Онак, комшијава пред некој саат го довлечка с60-чето од шведска, 2002 2.4 170кс 5так, колата е перфекција ! пасатот и бмв е39 вода да му носат.
Во шо е толку подобро Волвото од БМВ-то Е39 да речеме.
пред се, се работи за вкусови... тој момент да не го заборавиме. но според мене а приметувам дека се повеќе има такви (и тоа ме радува) покрај комодитетите што ги пиша дасауто, ке додадам и вожњата е даалеку по мека, а сепак по одсечна и прецизна од било кое бмв со слично па и поново годиште... волво има некој свој посебен шмек. јас кога го купив Ш1 не ни сонував дека набрзо после тоа више нема да размислувам која кола да ја купувам, туку кое волво да го купувам... се она што сум го возел претходно, сите позитивни мисли за било кој бренд и модел на возила, сите искуства од сите мои и на пријатели возила.. се тоа падна у вода, зашто почнав да возам нешто што досега не сум возел и добив таков успех во комодитет каков што ниедно возило не ми пружил.
претходно со било кое возило, после извозени максимум 250-300 км се осеќав заморен. со ова, кога ке стигнев на крајната дестинација, и од 500 км извозени во еден здив, не осеќав никаков замор ни психички ни физички. спремен си ОДМА да се фатиш за работата за која си возел толку многу, па макар тоа било и идење на плажа ОДМА...
незнам како поинаку да ти опишам што се чуствува при возење на ова возило, освен да се организираме некад да повозиш малку, па можеби и ке сватиш или доживееш... еве дури и од гојдо (за мене не очекувано од љубител на мазда) најави дека типува за следно возило да му е волво ХС70 тоа е исто како ова, само верзија како градски теренец.