Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit  (Прочитано 327542 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit
« Одговори #255 на: 03 Мај 2011, 01:11:41 am »
Денде научна фантастика стана ова кај тебе со стружењето на гумата...

Засукај ракавите извади го тркалото и не ја комплицирај работата... ваљда до толку не си, да не пробаш сам да свтикаш некој раб...

А за центрирање... не се драпај со неписмен народ... иди кај што иде цело скопје, значи добар сервис е кај што има работа... кај што се чека... прашај кој било таксист, ке те упати кај мајстор, а не кај сервис реклама Авто-Мобил, и  Stop&Go не гледаш дека се утепаа од рекламирање за да им влезе чоек во фирма... а и плус гледаш дека и двајцата и зеро и џиџи имаче проблем со центрирање... од непрофесионалноста на газдите и на работниците...

Ти викам, нај искрено, нај другарски иди си во Кисела вода на ценрирање...... (тоа е оној истиот сервис што бесе порано после олимписки кај што е сеа новото веро)  тие тамо ни ми се роднини ни па другари... па да те праќам тамо, или поени да фаќам... ти кажувам ради тебе да завршиш работа како што треба...
Авто-мобил е сервис за амортизери, ако не најдобар, онда сигурно меѓу најдобрите...  До него е сервисот за центрирање.

Знам за друг сервис за центрирање, спроти амбулантата „Пролет“, тука под пругите, ама појма неам што е како е...

Рики, не прај анти-реклама ако немаш зашто.

Нит ми дале, нит сум земал... се знаеше која е поентата на мојот муабет... 

И да ти дале и да си земал, не праи разлика во животов...
А тоа горе во болд на што ти личи ако не анти-реклама без посебна причина?

Aнти реклама??? па гледаш дека и зеро и џиџи незадоволни биле од тој до ауто мобил  и од Stop&Go

Ако те навредив тебе лично за Ауто мобил, поточно за тој што центрира до ауто мобил... незнам што да ти кажам...

Денде, моторцанглата во рака, и хоумеворк :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #256 на: 03 Мај 2011, 01:15:52 am »
Денде научна фантастика стана ова кај тебе со стружењето на гумата...

Засукај ракавите извади го тркалото и не ја комплицирај работата... ваљда до толку не си, да не пробаш сам да свтикаш некој раб...

А за центрирање... не се драпај со неписмен народ... иди кај што иде цело скопје, значи добар сервис е кај што има работа... кај што се чека... прашај кој било таксист, ке те упати кај мајстор, а не кај сервис реклама Авто-Мобил, и  Stop&Go не гледаш дека се утепаа од рекламирање за да им влезе чоек во фирма... а и плус гледаш дека и двајцата и зеро и џиџи имаче проблем со центрирање... од непрофесионалноста на газдите и на работниците...

Ти викам, нај искрено, нај другарски иди си во Кисела вода на ценрирање...... (тоа е оној истиот сервис што бесе порано после олимписки кај што е сеа новото веро)  тие тамо ни ми се роднини ни па другари... па да те праќам тамо, или поени да фаќам... ти кажувам ради тебе да завршиш работа како што треба...
Авто-мобил е сервис за амортизери, ако не најдобар, онда сигурно меѓу најдобрите...  До него е сервисот за центрирање.

Знам за друг сервис за центрирање, спроти амбулантата „Пролет“, тука под пругите, ама појма неам што е како е...

Рики, не прај анти-реклама ако немаш зашто.

Нит ми дале, нит сум земал... се знаеше која е поентата на мојот муабет... 

И да ти дале и да си земал, не праи разлика во животов...
А тоа горе во болд на што ти личи ако не анти-реклама без посебна причина?

Aнти реклама??? па гледаш дека и зеро и џиџи незадоволни биле од тој до ауто мобил  и од Stop&Go

Ако те навредив тебе лично за Ауто мобил, поточно за тој што центрира до ауто мобил... незнам што да ти кажам...

Денде, моторцанглата во рака, и хоумеворк :)

За Stop&Go стануваше збор ... Anyhow, има многу што центрираат предници/задници :) Момин Поток на пример сервисот за Цитроен на ќошот на раскрсницата кај семафорите ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #257 на: 03 Мај 2011, 01:32:42 am »
Vele, ne e kaj dzumkata, go opipav celo mesto i nema tragi od guma, a plus mnogu e dole ne doaga gumata tamu.

Kaj sto e markerot ima logika zasto koga ke pominam niz vdlabnatina gumata ide gore i faka na toj plekot.

Riki, da probam drugi opcii pa vitkanjeto ne mu bega.
Jas po mene nema potreba da se centrira zadnica, nitu pak amortizerot e otiden, ne na 9000km..
Dupka nemam pogodeno, mislam na golema, starite bandasi nemaat niedna grbnatinka, ama bas niedna.

Utre ke se konsultiram so eden decko pa ke pisam rezultat, i da ova stana istorisko, no vo isto vreme me vadi od takt, mozam da propustam mosne vazna prosetka do Belgrad i Sofija ako ne sredam do 12ti. >:(

Оукеј момак, со среќа, па кажи што ќе направиш... Баш ме интересира од што може да биде...

Рики, легенда си, нема збор... Само што ако видиш поубаво, до сега нема некој што се пожалил на сервисот до Авто-мобил, туку поплаките беа за Stop&Go (и на Зеро, и на Џиџи).
Не е муабетот дали си ме навредил лично или не, (што бај д веј, не се осеќам навреден, пошто немам од што, ниту од кого), туку муабетот е за ширење муабети и злогласила, без соодветна причина... А луѓе тука бараат совети, од некој што имал слично или некакво блиско искуство, и можат некои работи да си ги земат здраво за готово...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #258 на: 03 Мај 2011, 01:42:03 am »
Vele, ne e kaj dzumkata, go opipav celo mesto i nema tragi od guma, a plus mnogu e dole ne doaga gumata tamu.

