Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 180019 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.
« Одговори #465 на: 19 Февруари 2017, 20:17:57 pm »
Merkur go ima.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
Одг: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.
« Одговори #466 на: 19 Февруари 2017, 20:24:43 pm »
К2 BOLD е незаменливо.
Се уште се чудам што се скапи овие turthle производиве кога немаат ни Е од ЕФЕКТ?  Или се некои леви за наш пазар производи или се глобално катастрофа.
Ама се што имам купено од нив ништо ми се нема ни малку погодено.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
K2 BOLD e ok sredstvo i stvarno top gi pravi gumite, so toa sto nekolku kilometri kolata ke vi prolizguva (barem vo moj slucaj e taka bidejki jas cela guma ja premackuvam, ne samo zidovite) a MAFRA Fast&black e TOP!!! Nikakvi problemi

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7125
K2 BOLD e ok sredstvo i stvarno top gi pravi gumite, so toa sto nekolku kilometri kolata ke vi prolizguva (barem vo moj slucaj e taka bidejki jas cela guma ja premackuvam, ne samo zidovite) a MAFRA Fast&black e TOP!!! Nikakvi problemi
Сериозно ги мачкаш цели гуми?

А што не ги поминеш и дисковите поубаво да светат? Изгледа не ти е мил животот.

Отсутен Inter1

• Редовен
Probno iako pretpostavuvav sto ke se desi. Na meguiars endurance striktno e napisano samo za tire wall. Na autoglym isto. K2 nishto od toa i zatoa.
 So Mafra voopsto go nemav toj problem, ama ete um za drug pat :-)   p.s. A predlog za sredstvo za zastita na cela guma? Ili site se samo za sjaj?
« Последно менување: 06 Март 2017, 18:24:24 pm Inter1 »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не те разбирам каква заштита сакаш на целата гума, да не ти се троши или што?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
UV заштита е најважна за страшничниот ѕид. Поготово за коли кои не поминуваат многу километри и им траат гумите и по 7-10 години.

Отсутен Inter1

• Редовен
Uv zastita, voda, sol vo zimno vreme i tn. Zastita od tipot na wax/sealant sto e za boja/lak, samo za guma. Da ne e samo sjaj i izgled tuku i nekakva zastita da ima. Kako sto ima sredstva za zastita na kederi i tn

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
Uv zastita, voda, sol vo zimno vreme i tn. Zastita od tipot na wax/sealant sto e za boja/lak, samo za guma. Da ne e samo sjaj i izgled tuku i nekakva zastita da ima. Kako sto ima sredstva za zastita na kederi i tn
Ova ke zavrsi rabota

Отсутен Inter1

• Редовен
Za stranicni zidovi se vrsi rabota. K2 i Mafra se odlicni. Mene za cela guma mi treba, a da e sigurno t.e. Da ne se lizgam ko na mraz :-)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Дај не си играјте играчки, цела гума ќе ја мачкал со средства.  ???
Стај и на дискојте уље некое за заштита да не кородираат.  :-\

Немој такви ствари, големи сте мајка му стара.   ;)

Отсутен Inter1

• Редовен
Gotovo. Nema stavanje veke :-) me iskaravte site :-) mi nemase logika za se da ima sredstvo, za gumi da nema, ama toa e

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Види, за нега на гуми има еден мал милион различни средства. Него не се мачка цела гума, него само ѕидот на гумата.
Ништо повеќе.  ;)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Денеска земена оваа комбинација, ќе видиме викендов ако не врне како ќе се покаже.

Отсутен Inter1

• Редовен
Kombinacijava e top. Samo nemoj ko mene da se zeznes so K2 :-)