Автор Тема: ГМО  (Прочитано 408172 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: ГМО
« Одговори #225 на: 05 Декември 2013, 16:52:23 pm »
Не знам стварно ама посакав да видам шо е работа и која е после муабетиве. А чув нешто дека и фармацевтскиве гиганти божем ќе ја тужеле, ги заболе нив стапот за неа. Пишете во колку саат на која програма ја има :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #226 на: 05 Декември 2013, 17:21:40 pm »
А која е билкарката? :D :D :D

Нели беше онаа од Бушава Азбука, што се ложеше на Тарзан?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #227 на: 05 Декември 2013, 23:04:26 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #228 на: 06 Декември 2013, 08:55:13 am »
Апсолутно се слагам, ама она не само што проповеда исфрлање на месо од исхраната, него проповеда целосно исклучување на термички обработена храна.

Било кој нутриционист ќе ти каже дека целосно исфрлање на месо не само што е погрешно, него и нездраво и опасно.

Овој човек не се согласува со тебе.

John Fitch, UFC Title Contender, Vegan.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #229 на: 06 Декември 2013, 09:25:50 am »
Истовремено, на колку различни вештачки суплементи е човеков за да ги замени протеините и останатите работи кои ги добива од месо и храна од животинско потекло, и колку од нив долгорочно ќе бидат ефективни?

Немој вакви работи, некој ќе прочита, ќе ти поверува.

Да не требало да јадеме животни, не би биле толку вкусни.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #230 на: 06 Декември 2013, 09:32:56 am »
Не е само тој, Jake Shields, Strikeforce Champion:

"Being a vegetarian is great. I have always grown up this way, so it's not even something I really think about too much. I think a lot of people have to make the decision whether they want to do it or not, but for me it's been easy; I never even really thought about eating meat, it's something that always seemed a little gross to me, especially with the way animals are treated and what not. The older I got, the more I started doing a little research, and started realizing all the health benefits as well."

Consider this: If meat is the be all and end all of protein intake, why is vegetarian welterweight Jake Shields one of the strongest fighters in the world? I always recall the time when Jake trained with us at AKA and surprised everybody with his core strength and ability to hold people down on the ground. Everybody knew the guy had never eaten meat in his entire life, and yet, having trained with him, I don't think there are many stronger welterweights in the world.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #231 на: 06 Декември 2013, 09:50:53 am »
Moze go ima crtanov vo temava..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #232 на: 06 Декември 2013, 10:09:52 am »
Изволте, поддржано со соодветни референци и научни истражувања:

http://authoritynutrition.com/7-evidence-based-health-reasons-to-eat-meat/

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #233 на: 06 Декември 2013, 10:30:44 am »
Зеро не се објаснувај ...

ЛП сакаш да бидеш веге, биди никој не ти забранува но во меѓувреме не не труј со тоа што и како можеле.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #234 на: 06 Декември 2013, 12:20:32 pm »
Кој те труја бре? Ти ме ме трујаш мене со глупости. Нит реков дека е корисно, нит дека е штетно. Како и секогаш ви давам информации, вие самите извлечете си заклучоци. Аман со предрасуди.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #235 на: 06 Декември 2013, 12:37:54 pm »
Што тогаш толку ти пречи кога некој не го дели твоето мислење?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #236 на: 06 Декември 2013, 13:02:54 pm »
@LP

Извини ако сум те труел со глупости, сум немал таква намера ...

Под твоето труење мислев на два постови со докази, за мене еден одговор е сосема доволен. Сепак разумно човечко битие сум и нема потреба некој да ми повторува една иста работа.

BTW што ти е муабетов со слики на разголени момци, почнувам да се сомневам ... ;D ;D ;D (шала мала)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #237 на: 06 Декември 2013, 13:13:38 pm »
Што тогаш толку ти пречи кога некој не го дели твоето мислење?
А јас го изнесов мојот став? Не! Мојот став е дека месото воопшто не е штетно за јадење, со напомена дека може да се очекува малку подолг животен век кај вегетаријанците.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #238 на: 06 Декември 2013, 13:21:07 pm »
Значи не изнесуваш твој став, ама кога некој ќе напише нешто што според тебе не е во ред, ти ќе му го определиш ставот и ќе му кажеш каде и што греши?

Не те контам понекад.

П.С. Никогаш самоинцијативно не би бил вегетаријанец, или уште полошо веган.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #239 на: 06 Декември 2013, 13:45:18 pm »
Не му кажав каде греши. Му реков дека има мислења кои се спротивни на неговите. Скоро секое истражување потврдува дека вегетаријанската исхрана го продолжува животот.

Еве едно истржување:
Conclusion: Current prospective cohort data from adults in North America and Europe raise the possibility that a lifestyle pattern that includes a very low meat intake is associated with greater longevity.

Еве друго:
‘The reported 12 per cent reduction in mortality was directly associated with being vegetarian, rather than having a healthy balanced diet.

Трето:
“Vegetarian diets are association with lower all-cause mortality and with some reductions in cause-specific mortality. Results appeared to be more robust in males. These favourable associations should be considered carefully by those offering dietary guidance.”