Автор Тема: Да ви ја претставам Ева  (Прочитано 14839 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Одг: Да ви ја претставам Ева
« Одговори #15 на: 11 Јули 2013, 14:40:29 pm »
Фала уште еднаш...

Штоповите веќе ги полирав и ги лакирав ... ама пластиката е „суштински“ нагорена и нема чаре.
Че најдам нови јас, само полека... без брзање... оти па нема пари толку... :P

Од прилеп сум , другар... Ај ако ти е попат види некако дали на неа има капачка на моторот (горе, кај вентилите), оти мојава е подискривена и ми солзи масло.
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #16 на: 11 Јули 2013, 14:43:48 pm »
па уз пат не ми е ама на две недели секако идам да видам што има. Бев во понеделникот и баш ја заприметив, беше комплтна ама каросериски лоша. Следен пат кога ќе одам ќе видам што има и ќе ти кажам
пс. Пиши ми бројче за одма од лице место да ти се јавам

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #17 на: 11 Јули 2013, 14:45:37 pm »
Ева е супер, со убаво да си ја возиш, и 4та и 5та генерација да си дочека :)

Дедо ми имаше ваква, нема каде не одеше, и по планини и сегде.

ЕДИТ: Ако ставиш слика од деловите што ти требаат, може да видам во подрум евентуално ако нешто останало ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #18 на: 11 Јули 2013, 15:06:49 pm »
aauuuff koj spomeni mi razbudi sega..
vakva ista imase stariot moj 78god. bese ja vozevme bez problem do 1988 koga muja podarivme na vujkomi i stariot kupi nova  skoda togas 120l na koja jas se ucev da vozam,polagav so nea i posle vozackata konecno bidna vo moja sopstvenost  se do 2007 koga ja prodadovme stariot togas zema edna 128 ca samo zada stavi plin..
inace skodilakot bese odlicen..mojot imase vuferce,elipsi,pioneer cd navlaki od euro stil ..bese odlicno samo prednost na 120 kata e sto e napred hladnjakot i podobro ladenje ima ali zatoa koa ke ides nna benziska da kupis antifriz trljaat race neznam duplo sobirase nego  normalnive koli..stariot sekoe idenje vo sofija samo mknese delovi za nea vika neka se najdat..da imav use edna sasija ke kompletirav komotno kola..
inace tvojot model  nie 8 godini po red sme vlecele treskina prikolka kamperska vo grcka i koa kemi teknese koj koloni sme gi pravele na autoput  hahaha dozivljai...samo nebi trebalo da gree tvojata perkata e na kais kaj tebe i stalno si ima ladenje..maana im e sto im puka saltablata od sonce gledaj daja zastitis nekako..
za kraj  milion kilometri dasi projdes so nejze

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #19 на: 11 Јули 2013, 17:00:49 pm »
Кога ќе ти бидат потребни делови контактирај ме бидејќи имам доста кај мене на ранчот. Цревото до декла ќе се обидам да го најдам уште деновиве.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #20 на: 11 Јули 2013, 17:08:15 pm »
Опа, уште едно ол’тајмерче на форумов... Вакви колички многу ми праат мерак, сакам некад ваква да си возам за стално...

Добредојде Ева, имај пријатен престој на форумот и почитувај ги правилата. Иначе Зеро ќе те карат. ;D

П.С.: Добра задница имаш, само ти треба една генералка. ;D ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #21 на: 11 Јули 2013, 17:28:37 pm »
Михаела и Ева :D добро е ја примивме културата на давање имиња на олдтајмери :D :D

Одлично Шкодиче многу безгрижни километри. Иначе тоа прегревањето е фабричка мана на овие Шкоди така што не е проблем. Или еве искомбинирај што ти вика Пецони па ќе добиеш добро ладење. Добро ладење повеќе ќе ти трае моторот така што вреди да се кастомизира малце :)

Отсутен DzOle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
« Одговори #22 на: 11 Јули 2013, 18:16:06 pm »
одлично уште има луге кој ги поштуваат старите возила браво !

Noo New Model Cars...I'm Riding Old SchoOl !!!

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #23 на: 11 Јули 2013, 18:34:12 pm »
prekrasno auto za dobar proekt !

