Автор Тема: VOLVO V70 шифоњер бр.2  (Прочитано 27302 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: VOLVO V70 шифоњер бр.2
« Одговори #90 на: 26 Септември 2013, 19:45:51 pm »
Тино,последново време необјасниви одлуки носиш ;D ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг:
« Одговори #91 на: 26 Септември 2013, 19:47:32 pm »
Не е било каква одлука, си кажувам мислење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #92 на: 26 Септември 2013, 19:59:52 pm »
Посвежо и поново пошо е понов модел,БМВ-то исто така е удобно.А тоа што кај нас се изнакупија кршови од Е39 тоа е друг муабет.
Онак,се тоа што го кажа е ок,но БМВ-то не заостанува зад Волво воопшто,дури е и подобро во некои сегменти,така да јас би избрал БМВ пред Волво.

ти праша за со Е39.. патем речено која година е Е39 точно? ова е 1998-ма, а последниот модел од ОВА ВОЛВО В70 е произведено во 2000-та, а Е39 е според вики: The BMW E39 is the BMW 5 Series made between 1995 and 2003... што значи Е39 е поново од ова волво...

а за тоа дали во некои сегменти е или не е подобро, дали е во се или ништо подобро, сепак во прашање се вкусови, пристрасност и свои погледи, затоа несакам да компарирам со ниедно друго возило, зашто ако мене ме прашаш мое мислење е дека Е39 ама баш во НИШТО не е подобро од волво иако е моделски понов од него... ама тоа се мои погледи и сваќања.. мои одлуки и мои гледишта и секако избори... не и твои...
Како шо ти кажа и Дасауто,не станува збор за твоето Волво вс Е39 туку за С60 вс Е39.Инаку како шо кажа и самиот скоро во целост се согласувам со тебе,освен со болдираното.
Е39 е сериозно добра кола,не само според мене туку според многу.
Се извинувам за оф топик.

На здравје делумното освежување,да си го средиш целосно како шо тие мерак.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #93 на: 26 Септември 2013, 23:55:25 pm »
ти тоа го споредуваш волво со мерцедес и бмв? волво може да се спореди само со ауди но никако со мерцедес и бмв во никој сегмент.

не не не.. нема со бмв и мерцедес туку со кантата твоја ке го споредувам...  ај не си го пикај газот кај што се мерат ку*ови нај убаво ке ти биде... колку опрема и заштити имаат волво вградено, во соодветно истата година на прозиводство немаат бмв и мерцедес. иди научи нешто, па после пробај да го мериш патлакот со знаење а не со лупетање...

а ако се збори за дизајн, секако дека тука се во прашање вкусови. но поголемото јавно мислење е дека волво нема толку убав дизајн како нив... ама дизајнот не те вози, туку квалитетниот инжинеринг на возилото. секако, не дека сакам да возам некој грда кола како мултипла, ама не ми е на прво место тоа... ене, алфите се дефинитивно со нај убав дизајн, ама по расипливо ауто од нив нема. џабе им е дизајнот ако јас се плашам да седнам во нејзе и да тргнам ан подолг пат, прашувајки се дали ке ми откаже и ке ме остаи серд улица...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #94 на: 27 Септември 2013, 00:04:13 am »
Volvo XC70 vs Audi A6 Allroad?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Те молам, немој вакви работи.
и јас те молам немој вакви работи.. поглед, одлука, кејф, желба, искуство, знаење, чуства и емоции се во прашање кога некој одлучува која кола да ја купи... во СЕКОЈ МОМЕНТ би го одминал и/или поминал аудито.. ма не би го ни погледнал аудито. и ти и сите гледате колку е по грандиозно волвото, колку е по габаритни и на сам изглед по агресивно од она пекмезот доле со 4 кругчиња на хаубата...

ако е за практичност, ке си купам некое мало дизелче како твоето. ако е за кејф, бирам бензинаш волво... ако е турбаш, тогај ош поарно...

п.с.
плочките денес стигнаа. 2020 денари комплет за сите 4 тркала... скупоќа брееее... хахаха секое следно мењање на плочки одкако сум го зел Ш1 ми се се поевтини и поевтини... ;D значи сменети плочки... а чисто заради кејф и лична безбедност сменети и предни дискови...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #95 на: 27 Септември 2013, 00:12:15 am »
Би одбрал Волво само за да бидам поразличен од другите и да не се чуствувам дека сум од Кондово,а далеку од тоа Волво е подобро возило од Ауди,Бмњ,Мерцедес и останатите премиум марки.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #96 на: 27 Септември 2013, 00:18:59 am »
онак го умре боро бе :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #97 на: 27 Септември 2013, 00:24:42 am »
ќути.. втор ден целокупна занимација со мене и моите шифоњери... ај уште утре, па ке одмори конкретно од мене, т.е. моето присуство ама не и од мене како некој за кој средува нешто... има цел список што треба да досреди на Ш1, а башка му набавив и делови за предница за комбето, до недела да се среди. прееска ми вика, ако не да сум го вработел кај мене на редовна плата хахаха...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #98 на: 27 Септември 2013, 07:09:11 am »
ти тоа го споредуваш волво со мерцедес и бмв? волво може да се спореди само со ауди но никако со мерцедес и бмв во никој сегмент.

