Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 196343 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #330 на: 01 Октомври 2015, 15:26:10 pm »
Добро не е 50сегде ете 40 е, 4 часа да излезеш пошо и 3ч и 5мин ти се 4, и 160 ден за еден ден.
Незнам со каков стандард живеете ама за повеќето 100-160 во ден само за паркинг е многу. А колата не е луксуз туку потреба

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #332 на: 01 Октомври 2015, 16:52:49 pm »
Добро не е 50сегде ете 40 е, 4 часа да излезеш пошо и 3ч и 5мин ти се 4, и 160 ден за еден ден.
Незнам со каков стандард живеете ама за повеќето 100-160 во ден само за паркинг е многу. А колата не е луксуз туку потреба
Штом имаш време за шетање секој ден по 4 саата значи имаш и стандард. И незнам колку очекувате да биде паркинг во строг центар.

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #333 на: 01 Октомври 2015, 17:55:03 pm »

Штом имаш време за шетање секој ден по 4 саата значи имаш и стандард. И незнам колку очекувате да биде паркинг во строг центар.

Строг центар на Скопје не на Берлин алоо, 400 ден е дневница. Не мора за шетање да си в Центар

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #334 на: 01 Октомври 2015, 18:56:18 pm »
Тие што имаат 400 денари дневница не ни возат коли, користат јавен превоз.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #335 на: 01 Октомври 2015, 19:12:28 pm »
Тоа е проблемот кај нас, што јавен транспорт е транспорт за сиромашни.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #336 на: 01 Октомври 2015, 19:21:24 pm »

Тие што имаат 400 денари дневница не ни возат коли, користат јавен превоз.

Добро а шо ти е проблем да бидат 10/саат и полни одколку 40/саат и празни а коли по тротоари?

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #337 на: 01 Октомври 2015, 19:30:11 pm »
Јас немам ништо проблем, низ центар паркирам без пари на зонско пошто раководителот ми е пријател. На кој му е проблем немора да паркира.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #338 на: 01 Октомври 2015, 20:00:56 pm »
Тоа е проблемот кај нас, што јавен транспорт е транспорт за сиромашни.

Не е превоз за сиромашни, него комплекот на пониска вредност луѓето ги тера така да се мислат.
Тоа е таа малоумност или необразуваност.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9119
« Одговори #339 на: 01 Октомври 2015, 20:20:00 pm »
Нема врска, немаме ние навика на користење јавен превоз и тоа е тоа. А бидејки не е најсјаен си користиш она што ти е најкомотно тебе а можеш да си дозволиш.
Ми сличувало толку долго да чекам автобус иако сум видел на нет кога треба да дојде, а внатре посебно во новите двокатни е многу тесно. Се имам возено во мн градови во ЕУ со градски ама од кинеските полош распоред на седишта и место за стоење посебно кога е гужва

Многу е безвезе е за мене муабетот имаш пари за да шеташ а немаш за паркинг, не одат сите луге преку ден за шетање низ центар, имаш потреба и тоа е тоа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Одг:
« Одговори #340 на: 01 Октомври 2015, 20:29:33 pm »
Јас немам ништо проблем, низ центар паркирам без пари на зонско пошто раководителот ми е пријател. На кој му е проблем немора да паркира.
И земајќи го ова у предвид, ти коментираш за цените на паркинзиве?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6936
  • French diamond
« Одговори #341 на: 01 Октомври 2015, 20:31:39 pm »
^ Баш ова е проблемот кај нас. Во се !

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #342 на: 01 Октомври 2015, 20:39:17 pm »
idam sekoj den so 2 deca za vo skolo, baba na rabota jas i zena na rabota...5 dusi vo kola...85% od kolite sto gi gledam  se samo so sofer... koga idev na rabota  sam idev so uste eden kolega...2 nedeli so negova 2 so moja kola nikogas sam... i posle guzva...izgleda e evtino gorivoto...

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #343 на: 01 Октомври 2015, 20:43:24 pm »

затоа ни е ваква државата, кога сите неписмењаци од лисиче и драчево добија функции

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #344 на: 01 Октомври 2015, 20:47:01 pm »
@нуме: си размислил ли некогаш дека скопскиот јавен сообраќај има огромен недостаток од линии? Пример: аеродром - автокоманда? Или бутел - автокоманда? И уште многу вакви и слични...

Еве, јас од Бутел, за да стигнам во Автокоманда во 6 сабајле, треба да фаќам 2 автобуса, саат време порано, и пак има ризик да каснам... Нити иам намера, нити ми се исплати...