Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 190002 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: DIY зацрнување на гуми. Совети и препораки.
« Одговори #120 на: 01 Јули 2012, 11:32:11 am »
Какви ефтини средства има сега на пазарот,и сите во глобала се добри,едно средство сигурно ке трае една година,останатово,масла,боја за кондури,шербети...........не заслужува да се спомнуваат во тема која серизно е наменета за правилно одржување на гумите.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #121 на: 01 Јули 2012, 11:43:24 am »
Какви ефтини средства има сега на пазарот,и сите во глобала се добри,едно средство сигурно ке трае една година,останатово,масла,боја за кондури,шербети...........не заслужува да се спомнуваат во тема која серизно е наменета за правилно одржување на гумите.

sakav samo da probam,znam deka e sredstvoto 200 denara,samo ne veruvam deka po peralnive niz skopje kupuvaat sredstvo tuku povekje go primenuvaat ovoj nacin

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #122 на: 01 Јули 2012, 12:01:25 pm »
@TE-EN
темава е наменета БАШ за такво одржување. Сите знаеме средства, поентата беше за тој што моментално нема како да се снајде.

Сепак DIY = do it yourself.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #123 на: 01 Јули 2012, 12:05:43 pm »
Е па DIY со средства наменети за гуми ;) BTW, пробал некој со глицеринче од аптека? Тоа би требало добро да делува на гумите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #124 на: 01 Јули 2012, 12:43:49 pm »
Ja probav so sprejceto za shal tabla go ima segde 80-100 denari e mirisa na jagoda prskas po gumite so edno sugnerce pominuvas trae poveke od nedela ipol
 :D ja zadovolen i ne go menjam nacinot na cistota za gumi :D sekako perenje susenje pa prskanje so toa sprejceto :D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #125 на: 01 Јули 2012, 15:51:30 pm »
Jas so boja za konduri nema maka nedela vreme i kusur trae,+ za ovie visoki temperaturi ja zashtituva od sonce,a tie kombinacii ocet sheker voda nema nikoj pat da gi stavam

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #126 на: 01 Јули 2012, 16:59:33 pm »
sheker i voda koa ke stavish toa e kako lak pocetokot e leplivo koa ke se issushi ne se lepi samo sveti i doaga kako da ja cuva perena gumata :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #127 на: 01 Јули 2012, 17:14:55 pm »
ne kombinirajte na help sprejceto e okulu 120 denari za gumi  top e

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #128 на: 01 Јули 2012, 18:03:15 pm »
Е па DIY со средства наменети за гуми ;) BTW, пробал некој со глицеринче од аптека? Тоа би требало добро да делува на гумите.

50ml кошта 110 денари, скапичко доаѓа. Иначе јас со него метлиците ги освежувам пошто уште фабричките ги возам и сакам барем малце да им го продолжам рокот на траење и супер и прија на гумата.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: DIY зацрнување на гуми. Совети и препораки.
« Одговори #129 на: 01 Јули 2012, 23:54:12 pm »
Jas imam probano so glicerin,  i e top i dolgo trae. Podobro od seker i voda,  na postari gumi pred menjavanje mesec dena sum staval seker i voda da probam i gumite se doraspadnaa, od sekerot.  Taka da ne preporacuvam seker i voda.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #130 на: 02 Јули 2012, 00:04:37 am »
Не проба со тој за дијабетичари? ;D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #131 на: 02 Јули 2012, 00:09:04 am »
A so zejtin probal nekoj ili so kompir mandza ? HHAHA :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #132 на: 02 Јули 2012, 01:13:55 am »
Jas imam probano so glicerin,  i e top i dolgo trae. Podobro od seker i voda,  na postari gumi pred menjavanje mesec dena sum staval seker i voda da probam i gumite se doraspadnaa, od sekerot.  Taka da ne preporacuvam seker i voda.

Како бе гумата се распаднала од шеќер ???
па ако и ставам чоколадо готово за 20 минути фрли ја

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #133 на: 02 Јули 2012, 01:27:09 am »
@TE-EN
темава е наменета БАШ за такво одржување. Сите знаеме средства, поентата беше за тој што моментално нема како да се снајде.

Сепак DIY = do it yourself.
да отвориме тема и за тој што нема моментално да се снајде за масло во мотор,покорисна ќе биде,вака за гуми и не мора да се зацрнат,може да почека,ама за масло ако си краток во картер?????????е не знаев дека за БАШ такво одржување била темава,читам дека пишува DIY зацрнување на гуми,ама изгледа не читам убаво :),требало да пишува кој на каков начин ги зацрнува гумите???????ама мала шала не е на одмет нели?па ако е така темава,тогаш мислам дека секој дома има боја за чевли црна,мислам дека тоа е најсоодветно додека да се снајдеш со средство наменето за тоа па ќе направиш еден do it yourself

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #134 на: 02 Јули 2012, 03:05:51 am »
Не е на одмет, воопшто. Шегувајте се вие само, оти тоа ни останува :D
Ако си краток со уље во картер, закачи го картерот нека се набие и ќе се крене нивото инстантно :)