Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit  (Прочитано 327523 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit
« Одговори #240 на: 02 Мај 2011, 23:13:30 pm »
Не е ништо идеално, па затоа и еднаа страна му закачува а другата не му закачува...5мм и не е некоја страшна разлика, а штом има гребење, јас верувам дека и доколку направи само 2мм растојание, при влегување во кривина или пак при нерамномерно распределување на тежината повторно може да се јави повремено закачување...
Идеалното решение по мене е ставање на 215-ка или пак доколку не сака да го сече лимот, најдобро е да се подвитка со клешта со што би се добиле некој си 5-10 мм простор и тоа од двете страни...Само сепак ке мора да се направи заштита на лимот бидејки при завратувањето со клешта, ке испука бојата и заштитата на лимот...
Не верувам дека амортизерите се отидени и дека не чинат. А и да не се добри и да се стават нови не смее да закачува никако и под никакви оптеретувања...Евентуално, но и за тоа сум скептик дека нешто ке се добие со центрирање...Како и да е....Мора да се размисли добро...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #241 на: 02 Мај 2011, 23:15:58 pm »
Со Веле пробувавме преѓе да лоцираме кај може да е проблемот. Брцни раката под крилото, делот на лакот кај што се спојува задниот браник. Ќе приметиш дека таму има најголема отстапка на шуплината и евентуално тоа може да е делот кај што фаќа.
На колку ти се напумпани гумите? И дали при вертикално оптеретување фаќа или и во кривина? Да не ти фаѓало десното тркало при лева кривина и нерамен пат?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #242 на: 02 Мај 2011, 23:18:15 pm »
Cekaj sega malku, servisot se vika Avtomobil ili servisot za amortizeri se naoga do nego?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #243 на: 02 Мај 2011, 23:20:59 pm »
Сервисот се вика Авто-Мобил. Контакт телефон 26 27 054.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #244 на: 02 Мај 2011, 23:25:09 pm »
Da na golema neramnina mi faka i mnogu retko na "leva" krivina ednas samo mi fatilo.
Osobeno so golema brzina koga ke dojde nekoja vdlabnatina na koja cela kola "propaga" togas faka ama pak namesto dvete gumi faka samo edna guma.
Istata vdlabnatina so znacitelno pomala brzinna nema da fati.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #245 на: 02 Мај 2011, 23:28:06 pm »
Еве ти го Авто-Мобил, и тој до него :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #246 на: 02 Мај 2011, 23:33:54 pm »
Sega slikav nekoja slika.

Znaci delot koj e oznacen e delot kade sto faka.
So prst pominav po cel polumesec i samo vo toj del ima ostatoci od guma.
I na dvete strani go najdov istoto, samo sto najverojatno na ednata strana faka malku poveke za nekoja si nepoznata pricina.

btw. Gumata loso izgleda na slikata isprlana e taka, da ne pomislite deka e izgrebana, edvaj se poznava kade e izgrebana sosema mali linii ima.
« Последно менување: 02 Мај 2011, 23:42:59 pm DENDE-LANCERED »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #247 на: 02 Мај 2011, 23:50:47 pm »
Хммм... Не е таму кај што мислев... Тој „чворот“ што го викам ја, е малце по у лево и пониско...

Епа појма неам момак... Останувам на истото... Проверка на амортизери, па даље... Здравје...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #248 на: 03 Мај 2011, 00:14:28 am »
Moze vredno e za obid da se svitka toj rabot sprema kriloto da se zalepi zasto primetiv deka faka samo na krajot na rabot.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #249 на: 03 Мај 2011, 00:27:23 am »
100% си сигурен дека баш таму ти фаќа, кај што ти е маркерот? Пошто тоа ја што го зборам, ти се гледа тука баш на фоткава... Таа „џумката“ лево што штрчи од самиот полумесец.. А ми изгледа као да доаѓа тамам каде што е гребаницата на гумата.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #250 на: 03 Мај 2011, 00:35:27 am »
Денде научна фантастика стана ова кај тебе со стружењето на гумата...