Kaj sto e markerot ima logika zasto koga ke pominam niz vdlabnatina gumata ide gore i faka na toj plekot.

Riki, da probam drugi opcii pa vitkanjeto ne mu bega.
Jas po mene nema potreba da se centrira zadnica, nitu pak amortizerot e otiden, ne na 9000km..
Dupka nemam pogodeno, mislam na golema, starite bandasi nemaat niedna grbnatinka, ama bas niedna.

Utre ke se konsultiram so eden decko pa ke pisam rezultat, i da ova stana istorisko, no vo isto vreme me vadi od takt, mozam da propustam mosne vazna prosetka do Belgrad i Sofija ako ne sredam do 12ti. >:(

Оукеј момак, со среќа, па кажи што ќе направиш... Баш ме интересира од што може да биде...

Рики, легенда си, нема збор... Само што ако видиш поубаво, до сега нема некој што се пожалил на сервисот до Авто-мобил, туку поплаките беа за Stop&Go (и на Зеро, и на Џиџи).
Не е муабетот дали си ме навредил лично или не, (што бај д веј, не се осеќам навреден, пошто немам од што, ниту од кого), туку муабетот е за ширење муабети и злогласила, без соодветна причина... А луѓе тука бараат совети, од некој што имал слично или некакво блиско искуство, и можат некои работи да си ги земат здраво за готово...

Ок, мојот муабет беше... значи, не иди кај што се рекламираат за да им влезе некој во сервис, туку иди кај што народот рекламира...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #259 на: 03 Мај 2011, 11:31:39 am »
Se cuv so eden majstor od MAS i on mi rece deka edinstveno resenie e ili menjanje gumite, ili moze da se proba da se strugne polumesecot.
Da se sovetuvam uste so nekoi drugi luge pa ke padne odluka.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #260 на: 03 Мај 2011, 11:59:35 am »
А зашто не земеш да им пишеш маил во јапан? :)

Aбе какво мењање гуми, за 5 милиметри... ти викам, засукај ракавите сам ке го направиш тоа...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #261 на: 03 Мај 2011, 12:08:27 pm »
Pravev muabet so limar, i mi vika za gumi sto se potrosen materijal da seces kola, jas ne ti preporacuvam.
E sega koga toj limar sto od edna strana ti vika "ne mi dogaj ne mi davaj pari" valjda ima pravo.
Plus spomna deka taka zavrsuva limot tuka zaradi ojacuvanje na samiot lim, plus da ne vibrira itn, znaci si ima pricina zasto zavrsetokot e taka.

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #262 на: 03 Мај 2011, 12:20:37 pm »
И ја не би ти рекол да сечеш лим за гуми....
Затоа ништо не пишав дур правевте муабет...
Ако веќе сечеш да знаеш дека ја ослабуваш шасијата.............
Ја би ти рекол да појдеш да ти ги сменат за 45ки ако прифатат трампа
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #263 на: 03 Мај 2011, 12:22:46 pm »
Ne 45ki nema da zavrsat rabota, pak istiot problem ke go ima.

treba 215ki da stavam mesto 225.
Kaj mene sirinata pravo problem.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #264 на: 03 Мај 2011, 12:25:36 pm »
Е па да земеш 215 45 или пак 50
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен vili

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 114
« Одговори #265 на: 03 Мај 2011, 16:02:34 pm »
Не успеав да сретнам низ постовите дали стана збор за ЕТ - то пошто ширината е малку променета да не е поголема ширината на новите бандаши.

Второ нешто што ми го мути паметот дека фаќа само едната страна, тогаш дефинитивно не е нешто добро со нагибот на тој амортизер премногу е отворен.

Мислам дека без да го стави на апарат за центрирање неможе да дознае ништо опипливо.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #266 на: 03 Мај 2011, 16:34:41 pm »
За секој случај види со Стратро да ли може да ги напасира.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #267 на: 03 Мај 2011, 16:45:33 pm »
За секој случај види со Стратро да ли може да ги напасира.
????

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #268 на: 03 Мај 2011, 17:09:01 pm »
Pravev muabet so limar, i mi vika za gumi sto se potrosen materijal da seces kola, jas ne ti preporacuvam.
E sega koga toj limar sto od edna strana ti vika "ne mi dogaj ne mi davaj pari" valjda ima pravo.
Plus spomna deka taka zavrsuva limot tuka zaradi ojacuvanje na samiot lim, plus da ne vibrira itn, znaci si ima pricina zasto zavrsetokot e taka.

Шо ти е гајле бе, земи сечи таму, упропасти си нова кола...
Види дали моеш да ги замениш гумите со доплата, не си играј играчки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #269 на: 04 Мај 2011, 01:06:06 am »
Денде може мојов предлог ќе те кошта повеќе но те уверувам дека е единствен кога се зборува за разумност, тука ти помага само 215/45 ништо друго дури и тогаш може да имаш проблем. Дај сите заедно ќе пробаме за поубава цена да ги дадеш гумите знаејќи дека се со многу малце километри и да си ставиш тоа што ти одовара. Само и со 215 не е сигурно, обично се појавува проблем на автопат при поголеми брзини додека си натоварен и поминуваш кратки да ги речам капчиња или вдлабнатини и голлема е можноста пвторно дати фаќаат тркалата иако гумата е 215/45.