Автор Тема: Теретани во Скопје!  (Прочитано 11864 пати)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
Теретани во Скопје!
« на: 17 Октомври 2013, 22:34:08 pm »
Ајде скопјани да ве активирам малце! Дајте предлози за добри теретани, нивни локации и кои се условите кои ги нудат и нормално по кои цени.. Јас идам во Lifestyle fitness studio и ќе ви пишам за него али може да пишете и за некој друга теретана ако знаете.
п.с. По можност да има слики, линк од слики итн.

Прв предлог од мене:

Lifestyle fitness studio

-локација: Карпош 3, 1 кат од Gorenje зградата пред раскрсницата на Skopje City Mall
-услови: Справите се во главном Cybex во одлична состојба, хигиена задоволителна, има сауна. Тежините се во либри (бидејќи се донесени од Канада) што е малце збунвачко на почетокот но се е навика.
-членство: за мажи за секој ден е 2000, секој ден + сауна (три пати неделно) 2500; за жени има некоја промоција за секој ден е 1200 а за со сауна незнам точна цена.
-слики: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.484233428315814.1073741829.484192441653246&type=3
« Последно менување: 17 Октомври 2013, 22:59:59 pm Cranium »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17600
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Теретани во Скопје!
« Одговори #1 на: 17 Октомври 2013, 22:47:29 pm »
Моја препорака:

Fitness Club Strong

- Локација: карши ТЦ Лептокарија, позади Вегера/Горење (продажен салон).
- Услови: теретаната е мала, со мал број и мал обрт на членови, перфектно за искусни вежбачи на кои не им треба помош при користење на опремата. Хигиена е задоволителна, досега сите ги следат правилата за пешкир на справа и враќање на користената опрема на место.
- Членство: 900 денари машки секој ден, 800 денари женски секој ден. Ништо од другите пакети не би требало да ве интересира затоа што едноставно не се исплати. Има два периоди во денот каде што има малце повеќе членови во ист период: I 16:00-17:30 и II 19:00-20:30. Останатиот дел од денот е практично празна.
- Бонус: во моментов се врши реновација/проширување на просториите, од понеделник се почнува во реновираниот простор, би требало да има повеќе место меѓу справите + нови справи.

Слики по реновацијата, ако најдам. Ако не, ќе сликам. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #2 на: 17 Октомври 2013, 22:51:28 pm »
Борис Трајковски

- Локација: Карши бивша југославија.
- Услови: Одлични, има потребни ствари, згодни тегови, чучњеви, соблекувални големи.
- Членство: 1500денари за секој ден.
- Бонус: Реновација се врши скоро секоја година во летниот период.

Слики имате на сајтот http://www.salaboristrajkovski.gov.mk/mk/fitnes-centar.

Стронг Џим

- Локација: Кај кузман домот.
- Услови: Подрум, но пристојно.
- Членство: 100 денари посета, 1100 месечно, 950 студенти и ученици, 750.
- Бонус: Многу тесен и мал рек за чучњеви.

Кан Џим

- Локација:  Јуриј Гагарин 66 а (претпоследна 57-ца), Козле
- Услови: Фитнес стандард.
- Цени: 1000 месечно

Вардар

- Локација: Кај Раде дома, Љубица Георгиева, бр.9, Скопје
- Услови: домашни
- Цена: Мислам 600-900
« Последно менување: 17 Октомври 2013, 23:02:49 pm Deni »

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 17 Октомври 2013, 22:55:51 pm »
Моја препорака:

Fitness Club Strong

- Локација: карши ТЦ Лептокарија, позади Вегера/Горење (продажен салон).
- Услови: теретаната е мала, со мал број и мал обрт на членови, перфектно за искусни вежбачи на кои не им треба помош при користење на опремата. Хигиена е задоволителна, досега сите ги следат правилата за пешкир на справа и враќање на користената опрема на место.
- Членство: 900 денари машки секој ден, 800 денари женски секој ден. Ништо од другите пакети не би требало да ве интересира затоа што едноставно не се исплати. Има два периоди во денот каде што има малце повеќе членови во ист период: I 16:00-17:30 и II 19:00-20:30. Останатиот дел од денот е практично празна.
- Бонус: во моментов се врши реновација/проширување на просториите, од понеделник се почнува во реновираниот простор, би требало да има повеќе место меѓу справите + нови справи.

Слики по реновацијата, ако најдам. Ако не, ќе сликам. :)

Оваа е позади карши една коцка меѓу уличките што глуми паркинг? Ако е таа сум бил и не ми остаи некој впечаток мала забутана и фалат килажи (нема доволно) колку што памтам..

Борис Трајковски

- Локација: Карши бивша југославија.
- Услови: Одлични, има потребни ствари, згодни тегови, чучњеви, соблекувални големи.
- Членство: 1500денари за секој ден.
- Бонус: Реновација се врши скоро секоја година во летниот период.

Слики имате на сајтот http://www.salaboristrajkovski.gov.mk/mk/fitnes-centar.

Како е со луѓе ? Фулл нонстоп или ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4 на: 17 Октомври 2013, 22:59:01 pm »
Оваа е позади карши една коцка меѓу уличките што глуми паркинг? Ако е таа сум бил и не ми остаи некој впечаток мала забутана и фалат килажи (нема доволно) колку што памтам..

