Заперување на возило.
Добро па пичка му материна.
Здраво Карклуб, би сакал да ве запрашам дали има нормално место во Центар/Карпош/Тафталиџе/Козле каде може да се запере/замие кола? Миењето на возило е станато огромна привилегија во главниот град и кола неможе да се измие. Само што поминав покрај 10 перални и во секоја имаше редица од најмалку 5, а некаде и 20 коли. Прибидејќи немам намера да чекам некој да се курца со 20 коли и да си го драпа меот, а зимно време колите се прљаат за 2 дена ме интересира каде може да се запере кола? Да се припрсне, подзамие со пола рука, и да се оплакне. Толку. Ни внатре ни восок ни бутур. Колана да не е со земја. Очигледно дека нема нормална перална во која може да се заврши работа во текот на еден работен ден. Треба да се закаже недела дена унапред за миење кола, зошто да не случајно останат нестерилизирани колите во сред зима. Толку ли нема место Drive-through да ЗАМИЈАТ кола на 5-10 минути за 100-200 денари!? Па тој што замива ќе направи 5 пути поише пари од „мијачиве“ што драпаат по пола саат на кола. Ама не ми е колата секој пат за миење. Еднаш во месецот е за миење, останатите 5 пати во месецот е за замивање. Да чекам саат време бре мамата ваша ретардирана непромислена. Толку на никој не му текна замивланиче некое? Во вашфабрик два пати проаѓам, ај да замијам, еднаш не работи, после тоа 20 коли гужва? Мрдај бе народе, мрдај. Ајде мрдни. Лелееее неможе ова, дај одам да видам да си купам некој компресор или што било ќе си заперувам коли пред врата. Бар и моите ќе си ги заперам. Срамота каква сељачаана сме, лелееее. Да ти дојде некој странец, да те праша кај да измијам кола? Кај да го пуштам!? Каде!? Јас да се симнам да му ја измијам, срамота да му речам да отиде некаде. Ќе чека 1-2 саати. Како да чекааме за млеко во криза да ги ебам сите по ред два пати во тие саат-два мамицата. Неваспитање ретардирано. Дајте бар телефон некако со закажување има ли перална? Да си резервирам на сајтот на пералната тремин 2 недели унапред, за колата да ми ја испрскаат со мочано црево мамата у пичка. Кретенизам ненормален сме бееее, абе не сме ние да ни се заде планета. Сите насилно во ракета и право во сонцето. Нека еволуираат други видови, пошто од овој вид нема аир. Мрш.
[/endrant]