Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 190526 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Najdobra kombinacija

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Пошто имам 2 сета гуми (летни и зимски), детално ги чистам после симнување (при влез у нова сезона) и тогаш ги премачкувам цели со Sonax пената (заборавив како се вика), тогаш се лизгави/мрсни, такви ги складирам и се топ спремни за следната сезона. Оваа постапка многу ми помогна да ги сочувам гумите, да не пукаат, да се еластични, да ги сочуваат (колку што може) својствата. Кога ги монтирам не се толку мрсни и го немам тој проблем со пролизгување, значи јас не ги премачкувам пред да ги монтирам или кога ќе ги монтирам. Гледам спомнавте интересни средства, би сакал да пробам некое, сега за зимските кога ќе ги вадам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
K2 BOLD e ok sredstvo i stvarno top gi pravi gumite, so toa sto nekolku kilometri kolata ke vi prolizguva barem vo moj slucaj e taka bidejki (jas cela guma ja premackuvam, ne samo zidovite) a MAFRA Fast&black e TOP!!! Nikakvi problemi

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Е де аман, го испокараа пред недела дена за ова, не мора пак...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Е де аман, го испокараа пред недела дена за ова, не мора пак...
Да не му падне на памет со безбоен лак да ги помине за поубаво да светат или со црн спреј,  како нови да бидат.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
И масло во мотор кога ќе стави, нека не става само во мотор туку и околу нека истури, чисто за заштита.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
И масло во мотор кога ќе стави, нека не става само во мотор туку и околу нека истури, чисто за заштита.

Видео инструкции:

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ok de. Ednas greshka se napravi radi dobri nameri i neiskuvo vo detailing, bez nikakvi.stetni posledici kon nikogo. Radi toa i pisav, drugi pocetnici da ne se zeznat. Nemora tolku da se potresuvate site, sfativ. Ok e. Pozdrav ;-)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
К2 bold, спреј во боца одличен, препорачувам.
>>>>><<<<<

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Ме интересира дали може кедери од прозори да се поминат со к2 болд или не е препорачливо? Пошто и тие се гума. ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
Od Sonax ima sredstvo za kederi 200 den e. A nekoj stvarno neka kaze dali k2 bold moza da se koristi za kederi.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
A која му е функцијата на тоа средство за кедери?
Ги чисти?
Ги потемнува/поцрнува?

Или..?

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
Знам дека има од сонакс средство за кедери, ама прашав дали може ова да го искористам пошто и онака го иам при рука како DIY решение и онака к2 е за гуми а кедерот е гума па да го зацрни/потемни и да му даде заштита колку толку, ја н барам да ја има скроз истата функција како сонакс средството за кедери.

@Stratro тоа средство ко лабело е  и уствари ги омекнува и ги поцрнува кедерите, им го продужува животниот век некако ќе му дојде. Златко со фиестата ми се чини дека го имаше употребувано еднашка.

Отсутен Inter1

• Редовен
Sredstvovo sprecuva da izbledat i ispukaat kederite, dali od sonce/toplina/uv preku leto ili minus 20 kako zimava sto pomina. Ako moze so k2 togas k2 e best buy, samo neka kaze nekoj ako ima iskustvo. 

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
Да се разбереме ја не прашувам за заштита, туку за зацрнување.