Автор Тема: Затемнување на прозорци - Клима Фолии  (Прочитано 205699 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Затемнување на прозорци - Клима Фолии
« Одговори #435 на: 29 Декември 2019, 19:19:42 pm »
Ako e taka ke odam saraj ke ja pominam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Џабе ќе ја поминеш ако те сопре полиција на вонреден ќе те пратат во нивна од претходно одредена станица за технички.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #436 на: 29 Декември 2019, 19:22:10 pm »

Џабе ќе ја поминеш ако те сопре полиција на вонреден ќе те пратат во нивна од претходно одредена станица за технички.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #437 на: 29 Декември 2019, 19:22:50 pm »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #438 на: 29 Декември 2019, 22:17:27 pm »
Не ми е јасно? Платен атест на сите 4 стакла и пишан во сообраќајна сега повеке пу пу неважи?
Па добро кој ке ми ги врати мене парите за атест ашим шаља?
Баш ме занима како ке биде... пример од работа цел возен парк близу 10 октавии се фулл затемнети напред назад со атест со се...

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #439 на: 29 Декември 2019, 23:11:24 pm »
Не ми е јасно? Платен атест на сите 4 стакла и пишан во сообраќајна сега повеке пу пу неважи?
Па добро кој ке ми ги врати мене парите за атест ашим шаља?
Баш ме занима како ке биде... пример од работа цел возен парк близу 10 октавии се фулл затемнети напред назад со атест со се...

Нека ви ви врати псс парите.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #440 на: 30 Декември 2019, 05:53:01 am »
Нека се кара газдата со другарот што му ги атестирал. :D А и не можеш да си бараш пари назад за атест на нелегалните фолии.
« Последно менување: 30 Декември 2019, 05:58:46 am DarthJe5us »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #441 на: 30 Декември 2019, 15:27:36 pm »
друже не се разбираме.. како е можно да е легално до пред месец дена и наеднаш да е нелегално?  атестот е пишан и даден на различни места некои возила во псс карпош. некои во здружение на возачи а некои во америт .. баш сабајелво го дискутиравме ова со директорот на предузеке.. никави другари никакви бакраџи се легално фолиите ставени уредно ставени со документи легално и сега на следен технички пу пу неважи.. баш ме интересира како ке се спроведе ова мегу народот.. особено во западниот дел на мк каде владеат други правила и орелот е заштитена птица
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #442 на: 30 Декември 2019, 16:11:02 pm »
Не било легално никогаш, само сега помалку прогледуваат низ прсти.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #443 на: 30 Декември 2019, 18:03:44 pm »
И јас ко што знам напред никогаш не било дозволено над 30-35% затемнето.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #444 на: 31 Декември 2019, 20:41:35 pm »
Tacno, sega poveke ne e dozvoleno ni 30% :) i atestite na folii ne vazat :) srekna  nova

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #445 на: 31 Декември 2019, 20:43:24 pm »
Tacno, sega poveke ne e dozvoleno ni 30% :) i atestite na folii ne vazat :) srekna  nova

Дозволено е 30% затемнување, самите стакла се веќе затемнети, тоа заедно со фолиите не смее да помине 30 или 35 колку и да е. Отсекогаш е исто.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #446 на: 05 Јануари 2020, 11:18:43 am »

Дозволено е 30% затемнување, самите стакла се веќе затемнети, тоа заедно со фолиите не смее да помине 30 или 35 колку и да е. Отсекогаш е исто.

Во ред, нека пише некој со 30% фолии на предни за искуство кога ке ја регистрира годинава како ке помине на технички

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #447 на: 05 Јануари 2020, 12:23:22 pm »
Каква врска има проаѓањето на технички?
Ќе те вратат или ќе те опоменат. Нив не им е проблем тоа. Се што треба да речат е дека кога дојде на технички колата му беше исправна, потоа додавал фолии. Или ги извадил претходните, и додал потемни. Тоа не е нивен проблем. За 30ки нема ни да приметат веројатно.

Во Гостивар оди и ќе те пуштат... Мисла ако е пуштањето проблем.

Без разлика на горново, засилена им е контролата на џандарите на улица и 30ки нема да забележи некој освен ако не е тежок тупаџија. Зошто си се гледа во колата се и си е скоро фабричко. Затоа и се убави 30ки фолии. Од друга страна и 50ки се трпат некако за напред. Ама се приметливи и голема е веројатноста ако ти се погоди џандар со непополнета квота да те гњави со казни или технички или вадење.

