Автор Тема: Најгрда кола  (Прочитано 412752 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
Одг: Најгрда кола
« Одговори #1995 на: 13 Септември 2025, 18:33:27 pm »
По тоа што го видов сега на саемот во Минхен, кинеските производители не доаѓаат. Веќе се тука.

Кој кинески бренд има фабрика во/по Европа? Кога ќе се створат неколку фабрики во Европа, друга ќе биде песната. И со цена, и со резервни делови.

Во близок круг, двајца купија нови Мг автомобили. За мене (не познавач) како релативно просечен човек, автомобилите се авион. Ама уште се шушка, ејј кинеско возило, можеше некое ауди половно да земеш. Кај најде кинеско, требаше некој фауве, итн.
Баш ќе апдејтирам во наредни години, дали ќе имаат некакви проблеми.  :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #1996 на: 13 Септември 2025, 18:34:54 pm »
Ефтино и убаво/квалитетно нема, така и со кинезите. Ама ај, ќе покажи времето.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1997 на: 13 Септември 2025, 18:47:14 pm »
Не се евтини кинеските, другите ептен поскапеа. Релативно  е тоа. Голф 6 беше 16 000 евра на времето. Сега Донг Гонг Кин Конг е 20 000 евра, а Кинг Конг Про е 30 000...

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #1998 на: 13 Септември 2025, 19:32:02 pm »
По тоа што го видов сега на саемот во Минхен, кинеските производители не доаѓаат. Веќе се тука.

Кој кинески бренд има фабрика во/по Европа? Кога ќе се створат неколку фабрики во Европа, друга ќе биде песната. И со цена, и со резервни делови.

Во близок круг, двајца купија нови Мг автомобили. За мене (не познавач) како релативно просечен човек, автомобилите се авион. Ама уште се шушка, ејј кинеско возило, можеше некое ауди половно да земеш. Кај најде кинеско, требаше некој фауве, итн.
Баш ќе апдејтирам во наредни години, дали ќе имаат некакви проблеми.  :)

Јас не знам кој се дрзнува со право да коментира што друг купил или од каде му е. Тоа е исто ниво како оние што немаат осет и прашуваат: „Зошто не правите деца? Зошто ова, зошто тоа?“ – такви се калибар на луѓе на кои човек не треба ниту да им дозволи да му пријдат, а не пак да дадат било какво мислење за нечија одлука.

Секоја кола си наоѓа купец. Мене ми е сè едно кој што вози, јас знам што нема да возам и за што нема да дадам пари.Ама таквите кога ќе коментираат: „Абе кинез, абе ова...“ – место да се израдуваат дека човек купил нова кола, тие мора да најдат замерка. Таквите – фак оф, да ве нема! А не да седиш со нив на маса, да јадеш и пиеш, и да те полнат со негативност.Секогаш се радувам за било што кога човек ке си купи или чесно заработил да се израдува па дај му на човек убави зборови не му крши филм нема да живеш 200 години ебате беда.

Да најдеш мана на нова кола, треба да си ретардиран у глава. Друго немам коментар за такви идиоти со такви мислења.
За делови побрзо ке ти стигант од Кина.јапан од колку од било која европска земља,сеа друже нарачуваш стига не трчиш по продавници да бараш јабучица умре тоа време.Што мора да има продавница нарачка праиш ти стига пред врата..Немој да бидеш ко пнезионери секој 2во месец на шалтер,се еедноставно бррзо и функционално.