Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 602635 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: HID и LED светла
« Одговори #450 на: 04 Јануари 2012, 14:01:18 pm »
еве малце гледајте човеков работи со тоа и на доста коли има сменето,иначе користи обични леќи од ибеј
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=37901&st=540
не се баш обични,прашај за цена
Така е, ете и постовите #548 i #549 потврдуваат дека се работи за малце поскапи изведби.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #451 на: 04 Јануари 2012, 14:05:51 pm »
Dobri reflektori se isto kako i proektori. Ima i fabricki ksenoni so reflektor.

Точно. Рено Лагуна 2.

http://horners.at/typo3temp/pics/75ba81209a.jpg

И Fiat Stilo исто. Но фабричките ксенони со рефлектори имаат различен рефлектор од тие без ксенон, за да го насочат ксенонскиот зрак правилно (разлики во позицијата на лакот и волфрамовото влакно)

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #452 на: 04 Јануари 2012, 14:37:03 pm »
Како проектор нема друго кој што сака нека каже :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #453 на: 04 Јануари 2012, 15:01:02 pm »
Еден другар на наш член (Ogi88) сам си монтираше проектори на фиеста и одлично испаднаа.
Ќе го натерам после да пише малце поопширно за ова...
Инаку по мене мислам дека повеќе се исплати добри angel eyes или некои добри афтер маркет фарови комплет да се турат него да се чепка по оргиналните. Разликата е околу 50тина евра, а ти остануваат и двата фара.
Веројатно има разлика од афтер маркет до афтер маркет па затоа некои имаат и лошо искуство...
ако најдеш афтермаркет фарови за фиат типо ке те частам,иначе типото има автоматско подесување на фаровите.

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #454 на: 04 Јануари 2012, 15:54:54 pm »
Еден другар на наш член (Ogi88) сам си монтираше проектори на фиеста и одлично испаднаа.
Инаку по мене мислам дека повеќе се исплати добри angel eyes или некои добри афтер маркет фарови комплет да се турат него да се чепка по оргиналните. Разликата е околу 50тина евра, а ти остануваат и двата фара.
Веројатно има разлика од афтер маркет до афтер маркет па затоа некои имаат и лошо искуство...
ако најдеш афтермаркет фарови за фиат типо ке те частам,иначе типото има автоматско подесување на фаровите.
Автоматско во која смисла? Дека под тоа автоматско се подразбира тоа дека има сензор за така да кажам товареноста на задниот трап односно наваленоста на колата и фаровите имаат автоматска нивелација и самите се спуштаат за одреден степен како не би пречеле на другите. Типото да не има подесување но кое ти го правиш рачно?

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #455 на: 04 Јануари 2012, 15:59:06 pm »

Тогаш ретрофит му е мајката... :D

• Сениор
« Одговори #456 на: 04 Јануари 2012, 16:08:25 pm »
не фабрички го има,на фарот има некој црева најверојатно за вакум или некоја течност кога ќе седнат позади патници се спуштаат фаровите

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #457 на: 04 Јануари 2012, 16:11:48 pm »
не фабрички го има,на фарот има некој црева најверојатно за вакум или некоја течност кога ќе седнат позади патници се спуштаат фаровите
Интересно прв пат слушам дека на типо има ваква работа :=

• Сениор
« Одговори #458 на: 04 Јануари 2012, 16:20:15 pm »
можно е да доаѓа како дополнителна опрема бидејќи има се од опрема освен клима,наводно заради сончевиот кров

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #459 на: 04 Јануари 2012, 17:26:10 pm »
како што рече мартин, јас имам од тие проектори што ги гледате сите .. Монтажа е лесна, светло се добива многу подобро од обичниот халоген фар ...

Што точно ве интересира прашајте, дали за нарачка дали за цена што и да е ..
Јас веке ке имам проекторите комплет сосе ксенон и ццфл и украси, и све тоа, мозда од пред година дена но никако да го заврсам мојот проект од причини што менувам планови ..

Има проектори и за 100е, ама има и за 500е *колку пари толку музика ...

Јас моментално дома го иам Најдобриот Би ксенон проектор, али само еден, чекам добра зделка за да купам уште еден ...

Кој е расположен, може да му ги продадам, дали така, дали сосе монтажа, принципот е тој како на сликите од српскиот форум. Ке се договориме.

Јас за мене ке почекам, ке турам можда пари, али ке го турам најдоброто, во овие 2 години што читам и сум искусил ксенони, има од ксенонче до КСЕНОНИШТЕ, од квалитет до квалитет, колку пари толку музика ;)

Ако имате некој прашања слободно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #460 на: 04 Јануари 2012, 17:33:53 pm »
Јас имам, пошто се испофали дека го имаш најдобриот биксенон - кажи кој е тој, и што точно продаваш. Нити фирма кажа нити модел нити никакви спецификации... No Deal.
 :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #461 на: 04 Јануари 2012, 17:45:28 pm »
Цитат

Но фабричките ксенони со рефлектори имаат различен рефлектор од тие без ксенон, за да го насочат ксенонскиот зрак правилно (разлики во позицијата на лакот и волфрамовото влакно)

Браво колега !!! Тоа е најбитната разлика. Дури и со нив одaт ксенон сијалици со ознака R . У врска тоа дека проекторите се најдобри ... ја не би се сложил, зашто еве баџанакот на пример со Фиат Пунто со леќи стае ксенон - катастрофа ! Не сакам да му кажам да не ми замери, ама кај мене со рефлектори и без леќи нема Glare и со сијалици без R ознака. Затоа мислам дека рефлектори со ксенон сијалици со ознака R или како што Симо рече со рефлектори конструирани за ксенон е тоа е НИРВАНА :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #462 на: 04 Јануари 2012, 17:46:50 pm »
Ги имам истите афтермаркет  проектори од српскиот форум дечкото што ги монтира моримото со х1 сијалица, и имам еден проектор кој го спремам за моите фарови акура ТЛ ..

Еве во атач една споредба проекција на ѕид *напомена, не е се така добро како што изгледа на зид, има разлика во реална примена, али може да се види, интензитет, униформираност, ширина итн

[датотека избришана од администраторот]

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #463 на: 04 Јануари 2012, 17:47:18 pm »
Dzo sto vikas da praime za polovo moe, biva li da se plesne nekoj proektor so 55w ili poise vati ksenon ako najdam? Za mene SITE ama bas site ovie se SOVRSENI taka da, najeftinite ke svrsat ultra mnogu rabota. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #464 на: 04 Јануари 2012, 17:54:46 pm »
Ги имам истите афтермаркет  проектори од српскиот форум дечкото што ги монтира моримото со х1 сијалица, и имам еден проектор кој го спремам за моите фарови акура ТЛ ..

Еве во атач една споредба проекција на ѕид *напомена, не е се така добро како што изгледа на зид, има разлика во реална примена, али може да се види, интензитет, униформираност, ширина итн
Е сега е твојот пост со полна информација, знаеме за што се збори (а и полесно ќе ги шитнеш) ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!