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #24 на: 11 Јули 2013, 18:56:23 pm »

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #25 на: 11 Јули 2013, 19:03:05 pm »
Претпоставувам дека задните седишта колку толку се загреваат поради моторот што е позади и ако е така, во зима имаш греач на задно седиште :D

Со здравје да си ја возиш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #26 на: 11 Јули 2013, 20:29:24 pm »
Pumpata benziska ima edna caka..
nelli ima kako zupce edno pred da pocnes da pumpas pozadi e nikogas nemoj da go stavas nad zupceto nego sekogas dati bide pod zupceto toa za pumpanje podobro pali

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 11 Јули 2013, 22:09:44 pm »
Фала дечки фала...
Не разбрав... Која е Михаела???  Уште од 2006та имам имиња на колите. Тогаш ја имав првата Шкода - Лара... или Лора беше... не се ни сеќавам.

Абе имав и јас делови од тоа шткодите цели гаражи, АРНО АМА... кога го зедов Фиќото се исфрлив , реков „кој ќе ти вози Шкода допрва сеа...“ ама зе зае*ав.. :(

Ај вака сеа со деловите:
Помпа глцеринска за кочници, и двете за кумплуг... тие делови се ретки а безвредни и сите ги фрлаат пошто не можат да ги наплатат. Ако има некој дома нека стори абер... Ми требаат за резерва, пошто веќе ги снемува...
... карики нови ако се најдуваат, дихтуни.... било што...
лагери на колцата, крило предно десно колку да не го пеглам моево (малку е корозирано одвнатре)...
јабучици, лимарија... било што....

Околу греењето... Другата шкода лади поубаво додека е нова, но како и да е, во системот собира скоро 20 литри течност, што во никој случај не може добро да се излади... прегревање не ти бега (од искуство... тешко и незаборавно)

Оваа лади поубаво во град , но на автопат мораш да имаш нешто за да го трга добро воздухот , пошто гриловите се повдлабнати отколку што би требало ( сметам дека е превид во конструирањето) и воздухот само пролизгува покрај каросеријата.... Искрено, се плашам од повеќе течност во системот и дополнителен ладњак... Мислам дека најубаво решение е некои симпатични грилови странично.

Ќе добие нова фарба- кад тад.... само што сега не сум моментално во состојба да платам...
Прагови треба да сменам, оддолу малку сакам да скрпам, да фарбам... и тоа е тоа... ама... секако треба да врзам едно 200-300 евра , што не ги имам сега.

Назад има страшна изолација со стаклена волна и сунгер... верувале или не, ништо не се сеќава... + одделено е и со канал огромен за проток на ладен воздух... само ... лошо е тоа , пошто парното ми е слабо и в зимо ќе смрзнам ако не седнам да го средам... :P

Влатче... не те разбрав баш за што ми викаш.... Назад бензинската пумпа ја ставив од 120ка... со + помпица за рачно... ама не знам за какво запче викаш...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #28 на: 11 Јули 2013, 22:20:50 pm »
Toa sto e za racno pumpanje koja kego krenes najgore ke osetis na raka kako da ima edno zapce keti upadne vo zlepce edno i koga ke pritisnes za nadole prvo ispagja od zlepceto pa se druka..e polugata neja krevaj najgore da upadne vo zlebot tuku da doe do nego..
inace jas so toa pregrevanje kako sum go jadel tovaren so 4 vo kola + bagas + bagaznik nad kola i na pletvar letno vreme ideme za ohrid kamioni guzva i pocna da kreva temperatura ama od iskusni mi rekoa cim skodata krene temperatura pustaj parno da duva i taka nadvor 40 stepeni pustanje parnoto full otvaranje site prozori i cepanje nagore..vnatre neznam sauna bese iscrkavme kako gluvci ama bitno skodilakot simna temperatura i ne odnese bez problem vo ohrid ali so promena na 2 maici i peskir okolu vrat

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #29 на: 12 Јули 2013, 00:50:15 am »
Ее... сега ми текна што ми викаш за помпата.... Тоа е луфт меѓу помпицата и мембраната кај што не фаќа повратниот федер. Ако го притиснеш тоа надолу (без да го вратиш) мембраната останува поткрената и побрзо испорачува гориво...

Таа Шкода има назад помпа и резервоарче , а напред е ладњакот и парното. Кога ќе го пуштиш парното на топло, се ослободува дополнителен круг на протекување на вода, водата што дотогаш стоела во парното ладна протекува низ системот, и плус имаш едно дополнително вентилаторче што ја разладува водата, односно се лади вода и во ладњакот и во казанчето од парното. Ете тоа е штосот детално објаснето... :D

Плус тоа, секоја шкода има мака со термостатот што ја отвара водата кон ладњакот... Мојот го исфрлив по автопат некаде пред Велес кога ми прегреа прв пат... Ќе си го земам за спомен ко ќе одам на таму пак... :P