata e edno od pojakite koj sto gi zaobikoluva strogiot centar-jugodrvo-bankite... mislam deka zaobikolkinte ulici od ovoj tip ko bi se naprajle bii mu olesnilo na strogiot centar...

Za kulturata mozam da vi kazam deka e sekoj den se pobeter, ova go primetuvam deka posledna vreme doagam ednas mesecno Skopje i se osekaa noguu...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44575
  • Il Moderatore
« Одговори #241 на: 24 Септември 2015, 10:45:12 am »
Некогаш заради повисоки државни интереси, државата може да одземе имот, со свесен ризик да се нагодува одпосле и да плати и повисока отштета и судски спорови. Тоа требаше да го направи со куќата на водњанска што е на пола булевар. Сруши ја, па потоа тужи се и плаќај отштета, кога веќе не сака да му биде платено по пазарна вредност за имотот.
Исто е и со сите други улици (кривиот мост покрај железничка и сл.) Долгорочно е поисплатливо такво решение отколку вакви смешки од сообраќајни решенија.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #242 на: 24 Септември 2015, 10:53:01 am »
Тебе кога би те срушиле а едноставно не сакаш да се преселиш за било која пара ќе делеше ли вакви совети? Глупости

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #243 на: 24 Септември 2015, 11:00:31 am »
Тебе кога би те срушиле а едноставно не сакаш да се преселиш за било која пара ќе делеше ли вакви совети? Глупости
bilo koja para?
ako dobro se sekjavam,posledniot stan od zgradata kaj zeleznicka,barase 2 dukjana vo gtc i stan za nego,poso imase edna soba napraveno'dukjan'
toa e bilo koja para?
ima eden izraz za ova'nasle pa zasle'
kukjata kaj kriviot most dobro go pocuca,sea pod prozor mu vozat poso neli za 'bilo koja para'
moze togas ne sakal da se seli,ama sega sum prilicno uveren deka saka da se seli.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55150
  • Махер
Одг:
« Одговори #244 на: 24 Септември 2015, 11:01:12 am »
Како може некој да неќе нешто за ниедна пара. Нелогично. Се си има цена. Буквално.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #245 на: 24 Септември 2015, 11:02:58 am »
Се гледа дека никој од вас не бил соочен со таква гомнарија, па сега си дава за слобода да „дели совети“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #246 на: 24 Септември 2015, 11:03:24 am »
Кога ќе земеш добра пара од државава титни ми на фиксен.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #247 на: 24 Септември 2015, 11:04:31 am »
da be lugev se beter od cigani ko e da zemat ''srazmerno'', onoj na vodnjanska so dukanceto za simitcinja uste dremi na ulica... :D

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #248 на: 24 Септември 2015, 11:06:23 am »
Кога ќе земеш добра пара од државава титни ми на фиксен.
2 dukjana vo gtc i stan,samo radi toa sto edna soba si ja napravil nelegalen dukjan.
toa za tebe e dobra para?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #249 на: 24 Септември 2015, 11:08:03 am »
Незнам дали прочита дека не му дале туку БАРАЛ. Ако даваа добра пара ќе му го дадеа тоа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44575
  • Il Moderatore
« Одговори #250 на: 24 Септември 2015, 11:09:21 am »
Се гледа дека никој од вас не бил соочен со таква гомнарија, па сега си дава за слобода да „дели совети“.
Не, и никој не сака да се пресели. Не викам ја дека е тоа е убаво, и праведно, но тоа ја прави државата. Еден ќе пати за својот дом, ама нема 20000 луѓе да патат заради тој еден. Никој не сака ни во војни да војува, па луѓе гинат зошто државата налага така. Тоа Е држава. Да се грижи за глбоалните благодети, а не да подлегнува на поединечни плачки.
@Velestrumf, кога ја проширувале „Ѓорче Петров“, на дедо ми му одземале 80% од дворното место. Без надокнада.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #251 на: 24 Септември 2015, 11:23:16 am »
Дворно место != место кај што живееш. Ни под разно не смееле да ја одземат без надокнада.

Арно ама ете, и покрај вакво (ин)директно искуство, пак треба некој да ми каже дека треба да и’ се потчинам на државата за нешто што е мое, без соодветно да ми биде надоместено?? Да ме бркаат и селат од мој дом, без соодветна надокнада? Епа мало сутра.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #252 на: 24 Септември 2015, 11:26:29 am »
nema sto koj da i se podcinuva na drzavata, za zamena treba da dobie fer nadoknada... ne e valjda da ne zaneme sto e fer nadoknada?? amma nemoze nikat da bide fer edno sopce dukance za dva dukana vo trgovskii dagoo ebaam cigano :)

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #253 на: 24 Септември 2015, 11:28:24 am »
Зашто бе циган кога државата гледа да те ољупи бетер зашто па кога еднаш добил шанса да не ја ољупи он неа.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #254 на: 24 Септември 2015, 11:35:46 am »
eete kazi kade drzavata gleda da te oljupi vo slucajov??

edit: dokolku sekoj sekogo gleda da oljupi vo slucaj koga mu e nuzno potrebno na drugiot, site ke bideme oljupeni kako i sto sme sega :D