Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 602284 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: HID и LED светла
« Одговори #525 на: 10 Јануари 2012, 18:11:47 pm »
Какви капаци? Да заинтересиран сум во зависност од цената... И ако ги местиме со некој искусен, барем малце. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #526 на: 10 Јануари 2012, 18:13:33 pm »
Члинк, барем за 156  можеш да најдеш ефтини фарови од локалните брејкери, ако си за проектори - ја викам, go for it :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #527 на: 10 Јануари 2012, 18:21:16 pm »
Da da za lupi zboram da se zeme

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #528 на: 10 Јануари 2012, 18:28:31 pm »
Какви капаци? Да заинтересиран сум во зависност од цената... И ако ги местиме со некој искусен, барем малце. :)
Тоа околу леќата што стои хромираното,тоа е капак за леќа

Јас имам едни фарови дома со скршени држачи али залепени,па можам да пробам
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #529 на: 10 Јануари 2012, 19:08:34 pm »
еве ти ретрофит во фабричкиот фар
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако се сеќавате, додека е отворен фарот може да се направи GTA конверзија, нешто слично на ова:

Voila, GTA фарови на сток 156. Perfecto.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #530 на: 10 Јануари 2012, 22:12:32 pm »
Тука ќе видите како правилно се прави ретрофит на фар http://www.youtube.com/watch?v=imIiglkq7HA&feature=results_main&playnext=1&list=PL2FBC8BE2950DCEB0 гледајте ги сите 4 видеа 1/4

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #531 на: 11 Јануари 2012, 04:07:08 am »
За Astra G Англичаниве држат Shark eyes фарови, ама не пуштат за МК  :(

http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-ASTRA-G-MK4-98-04-GSI-BLACK-XENON-D2S-HEADLIGHTS-NEW-PAIR-/320785354770?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ab04c1012

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 336
« Одговори #533 на: 11 Јануари 2012, 12:25:05 pm »
Пак се многу.

Да се пробува со овие лупиве што се вградуваат.

Да напрајме шема сите едни да купиме, ако се заебеме малце пари ќе не фати ако се обри сите ќе нарачаме.

Битно е права линија да праат.
Ајде да побараме да нарачаме повеќе мина ако се со прифатлива цена

Ајде пиштетесе кој е за  лаќи+капаци

1.Члинк
2.Јове
3.МИслам дека Дени беше заинтересиран ???
4...???

АЈде

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=273867
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #534 на: 11 Јануари 2012, 12:28:20 pm »
Пак се многу.
Да се пробува со овие лупиве што се вградуваат.
Да напрајме шема сите едни да купиме, ако се заебеме малце пари ќе не фати ако се обри сите ќе нарачаме.
Битно е права линија да праат.
Ајде да побараме да нарачаме повеќе мина ако се со прифатлива цена
Ајде пиштетесе кој е за  лаќи+капаци
1.Члинк
2.Јове
3.МИслам дека Дени беше заинтересиран ???
4...???
АЈде
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=273867
    Огласувач:    WWW.XENON.COM.MK
Монтира ли некој вакви ствари!?

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #535 на: 11 Јануари 2012, 13:06:57 pm »
на ксенон.ком.мк проекторине се какање ... далеку е од она шо пишат .. акура тл има најдобар некош виден БИКСЕНОН проектор .. онај е далеку, она ти е некој валео .. Ни еден оем проектро не корсити х7 сијалица .. они земаат изгледа од обичен халоген проектор за ксенон .. какање е тоа гола вода далеку од вреден ретрофит ..

Доколку некој е заинтересиран за комплет ретрофит со вистински ксенон проектори наменети за тоа .. нека ме контактира ..

Ова е тоа што кажуваат тие .. Масивен проектор, мегу најголемите што постои, јапански , производител Stanley .. Оди во акура, и некој хонди .. Мене ми фали уште еден .. и тешко е да се најде .. цена околу 200долари половни ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #536 на: 11 Јануари 2012, 13:16:09 pm »
Абе дечко... Ти изгледа не се разбираш од збор... Кој ти збори за најдобри или што ти ја знам... Ефтини, а пристојни. Глеаш по форумов Ролс-Ројси не се возат многу. Не викам дека тие се добри. Еве кажи подорби И ПОЕФТИНИ. Што значи тоа не се добри?
Ај да пристапам дирекно на проблемот.
Зошто не Х7 сијалица? Што и фали? Поефтина е доста од Д серијата. Зборуваме за ставање на леќа на постоечки фар, значи ќе се задржи сијалицата, така? Или не?

Значи на нашиов фар неможе да се стави некое какво било леќуле да врши работа за 100 еур комплет? Ете тоа бараат 90% на форумов, да скратиме. За 200 долари половни може да ми се фатат на половниов лустер да ми се пољуљаат дечките од аКУРа.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #537 на: 11 Јануари 2012, 13:46:23 pm »
Епа ајде вака ... пошто имам проектори кој кај мене нема да ги користам .. едните користат H1 сијалица моримото проектор специјално наменет за ксенон. Екстра мал и го собира скоро во секој фар. . може да се користи со ефтини х1 ксенон кит и дава многу добро светло .. далеку подобро од секое халогено ..

Значи вака
 .. h1 проектор, BI XENON, 2,5-инчи леќа, со првиот хромиран украс, односно помалиот .. цена 140 евра .. со вторите како на бмв e46 170е..
... H7 проектор, Валео, ОЕМ дел, топ состојба ..  3-инчи леќа, само кратко ксенон, модира на уникатен изглед на проекција на светло .. 80е прв тип капак, 110е, втор тип капак ..

Доколку јас ви го изработам ретрофитот, накнадно договор за работна рака и цени ..

Следуваат слики, за големина изглед.. тест на фар од Поло 2009та год .. 

На линков може да видите светло на х1 проекторите, користени слим трафоа, и х1 5000к сијалица ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #538 на: 11 Јануари 2012, 13:52:22 pm »
Значи 80 евра најефтините? Тоа бе другар, тоа се бара. Плус работна рака?

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #539 на: 11 Јануари 2012, 14:01:41 pm »
Да братче .. за сеа тоа е ..  ке одат овие работи на оглас тука .. покасно на пазар и реклама ако нема заинтересираност тука . .

Во преговори сум за масивна набавка на хид опрема .. али да видиме прво пазарот што ке бара од страна на прокетори, за хид китови веке има иљадници, сакам да понудам нешто поквалитетно по ново, по корисно ..