Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 190528 пати)

Отсутен killerrche

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
И јас исто како Филип, кога ќе ги сменам гумите сезонски детално ги чистам и комплетно премачкувам, за наредно користење се топ.
Иначе во однос на другите зацрнувачи и заштити јас го користам Сонакс гелот. Доста е скапичот и се премачкуваат 50тина гуми (10-12 перења) али ефектот е врв.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
I jas go koristam istiot malku me nervira premackuvanjeto megjutoa e top

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
K2 bold za kederi? Anybody? :-)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
I jas go koristam istiot malku me nervira premackuvanjeto megjutoa e top
На попуст е некој во Бриколаж па се мислев, каков ефект има? Ептен цигански сјај или? Пошто К2 Болд ми е таман мат, само не трае нешто долго.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
На почеток кога се нанесува има таков сјај ко зејтин, ама одпосле кога ќе се исуши е убава мат црна боја, а и интересен ефект има.  :)

Отсутен Igor

• Легенда
Сличе нешто да не имаш?

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Немам сликнато, користам К2 болд сега така да.
Еве ти видео review, мада јас после пола саат да кажеме, ги бришам гумите со микрофибер крпа и не светат него имаат убав мат изглед гумите.

Еве за кој ефект зборувам.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276

Ефектот на К2 Болд, на би го менувал јас, не ми се експериментира со друго.

Туку дај кажете предлог средство за бандажи чистење?   Од К2 го бива?

Отсутен Inter1

• Редовен
Za bandazi sonax ti e najdobro. Full efect ili plus efect. Plus efect e za 30% pojako za cistenje, ama moze i tolku poskapo, drugoto.go imas po benziski i tn 400 den e 500ml

Отсутен Igor

• Легенда
Sonax Extreme за бандажи (тоа од ~400 денари), немој да си земал од K2 за к*р не го бива.

Инаку земав денес пак K2 Bold, се мислев за Сонаксот ама ме одврати тоа ultra wet look.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Za bandasi nema podobro momentalno od sonaxot

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 401
Одг: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.
« Одговори #506 на: 09 Април 2017, 00:33:18 am »
Има некој искуство со препаратов?
http://www.mafra.com/car-wash-vending-machines-products-fast-and-black-200-ml.html

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #507 на: 09 Април 2017, 16:41:03 pm »
Јас Mafra спреј користам за гумиве, одличен е. Само малку поскап ми е, сакам K2 Bold да пробам. Некој разлика да не има направено? :)
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #508 на: 09 Април 2017, 18:44:42 pm »
Mene Mafra mi e podobar i podolgo vreme sjaj dava. Mafra pa k2 :-)

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 401
« Одговори #509 на: 10 Април 2017, 09:38:20 am »
Има некој искуство со препаратов?
http://www.mafra.com/car-wash-vending-machines-products-fast-and-black-200-ml.html
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ај да пуштам мое искуство, спрејот го зедов 220ден пакување од 500ml што мислам дека е топ цена. Одлично врши работа за тоа што е наменет немора да се брише, гумата го впива. Дава убава боја темна боја и прекрасно мириса. (ми немаше логика зошто го направиле да мириса, ама после ми текна дека вакви спрееви користат во авто-салони и сервиси а таму им е битно убаво да мириса а не да смрди на хемикалии) Едина замерка е што на упатството пишува дека било каква гумена површина може да се третира со него меѓу кои што беше наброено и патосници, па јас и нив ги нашрпицав. Арно ама средството се лизга у ПМ, како да имам расипано течен сапун на нив. Многу опасно за возач кој треба да барата со педали. Морав да ги извадам и премијам 2 тури со сјај за да го отргнам и сеуште се малку лизгави.