Автор Тема: ГМО  (Прочитано 408264 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: ГМО
« Одговори #240 на: 06 Декември 2013, 13:53:02 pm »
Cool.

Порадо би да ги жртвувам тие 2,3 години плус (ако се и толку) кои би ги „добил“ како вегетаријанец/веган, отколку да го тргнам месото од исхраната.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #241 на: 06 Декември 2013, 13:55:12 pm »
Jaс да можам да се најадам од трева, и да се откажам од вкусот на месото, би го откажал месото.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #242 на: 06 Декември 2013, 14:04:50 pm »
Jas nemozam da se najadam od treva. Ne sum zajak.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #243 на: 06 Декември 2013, 14:08:05 pm »
Јас не сум некој љубител на месо и покрај релативно робусната конструкција од 0.1 тон, ама од млекото и јајцата не можам да се откажам.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #244 на: 06 Декември 2013, 14:26:28 pm »
Cool.

Порадо би да ги жртвувам тие 2,3 години плус (ако се и толку) кои би ги „добил“ како вегетаријанец/веган, отколку да го тргнам месото од исхраната.
Тоа не оди така како шо го кажа.Од неправилна и штетна исхрана не се крати животот на крајот,туку можи да се фрлат чевли и на 35,40,55 години,да не ги заборавиме и болестите со кои ќе треба да се живее од остатокот на животот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #245 на: 06 Декември 2013, 14:28:33 pm »
Јас не сум некој љубител на месо и покрај релативно робусната конструкција од 0.1 тон, ама од млекото и јајцата не можам да се откажам.

Млеко и јајца слободно јади, не убиваш за нив.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #246 на: 06 Декември 2013, 14:45:34 pm »
Cool.

Тоа не оди така како шо го кажа.Од неправилна и штетна исхрана не се крати животот на крајот,туку можи да се фрлат чевли и на 35,40,55 години,да не ги заборавиме и болестите со кои ќе треба да се живее од остатокот на животот.

Agreed. Од друга страна пак, пред некое време почина еден комшија од рак на бели дробови, а цигара не фатил у живот, на свои 40ина години. Луѓе на моја возраст почнаа да рикаат од инфаркти (кои чисто сумњам дека се должат на месото што го јадат) итн...

Ни под разно не викам дека е здраво секојдневно да се јаде конзумира сланина замотана у чварки, пропржена у зејтин, али па не бива и некој да ме убедува дека е поздраво да се исхранувам со соја, тофу и сејтан, пропратено со две тревки дрпнати од некој 6то-одделенски хербариум.

Мене лично ме иритира пристапот не вегетаријанците/веганите... Значи океј, фино, паси трева, твој избор е, ама не туку ме терај мене на истото, со објаснувањето дека е поздраво за мене. Мој избор е да јадам месо, исто како што е твој избор да јадеш салата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #247 на: 06 Декември 2013, 14:50:12 pm »
Би го додал тука и „како не ти е срам што се убиваат животни, за ти да јадеш месо“ или „ти си видел како изгледа кланица“

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #248 на: 06 Декември 2013, 14:51:57 pm »
За ништо не можеме да речеме дека ако правиш вака ќе биди вака,или ако правиш онака ќе биди незнам како,пошо постијат безброј различни примери.
Инаку околу рикнувањето(фрлање чевли :)) не е само исхраната,туку стрес,нервози и сл... се си придонесува.
Лично гледам да одржувам(а слабо ми оди)некоја средина во исхраната,па затоа и си постам. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #249 на: 06 Декември 2013, 15:00:33 pm »
Би го додал тука и „како не ти е срам што се убиваат животни, за ти да јадеш месо“ или „ти си видел како изгледа кланица“

Па не е лошо да видиш, да си ги прошириш видиците. Да видиш како се прави твојата паштета, од почеток до крај.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #250 на: 06 Декември 2013, 15:02:59 pm »
Не јадам паштета. Инаку сум бил во фабрика за сувомеснати, информиран сум. Не мора да се грижиш за моите видици.

Не мислам дека ме сфати убаво. Не е проблемот со информираноста, туку со основниот став на виганите дека се на повисоко морално ниво од нас, затоа што не јадат месо

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #251 на: 06 Декември 2013, 15:10:36 pm »
Не јадам паштета. Инаку сум бил во фабрика за сувомеснати, информиран сум. Не мора да се грижиш за моите видици.

Не мислам дека ме сфати убаво. Не е проблемот со информираноста, туку со основниот став на виганите дека се на повисоко морално ниво од нас, затоа што не јадат месо

Зар не се на повисоко ниво?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #252 на: 06 Декември 2013, 15:11:39 pm »
А зашто би биле?! Во салатата се кријат моралот и етиката?

Глупости.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #253 на: 06 Декември 2013, 15:15:29 pm »
Кои глупости бре? Оди види како ти се произведува стекот и плескавицата. Види како се прави паштета и месен нарезак. Тоа се прави ВО ТВОЕ ИМЕ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #254 на: 06 Декември 2013, 15:21:22 pm »
Сум видел како се прави бре, од животни што тоа им е цел у животот и за тоа се одгледуваат и чуваат. Не од бенгалски тигри.