Автор Тема: Најгрда кола  (Прочитано 385867 пати)

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 311
Одг: Најгрда кола
« Одговори #1575 на: 23 Мај 2017, 22:12:30 pm »
Сеуште не наоѓам логика во тоа некој да си купи Дачија а да не му треба за у фирма да ја јаваат 10 души. Пукање у колено е. На толкав избор..

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #1576 на: 23 Мај 2017, 22:31:13 pm »
За Дачиа Дастер би рекол дека тука некаде со Лада Нива, само што има електрика на прозори... и греачи на седишта иако нема термостат за нив.

А јас би рекол дека се немаш ни доближано, а не па влезено во Дастер, затоа си тропаш без веза. Во право сум ?

Истото важи и за @Rammlied

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #1577 на: 23 Мај 2017, 23:31:18 pm »
За Дачиа Дастер би рекол дека тука некаде со Лада Нива, само што има електрика на прозори... и греачи на седишта иако нема термостат за нив.

А јас би рекол дека се немаш ни доближано, а не па влезено во Дастер, затоа си тропаш без веза. Во право сум ?

Истото важи и за @Rammlied

Није истина!
Возев Дачиа Дастер 3850 километри за 15 дена на Исланд. Не реков дека нечини, само реков дека е на ниво на лада нива, ако ти мислиш дека лада нива нечини, тоа е друга работа.
Баш погледни колку добри фотки и направив на дачијата, каде и да одев, ја сликав. Едно време се мислев да напишам една статија на форумов, као тест драјв на дачиа дастер 4х4, пошто верувај дека таму поминав низ сите временски прилики и неприлики, ама после ме фати мрза и останав само на идеја.

A Place THat I can Call Home 009.CR2 by D_oktaR, on Flickr

First Aurora 009.CR2 by D_oktaR, on Flickr

A Place THat I can Call Home 010.CR2 by D_oktaR, on Flickr

A Place THat I can Call Home 011.CR2 by D_oktaR, on Flickr

IMG_7682.CR2 by D_oktaR, on Flickr

IMG_8070.CR2 by D_oktaR, on Flickr

IMG_8519.CR2 by D_oktaR, on Flickr

IMG_8788.CR2 by D_oktaR, on Flickr

П.С. Не е убаво така да се избрзува со закључоци.

Edit: Ја изумив најдобрата фотка

IMG_9932.CR2 by D_oktaR, on Flickr

Edit 2: Инаку прво ми го дадоа ова лајново, што дури ни на слика не искача добро не па да се возиш во него. За ова би рекол дека е на ниво на тамче... со електрика на прозори :D

Reykjavik 002.CR2 by D_oktaR, on Flickr
« Последно менување: 23 Мај 2017, 23:39:45 pm Dodo »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #1578 на: 24 Мај 2017, 01:05:34 am »
Џипот е на ниво на тамче??
Епа на толкаво искуство баш би сакале едно ревју за дустерот. На кратко на долко как сакаш. Интересира ме!
Сигурен сум дека не е така лоша колку што ја претставуват на секаде.

Ауу чекај бе, па темава е за најгрда кола, Wrangler воопшто не му е местото тука. Па и со тамче да се споредува мислам страмота...  :o
« Последно менување: 24 Мај 2017, 02:03:03 am brm brm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #1579 на: 24 Мај 2017, 01:38:34 am »
Едино 1.6 некако мал ми изгледа во споредба со габаритната каросерија, нели сепак не е ловџиски џип. Али чудно гледиште има додо некако чим лада нива му чини. Уствари технички бркаат работа, само што најверојатно ќе ти го скрши каменот во бубрезите и моторот ќе смени 6-7 каросерии пред да рикне :) а можда и јас да имам лош утисак за ладиве..

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #1580 на: 24 Мај 2017, 16:47:19 pm »
@Bicikle баш истото гледиште го имаме, лада ниту е удобна ниту е рафинирана... исто и дачијата, разликата е во нијанси. Технички и дачијата и во ладата ке завршиш работа, ама во ниедна нема да ти биде удобно, али во дачијата ке имаш електрика на прозори и дизел мотор кој е поекономичен од ладата.

@brm brm веруј ми дека вранглерот е за во темава, ужасно возило. Можеби не е толку грдо, ама дефинитивно најпрецизниот алат кој го користеле при изработка е мало голема тупа секира.

@n1kola коментар? дали ти си се возел во дачија дастер? или било кој модел

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #1581 на: 24 Мај 2017, 16:57:29 pm »
Баш е секси вранглерот, стварно штета ако е така шо викаш :/ :/

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1582 на: 24 Мај 2017, 18:12:07 pm »
@Bicikle баш истото гледиште го имаме, лада ниту е удобна ниту е рафинирана... исто и дачијата, разликата е во нијанси. Технички и дачијата и во ладата ке завршиш работа, ама во ниедна нема да ти биде удобно, али во дачијата ке имаш електрика на прозори и дизел мотор кој е поекономичен од ладата.

И нова лада нива во моментов има електрика на прозори. Уствари ''ново'' во новата лада нива е позади со големи букви испишано L A D A, напред мегу фаровите маската малку изменета со поголем знак, електрика на прозори, електронска гас, кај менувачот направиле две дупки за да ставиш нешто чаша, километражата е ставена од моделите 110/111/112. Друго ништо, се е исто и понатаму.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1583 на: 24 Мај 2017, 18:27:04 pm »
"If it ain't broken, don't fix it."

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #1584 на: 24 Мај 2017, 18:34:35 pm »
Мене Duster-от ми е ОК. За парите не знам што очекувате.

Дупло поевтин од било кој конкурент.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #1585 на: 24 Мај 2017, 21:47:03 pm »
@n1kola коментар? дали ти си се возел во дачија дастер? или било кој модел

Секој месец возам по една недела Duster 1.5 dCi 106.. дежурен сум на работа и ја возам по најмалце 500 километри таа недела... па потоа друг после мене и се така во круг. Dusterot е службен и има поминато 90К километри за 3 години и е стегната камен,а се вози знајш и сам како се вози службена, башка што со оваа кога имаме интервенција мора да одиш најбрзо што можи.

Освем кратка прва брзина и немам баш некоја друга замерка. Дај ти кажи ги негативните страни за џип ? Или не е гољф ?

п.с јас сум изненаден од стабилноста на Dusterot при остри кривини и нагли промени на правец со брзини од и над 100 км/х..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #1586 на: 24 Мај 2017, 23:43:54 pm »
Ако не се лажам има и лади дизели. Изгледа се за иста намена само различно изгледаат. Дастерот уопште не би ги личело со вепар на хауба за разлика од ладата...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1587 на: 24 Мај 2017, 23:57:48 pm »
Нивата е прав теренец. Дастерот е обичен СУВ

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #1588 на: 24 Мај 2017, 23:59:35 pm »
Нивата е прав теренец. Дастерот е обичен СУВ

EEE....WRONG

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1589 на: 25 Мај 2017, 00:07:49 am »
Не сум чул дека дастерот има диференцијали што се заклучуваат, дека има редуктор...