ене, алфите се дефинитивно со нај убав дизајн, ама по расипливо ауто од нив нема. џабе им е дизајнот ако јас се плашам да седнам во нејзе и да тргнам ан подолг пат, прашувајки се дали ке ми откаже и ке ме остаи серд улица...

Што ти се расипуваше на Алфата ?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #99 на: 27 Септември 2013, 10:52:15 am »
за толку кратко време, постојано проблем со инсталацијата. те жмигавци не работеа, те радиото снема струја па се врати сама по себе, па штоп светлата има па нема. ксенонот на десниот фар пали гаси, сменив сијалица па исто, сменив трафото па исто, излезе на крај губи струја негде доводниот кабел за тој фар...

за 350 км поминати сменив лагер заден десен и пак го сменив пред да ја продадам.

а инаку што се беше расипано на нејзе, ја имаш темата исчитај.. кога ја зедов колата беше во ужасна состојба.. уствари, знам дека сега некој ке рече, не била одржавана а генерално се сведува дека имала проблем колата со инсталацијата па затоа постојано закачки со нејзе.. и сето тоа ке се сведе на тие 10 збора... на крајот, тоа е и небитно дали е уникатен едеинствен случај или постојано се случува на сите алфи, тренд е на мајтап ако не да се сврти мубает дека алфите се расипливи, со што и јас не се сложувам баш.

но како и да е, тука нека застане муабетот за алфите бидејки темава не е за тоа и е офф топик да дискутираме по тоа прашање.

сега ке идам во дог секјурити да видиме што ке направам со сијалицата што вчера ми ги земаа парите и избегаа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #100 на: 27 Септември 2013, 10:55:05 am »
Го преферирам Волвото, без око да ми трепне. Едноставно е понормално и понекурназачко (фантастичен збор а? :))

90% од форумџииве и читачи на темава сега се со прашалници околу главата заради твојава изјава... никако неможат да го сватат муабетов, поготово она последното-болдираното... :D :D

си ги збунуел у главата... експлозиа си им правел ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2747
  • Слобода или смрт
« Одговори #101 на: 27 Септември 2013, 11:02:06 am »

не не не.. нема со бмв и мерцедес туку со кантата твоја ке го споредувам...  ај не си го пикај газот кај што се мерат ку*ови нај убаво ке ти биде... колку опрема и заштити имаат волво вградено, во соодветно истата година на прозиводство немаат бмв и мерцедес. иди научи нешто, па после пробај да го мериш патлакот со знаење а не со лупетање...

а ако се збори за дизајн, секако дека тука се во прашање вкусови. но поголемото јавно мислење е дека волво нема толку убав дизајн како нив... ама дизајнот не те вози, туку квалитетниот инжинеринг на возилото. секако, не дека сакам да возам некој грда кола како мултипла, ама не ми е на прво место тоа... ене, алфите се дефинитивно со нај убав дизајн, ама по расипливо ауто од нив нема. џабе им е дизајнот ако јас се плашам да седнам во нејзе и да тргнам ан подолг пат, прашувајки се дали ке ми откаже и ке ме остаи серд улица...

Волво е добра кола ама никогаш неможе да биде како мерцедес или бмв. Бидејќи првите ја имаат амг и м серијата,, затоа пред да споредиш волво со овие два бренда запитај се уште еднаш дали си во право. Волво ми е еден од омилените брендови заедно со хонда кои би ги возел не зборам хејтерски туку кажувам како е.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #102 на: 27 Септември 2013, 11:09:25 am »
 и волво има различни пакети на опрема, снага на мотор и слични работи само тоа не го пишува на гепекот.  тоа го пишува во сообраќајната. а дизајнот им е универзален за сите...

нека се изјаснат форумашиве за тегет волвото пред веро како останаа подзинати кога типот го стисна поред нив... без шлајфувања, без брчења на ауспух, без никакви рокања... едноставно тивко со огроман количина на шуштење пролета покрај нив... сите останаа подзинати... нај одушевен беше томе. е тоа волво во својата серија и модел би било со М пакет... или АМГ пакет... затоа што такво исто по изглед ама за нормална вожња го има уште во неколку варијанти...

реков дека не ставаат никакви посебни обележја на “специјалните“ возила од истите серии... а и тебе ти реков, поднаучи нешто па мери си го...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #103 на: 27 Септември 2013, 11:21:41 am »
Тоа Волво во своја основна изведба има 450+ коња? Не верувам, освен ако не е S60 Polestar, а не е.
Јасно ми е што претставува Волво, и кои се иновации ги измислиле и имплементирале во своите автомобили, ама биди реален.
Далеку се од Ауди (денешно Ауди, не Ауди пред 10 години), Мерцедес и BMW. Предалеку.

П.С. Стануваш како нас, Алфистите. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #104 на: 27 Септември 2013, 11:28:42 am »
Волво колку шо знам нема со 300кс а не со 450+(зборувам за стандард везрија),освен Polestar.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D