Со 70-80-90 од Марс се гледа дека се затемнети апла и секој џандар ќе умара, а и техничкиве треба да им се пофалиш дека си дел од униформираните припадници на министерството за да те пуштат. И пак ќе те пуштат... Не дека не. 50/50 шанса. Ама техничкиот не е проблемот, како што ти постојано си повторуваш. Колата може да пројде на технички и ти утре да скршиш шофершајбна, или да додадеш фолии или да смениш бандажи или да ти украдат фарови. Ќе те гњави џандар. И? Ти со истиов муабет ќе му се правдаш дека "на технички прошла" пред 2 недели? Ако сака да те умара ќе ти пише казна и ќе те прати на технички, па ти правдај се на суд. Бидејќи таму се прави правдањето - не на џандарот. Тој не му е работа со тебе да се расправа. Туку да си следи правилник и да спроведува закон. И тоа го прави. Он си е чист. Се сомневал, те пратил на вонреден технички. Чао џаци.

Незнам што е со таа фасцинација дека си "прошол" или не на технички. Законот е јасен. Законот е наместа доумерено глупав. Да, треба да е дозволено 60% затемнување напред, сепак сме медитеранска земја со 300 сончеви денови. Ама не е така. 30% е дозволено нажалост. Да повеќето имаат фолии кој 30ки кој 50ки за да им е поудобно возењето, ама според закон не смее. Тоа е тоа.

Дека смее, не смее. Дека е логично да имаш 30ки фолии напред во МК, логично е. Дека имаат многу коли фолии напред имаат. Ама дека си во право ако имаш фолии, не си. Тоа е реалноста. Законот е тој. Не е соодветен на условите на патот, исто како и знаците за брзина од 80кмч на Тетово Гостивар. Дека сите возат 110кмч, возат. Дека е логично да возат 110кмч - логично е. Ама дека смее - не смее. Вон секој памет е да возиш 80кмч таму, ама ете законот "вика" дека треба 80кмч. Иако тоа е фиктивна бројка, иако тоа е крајно погрешно да се вози 80кмл дење, на сув асфалт и видливост 4км, законот е тој. Треба 80кмч. Ни едно возило не вози во тој момент 80кмч!!! Ни едно! Единствено! Не постои такво. Ама ако, според закон треба 80кмч. Тоа е законот. Крајно погрешен во случајот, но е таков каков што е. Крајно погрешен, без ниаков допир со реалноста и условите на патот. А за фолииве случајот е уште попрост зошто не е дека сите возила го кршат законот како во случајот со брзината, туку околу 20-30%.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #448 на: 09 Јануари 2020, 16:43:22 pm »
Дени те разбирам и тотално се согласувам со тебе... законот за некој е мајка за некој макеа тоа е реалноста.. јас пак ке речам на работа имаме многу возила кои се со фолии напред и тоа 50% и сите возила имаат упишано атест во сообракајна со нагласено “атест фолии на сите четири стакла по атест број хх од 2018 та” до сега ниту полицаец застанал возило наше ниту се фатил некој да испитува за фолиите.
Дебатата се фати како нема фа можеш да го поминеш на технички ради стегнати работи курци палци.. возилата ке поминат на технички зашто техничките ги боли цевка, тие се таму да земат пари.. ако некој промрчи ова е мк одма ке се најде број од шефот контролорот газдата и ке помине... прашањето ми е ... ако Мвр издало атест за сите 4 вклучувајки ги и предните стакла со уредно платена такса вирман глупости.. што  има мене исто сообраќаец од мвр да ми го поти курот за фолиите?  Ако се замара нека вратат парите за атест па ке вадиме фолии :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #449 на: 09 Јануари 2020, 18:35:26 pm »
Не е битно дали е уреден атестот, битно во моментот стаклата се затемнети повеќе од што е дозволено. Зошто би ти завршил работа контролорот кога повеќе пари ќе направи ако ти ја пишат казната? И не може да ти заврши вонреден технички се прави во присуство на полицаец.
« Последно менување: 09 Јануари 2020, 18:45:54 pm DarthJe5us »