Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 600265 пати)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: HID и LED светла
« Одговори #810 на: 13 Август 2012, 13:30:49 pm »
Koj tip na led diodi pasuvaat za opel Astra H 2004, sakam da naracam od dealextreme. Dali treba T10 canbus ili nekoj drug tip, ke ve zamolam za pomos..

Отсутен jovanovmk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #811 на: 13 Август 2012, 15:27:19 pm »
Koj tip na led diodi pasuvaat za opel Astra H 2004, sakam da naracam od dealextreme. Dali treba T10 canbus ili nekoj drug tip, ke ve zamolam za pomos..
Провери си тука
http://www.autobulbsdirect.co.uk/
Ако колата има Can bus купи такви да не ти јавува грешка а, ако нема не мора да бидат canB.
Види на реклама5 има продава еден за да не ги чекаш од dealex. 1 месец

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #812 на: 14 Август 2012, 13:17:38 pm »
Сакам да ставам Dectane фарови и штопови на мојот Голф 5ка. Ме интересира дали ќе треба плус нешто да се надградува или само купуем и инсталирам?

https://www.dectane.de/product_info.php?info=p55277_dayline-headlights-vw-golf-v-03-09-drl-optic-xenon-black.html - фарови
https://www.dectane.de/product_info.php?info=p53214_litec-led-taillights-vw-golf-v-03-09-black.html - штопови

Фала и поздрав

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #813 на: 14 Август 2012, 14:07:22 pm »
Прво провери дали Голфот има инсталација за DRL светла. Ако нема, двата реда LED на предните фарови нема да ти работат. Ако има, откачи - закачи е работата.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #814 на: 14 Август 2012, 14:28:26 pm »
Како би можел да проверам? :) Голфот ми е од 2005та, сурфајки по форумов се попалив да ставам ЛЕД светла :)

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 253
    • RACE CHIP
« Одговори #815 на: 14 Август 2012, 15:30:55 pm »
Ај бе најдовте да расправате за црниот дел од гомцето, а гомцето што седи тука не е проблем. 90% возат со неподесени фарови, 90% од нив не ни знаат воопшто дека треба да се подесат, а вас ксенон ви сметал. Искрено мене ми смета и исправен ксенон со лупа и сите срања па не плачам, свети пет пати појако од обично ставениот, може во дадена ситуација кога нема одсјај не смета ама кога е мокар патот маме ебава. Ја и тоа би забранил ако прајме муабет. Мене искрено никој не ми блиндал дека му смета, само Симо ми има кажано дека му смета, ама позади седеа двајца и не ги спуштив ич, а ако ги спуштев сигурен сум дека нема да сметаат. Добро подесен фар е добро подесен фар, и да има одблесок, крајот од облесокот се става во висина на предходно покажаната линија, со нормална сијалица, и нема да има проблем. Све се прави, само кој сака.

SOSEMA SI VO PRAVO !!!
Штета што не сум се родил 30 години порано.
Сакам коли од железо не од пластика,пластични имав пред пубертет.  

FrontWD Sucks!!!

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #816 на: 14 Август 2012, 18:19:05 pm »
Пошто електроникава многу слабо ми оди, а сакам ксенон,дали може некој подетално да ми објасни,ако не му е тешко(частам пиво) xxexe...
Вака се работи за Шкода Фабиа 11.9ТДИ 2000 год, сакам да ставам позиција,кратки и долги ксенон...Според некој слики што гледав најекстра ми е бел ксенон како уште беше 6000К, е сеа дали може некој да ми каже се што ми треба,да ми даде некој линк да видам се што треба пошто сакам од ebay да ги нарачам! Дали ова е се што ми треба на реклама 5 најдов http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=493181
Фала однапред

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #817 на: 14 Август 2012, 18:28:58 pm »
Истата сијалица е за долги и средни или две сијалици има посебни?

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #818 на: 14 Август 2012, 18:30:41 pm »
Има две сијалици... ЕВЕ ВИДИ НА ЛИНКОВ http://www.autobulbsdirect.co.uk/
« Последно менување: 14 Август 2012, 18:44:05 pm simplyclever »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #819 на: 15 Август 2012, 08:36:26 am »
Сакам да ставам Dectane фарови и штопови на мојот Голф 5ка. Ме интересира дали ќе треба плус нешто да се надградува или само купуем и инсталирам?

https://www.dectane.de/product_info.php?info=p55277_dayline-headlights-vw-golf-v-03-09-drl-optic-xenon-black.html - фарови
https://www.dectane.de/product_info.php?info=p53214_litec-led-taillights-vw-golf-v-03-09-black.html - штопови

Фала и поздрав

Нема врска дали има инсталација за ДРЛ или не - си влече струја од друго место ако му треба. Ако ти се свиѓаат светлата, зимај. На сајтот на Dectane за некои фарови најдов инструкции за инсталирање, и нема никакви дополнителни преправки.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #820 на: 15 Август 2012, 09:49:25 am »
Фала пуно zero, баш денес сакав да идам до електричар и да се распрашам за ДРЛ, како и да е инсталацијата е ептен лесна, најдов на нет инфо и step-by-step :)

Останува само најбитното - да се искешира :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 618
« Одговори #821 на: 15 Август 2012, 10:04:58 am »
@ ikeyaro:

Имаш инсталација, само треба да се поврзе..тоа го има во инсталацијата на VW уште во Голф 3, а можно е и порано ( инсталацијата е универзална, а планирана и за скандинавските земји ) , најчесто се премостуваат жици кај прекидачот за светла..мислам дека е со ознака ТFL.. прочепкај низ гоогле за тоа и сигурен сум дека петката веќе има таква функција..

Што се работи до фаровите.. ја би ти препорачал да пребараш по можност HELLA фарови во ваков дизајн или некои други марки кои се рангирани како поквалитетни.. бидејќи имаш многу афтер маркет производители од кои може и да се разочараш, да имаш лошо осветлување, лош сноп на светло и по неколку месеци да ти се замаглат од вода или изгорат од сонце..Но зависи и што бараш, ако си мераклија само да имаш навидум убави светла, а нефункционални, тогаш тоа е твој избор..

Ти зборам од искуство, имав претходно некои Нови афтермаркет фарови со кои слон да ми излезеше вечер немаше да го приметам...а да ги видиш стакло беа..

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11883
  • Архитект
« Одговори #822 на: 15 Август 2012, 11:34:32 am »
А дали можи на Голф 5 да се направи чисто swap на фарови без да се поврзи со компјутер?

Знам дека на 6 ка, не можиш да смениш нов фар, без се тоа да се среди во компјутерот со нов код.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #823 на: 15 Август 2012, 12:44:08 pm »
@ WorM

Фала ти ептен! Ќе го имам тоа во предвид и ќе работам на случајот да најдам друга алтернатива!

Поздрав!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #824 на: 15 Август 2012, 12:50:09 pm »
Sepak dectane ne vazat za losa marka.