Засукај ракавите извади го тркалото и не ја комплицирај работата... ваљда до толку не си, да не пробаш сам да свтикаш некој раб...

А за центрирање... не се драпај со неписмен народ... иди кај што иде цело скопје, значи добар сервис е кај што има работа... кај што се чека... прашај кој било таксист, ке те упати кај мајстор, а не кај сервис реклама Авто-Мобил, и  Stop&Go не гледаш дека се утепаа од рекламирање за да им влезе чоек во фирма... а и плус гледаш дека и двајцата и зеро и џиџи имаче проблем со центрирање... од непрофесионалноста на газдите и на работниците...

Ти викам, нај искрено, нај другарски иди си во Кисела вода на ценрирање...... (тоа е оној истиот сервис што бесе порано после олимписки кај што е сеа новото веро)  тие тамо ни ми се роднини ни па другари... па да те праќам тамо, или поени да фаќам... ти кажувам ради тебе да завршиш работа како што треба...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #251 на: 03 Мај 2011, 00:46:55 am »
Авто-мобил е сервис за амортизери, ако не најдобар, онда сигурно меѓу најдобрите...  До него е сервисот за центрирање.

Знам за друг сервис за центрирање, спроти амбулантата „Пролет“, тука под пругите, ама појма неам што е како е...

Рики, не прај анти-реклама ако немаш зашто.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #252 на: 03 Мај 2011, 00:51:44 am »
Авто-мобил е сервис за амортизери, ако не најдобар, онда сигурно меѓу најдобрите...  До него е сервисот за центрирање.

Знам за друг сервис за центрирање, спроти амбулантата „Пролет“, тука под пругите, ама појма неам што е како е...

Нит ми дале, нит сум земал... се знаеше која е поентата на мојот муабет... 

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #253 на: 03 Мај 2011, 00:57:46 am »
Денде научна фантастика стана ова кај тебе со стружењето на гумата...

Засукај ракавите извади го тркалото и не ја комплицирај работата... ваљда до толку не си, да не пробаш сам да свтикаш некој раб...

А за центрирање... не се драпај со неписмен народ... иди кај што иде цело скопје, значи добар сервис е кај што има работа... кај што се чека... прашај кој било таксист, ке те упати кај мајстор, а не кај сервис реклама Авто-Мобил, и  Stop&Go не гледаш дека се утепаа од рекламирање за да им влезе чоек во фирма... а и плус гледаш дека и двајцата и зеро и џиџи имаче проблем со центрирање... од непрофесионалноста на газдите и на работниците...

Ти викам, нај искрено, нај другарски иди си во Кисела вода на ценрирање...... (тоа е оној истиот сервис што бесе порано после олимписки кај што е сеа новото веро)  тие тамо ни ми се роднини ни па другари... па да те праќам тамо, или поени да фаќам... ти кажувам ради тебе да завршиш работа како што треба...

Нит ми дале, нит сум земал... се знаеше која е поентата на мојот муабет... 

И да ти дале и да си земал, не праи разлика во животов...
А тоа горе во болд на што ти личи ако не анти-реклама без посебна причина?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #254 на: 03 Мај 2011, 01:05:27 am »
Vele, ne e kaj dzumkata, go opipav celo mesto i nema tragi od guma, a plus mnogu e dole ne doaga gumata tamu.

Kaj sto e markerot ima logika zasto koga ke pominam niz vdlabnatina gumata ide gore i faka na toj plekot.

Riki, da probam drugi opcii pa vitkanjeto ne mu bega.
Jas po mene nema potreba da se centrira zadnica, nitu pak amortizerot e otiden, ne na 9000km..
Dupka nemam pogodeno, mislam na golema, starite bandasi nemaat niedna grbnatinka, ama bas niedna.

Utre ke se konsultiram so eden decko pa ke pisam rezultat, i da ova stana istorisko, no vo isto vreme me vadi od takt, mozam da propustam mosne vazna prosetka do Belgrad i Sofija ako ne sredam do 12ti. >:(