Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 602547 пати)

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
Одг: HID и LED светла
« Одговори #435 на: 04 Јануари 2012, 04:44:36 am »
Ako mestis proektori, lekite ogledaloto na farot mozes slobodno vo crno da go matiras oti ja gubi finkcijata(osvena ako imas uste edno svetlo tamu).

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #436 на: 04 Јануари 2012, 04:53:45 am »
Pricina za "zaslepuvanje" e losoto podesuvanje na farot. Prasanjeto mi e, dali ovie after market HID proektorski sistemi davaat kvalitetno osvetluvanje, za nasocuvanje i izgled nema diskusija.

Зашто си толку сигурен??

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #437 на: 04 Јануари 2012, 05:58:29 am »
Pa taka zborea babite kaj mene vo komsii :-) .
Malku citav po stranskive forumi posto fintava e baagi stara po stranstvo. Retrofit na dobri univerzalni proektori e sekogas podobra opcija odkolku instalacija na cel far so veke vgradeni HID proektori. E sega,  ednite i drugite se aftermarket pa kvalitetot zavisi od cenata.... ama ne sekogas.... osven koga....arno ama......i mozime da prodolzime do utre ako sakate. Vazno mozi da se proba, koj mu faka crpkata i nema dve levi race a volja i trpenie i okolu 100E.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #438 на: 04 Јануари 2012, 09:21:01 am »
Епа не треба да ги слушаш многу бабите ;)

Ќе нарачаш, ќе ти дојде некое ѓубре што нема врска со фабричка леќа, ќе почне да фрла на сите страни. Ама ако си ти толку уверен во тоа нарачај па ќе видиме. Јас не сум, ќе дадам пари ама не фрлам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #439 на: 04 Јануари 2012, 10:19:01 am »
Pa taka zborea babite kaj mene vo komsii :-) .
Malku citav po stranskive forumi posto fintava e baagi stara po stranstvo. Retrofit na dobri univerzalni proektori e sekogas podobra opcija odkolku instalacija na cel far so veke vgradeni HID proektori. E sega,  ednite i drugite se aftermarket pa kvalitetot zavisi od cenata.... ama ne sekogas.... osven koga....arno ama......i mozime da prodolzime do utre ako sakate. Vazno mozi da se proba, koj mu faka crpkata i nema dve levi race a volja i trpenie i okolu 100E.

Ај објасни ми ова, мене не ми изгледа логично цел HID фар со сите салтанати да биде полоша опција од самопрајско местење на проектори во постоечкиот фар?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #440 на: 04 Јануари 2012, 10:59:10 am »
Јас познавам двајца мои пријатели со Голф 5 и Хонда сивик,двајцата ставија комлет фарови after market со ангелски очи и проектори + хенон и тоа од 50w и ни на едниот ни на другиот не му се гледаше ништо,си ги ставија назад старите фарови и хенонот..........бел ден видоа,имам уште еден комшија со Ауди А6,исто така мака мачи,само што тој не можи да си ги врати старите фарови бидејќи направи трампа со некој пред него напатен со такви after market фарови и му ги трампи на кошијава без доплата,само што јас им направив еден третман полирање и супер се сега,а комшијава уште мака мачи,look имаат прекрасен,лед диоди вградено,би хенон,два проектори,кристално провидни,топ,ама светлина не даваат,нема сноп на светлина како што треба,фабричките проектори со 50w hid xеnon феноменално светат и не пречат на останатите возачи.http://shiva-automotive.net/shiva/index.php?cPath=252_871 i овај линк http://shiva-automotive.net/shiva/product_info.php?products_id=3852 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2253065160588.2120405.1067055220&type=3  :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.300449059997830.70187.222608061115264&type=3

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #441 на: 04 Јануари 2012, 11:10:38 am »
Муабетот ми е, се залетуваме тука по ефтини проектори за во фарови, а тие се исто (ако не и поголемо) ѓубре од афтермаркет фарови со проектори. + маката да си ги расипеш старите фарови. Добри афтермаркет ХИД проекторски китови се и добри пари :) Веќе гледаш од 150-60 евра па нагоре.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #442 на: 04 Јануари 2012, 11:11:58 am »
ХИД 35w во рефлекторско куќиште на моето возило е прекрасно, немав потреба да палам долги светла воопшто. :) Само следен пат би одел на 4300к, наместо 6000к, чисто за помалце да се приметува од џандари и досади кои замараат. :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #443 на: 04 Јануари 2012, 11:18:13 am »
ХИД 35w во рефлекторско куќиште на моето возило е прекрасно, немав потреба да палам долги светла воопшто. :) Само следен пат би одел на 4300к, наместо 6000к, чисто за помалце да се приметува од џандари и досади кои замараат. :)
ако ги менуваш пробај 50w бидејќи се во рефлектор,уште позадоволен ќе бидеш,посебно што сакаш да идеш на опција 4600К.Во Мазда 626 одлично испадна оваа промена.Сега се повеќе се оди на HID xenon 50w 4600K.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #444 на: 04 Јануари 2012, 11:20:58 am »
еве малце гледајте човеков работи со тоа и на доста коли има сменето,иначе користи обични леќи од ибеј
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=37901&st=540

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #445 на: 04 Јануари 2012, 11:45:07 am »
еве малце гледајте човеков работи со тоа и на доста коли има сменето,иначе користи обични леќи од ибеј
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=37901&st=540
не се баш обични,прашај за цена

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #446 на: 04 Јануари 2012, 12:06:09 pm »
Еден другар на наш член (Ogi88) сам си монтираше проектори на фиеста и одлично испаднаа.
Ќе го натерам после да пише малце поопширно за ова...
Инаку по мене мислам дека повеќе се исплати добри angel eyes или некои добри афтер маркет фарови комплет да се турат него да се чепка по оргиналните. Разликата е околу 50тина евра, а ти остануваат и двата фара.
Веројатно има разлика од афтер маркет до афтер маркет па затоа некои имаат и лошо искуство...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #447 на: 04 Јануари 2012, 12:21:29 pm »
Нема ништо ревулоционерно тука,разликата е во квалитетот на проекторот т.е. сочивото на проекторот,мое мислење е фрлање пари во тие работи,ако имаш добор наштелован и погоден xenon kit ,не ти треба чепкање ништо понатаму,освен ако не стегнат сега некои закони,тогаш ќе мораме да вградуваме проектори,и автоматски штеловачи за висина на снопот,дотогаш мирни со xenonot,јас одкако ми се вградени еве веќе три години,немам никаков проблем,никаков квар досега,мака мачев додека ги наштеловав да не ми блендираат од спротивна насока,сега ем немам проблем со тоа ,ем долги светла заборавив дека имам,ако ставам xenon hid 50w 6000k во кратките,стариот xenon ќе го префрлам во долгите,и двете се H1,лесно ќе биде.Оставив погоре и линкови од една многу реномирана фирма за во оваа тема,мислам дека и испорачуваат по пошта.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #448 на: 04 Јануари 2012, 13:20:31 pm »
Dobri reflektori se isto kako i proektori. Ima i fabricki ksenoni so reflektor.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #449 на: 04 Јануари 2012, 13:58:59 pm »
Dobri reflektori se isto kako i proektori. Ima i fabricki ksenoni so reflektor.

Точно. Рено Лагуна 2.