Да, мала е, да забутана е, другото моментално не ми е битно затоа што сум почетник. Штом има редовни членови со повеќе месеци членство, ваљда за тие пари им е одлична.
Оваа теретана беше најефтината што ја најдов а ми одговараше локациски. Воопшто не сум разочаран, знаејќи го фактот дека сепак се наоѓа во Скопје.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 17 Октомври 2013, 23:02:06 pm »

Да, мала е, да забутана е, другото моментално не ми е битно затоа што сум почетник. Штом има редовни членови со повеќе месеци членство, ваљда за тие пари им е одлична.
Оваа теретана беше најефтината што ја најдов а ми одговараше локациски. Воопшто не сум разочаран, знаејќи го фактот дека сепак се наоѓа во Скопје.

Има повеќе вакви маалски теретани во овој предел Тафралиџе еден и два од кои има и поефтини но се во подруми од куќи, но сепак мислам дека не си згрешил бидејќи таа е една од најубавите од тие сите маалски теретани ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6 на: 17 Октомври 2013, 23:46:21 pm »
да прашам има некој од форумов што вежба во терминатор аеродром?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Теретани во Скопје!
« Одговори #7 на: 18 Октомври 2013, 00:34:29 am »
Јас вежбав и би ја препорачал Атлета, карши Неоком зградата, кај железничка. Знае во периоди да биде гужвичка, али средена е. 1900 беше за 3 пати неделно

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #8 на: 18 Октомври 2013, 00:42:11 am »
Јас после неколку години почнав да одам пак во теретана, разгледав неколку опции и по дискусија и со Гојде, се одлучив за Титаниум. Меѓу поскапите е (ако не и најскапо), али според мене си вреди, особено за мрза ко мене што ќе бара било каква замерка за да не оди.

Фитнес Центар Титаниум

- Локација: СЕТ зградата на Рузвелтова, 1ви спрат.
- 2000 мкд за 3 пати неделно. Повеќе и не ни планирам да одам.
- Сите, сите, сите, сите справи се нови. Местото е ептен ново, совршено чисто и редовно луфтирано.
- Неколку пати до сега одам од 8 навечер, повеќе од 4-5 луѓе одеднаш немало.
- Фрижидерче со вода и остали енергетски пијалоци има на лице место, ако заборави човек да си донесе.
- За некоја минимална доплата се добива и пешкирче при секое вежбање (10 денари по доаѓање)
- Фини и пријатни луѓе работат.
- 0 (и со зборови, нула) локални искривени фаци кои го загорчуваат доаѓањето и вежбањето (пресудно значење).
- https://www.facebook.com/pages/Fitness-Centar-Titanium/154473321287949
- http://www.titaniumskopje.com/index.html

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #9 на: 18 Октомври 2013, 00:57:48 am »
Фитнес клуб Гладијатор

-6ти спрат во домот Пелагонија
-700 денари за месец секој ден кога сакаш
-има доволно тегови и доволно машини ( иако може да има повеќе )
За 700 ден. е топ мислам дека е најевтината теретана во градот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10 на: 18 Октомври 2013, 00:59:03 am »
фитнес центар онак...

локација: кај има монтажа
справи: кревање радијатори, хилти, туби од по 10 кила и разни тешки апарати
:)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #11 на: 18 Октомври 2013, 01:06:52 am »
Не е класична теретана, нема тежини. Условите се одлични, цената е околу 3000 месечно, за spinning мислам дека е малце повеќе.
Три пати неделно во фиксни однапред договорени термини, така да не може да биде има/нема гужва.

Има и индивидуални тренинзи, но за тоа треба да се праша на лице место.

http://www.sportinn.mk/
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #12 на: 18 Октомври 2013, 01:38:32 am »
Ова за Класниот е идеално.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 18 Октомври 2013, 18:56:17 pm »
Јас после неколку години почнав да одам пак во теретана, разгледав неколку опции и по дискусија и со Гојде, се одлучив за Титаниум. Меѓу поскапите е (ако не и најскапо), али според мене си вреди, особено за мрза ко мене што ќе бара било каква замерка за да не оди.

Фитнес Центар Титаниум

- Локација: СЕТ зградата на Рузвелтова, 1ви спрат.
- 2000 мкд за 3 пати неделно. Повеќе и не ни планирам да одам.
- Сите, сите, сите, сите справи се нови. Местото е ептен ново, совршено чисто и редовно луфтирано.
- Неколку пати до сега одам од 8 навечер, повеќе од 4-5 луѓе одеднаш немало.
- Фрижидерче со вода и остали енергетски пијалоци има на лице место, ако заборави човек да си донесе.
- За некоја минимална доплата се добива и пешкирче при секое вежбање (10 денари по доаѓање)
- Фини и пријатни луѓе работат.
- 0 (и со зборови, нула) локални искривени фаци кои го загорчуваат доаѓањето и вежбањето (пресудно значење).
- https://www.facebook.com/pages/Fitness-Centar-Titanium/154473321287949
- http://www.titaniumskopje.com/index.html

Многу добра се глеа на сликиве, нова. Кажи ми да не знаеш колку е за секој ден теретана, и како иде наплаќањето за велнес центарот/ сауната?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #14 на: 18 Октомври 2013, 19:04:38 pm »
Ќе прашам утре и ќе ти кажам.
Инаку кога Зеро почна да објаснува за какви фаци не доаѓаат да вежбаат заборави да каже дека има и многу сексиљави створења од понежен пол кои пучејќи се го ометаат вежбањето на таквите како него и мене...:D
Ум шо идит отпосле не јет ум!