Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1018155 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Полирање на возила
« Одговори #345 на: 19 Април 2012, 21:10:32 pm »
ТЕ ЕН кажи некој солиден течен восок сега земав на желка да видиме како ќе се покаже, мислам спомна на Фрабер така нешто иначе фала за советите за полирање има огромни подобрувања, пак има некои гребатинки меѓутоа 80% подобро :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #346 на: 19 Април 2012, 21:15:44 pm »
ТЕ ЕН кажи некој солиден течен восок сега земав на желка да видиме како ќе се покаже, мислам спомна на Фрабер така нешто иначе фала за советите за полирање има огромни подобрувања, пак има некои гребатинки меѓутоа 80% подобро :)
кој желка го зеде?впрочем кој и да си го зел ,не си го згрешил,понекогаш некои грбнатинки неможат да се покријат ни со машинско полирање,доколку е испукан лакот,лакот е во три слоја скоро на секој автомобил,лесно може човек да се прелаже,да биде упорен околу одстранување на некоја гребнатинка и да го пробие лакот :(

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #347 на: 19 Април 2012, 21:20:57 pm »
Не е страшно добро е иначе земав TW car wax high gloss ја поминав цела по упатство и супер излезе ќе видиме на мокро резултат, Сонакс глос шампон не би требало да го вади нели?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #348 на: 19 Април 2012, 21:40:39 pm »
И сеа не ми кажавте крај колку пари се тие полирите во лукоил ??? и сакав да прашам за што служи восокот кој го спомнувате ???

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3905
« Одговори #349 на: 19 Април 2012, 23:23:50 pm »
Vosokot sluzi za da ti bide zastitena kolata od atmosverski vlijanija (dozd, sonce, mraz, dnd) i koga ke ja peres kolata vodata da bega od nejze i mnogu polesno da ti bide prebrisuvanjeto i da ima golem sjaj na sonce ;D ;D ;D ;D
A za cena nikoj ne ti kaza zatoa sto ima razni proizvoditeli ( sonax, turtle wax, 3m arexons dnd) i site si imaat razlicni ceni i razlicen kvalitet, zatoa najdobro otidi si i vidi si na lukoil, ne bidi tolkava mrza ;D ;D ;D ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #350 на: 19 Април 2012, 23:28:58 pm »
Ќе појдам деновиве... Него во просек по колку се движат цените ?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #351 на: 19 Април 2012, 23:37:13 pm »
Imas proizvodi od 200 den pa nagore preku 1000den ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #352 на: 20 Април 2012, 04:20:13 am »
Јас конкретно го платив 300 денари восокот.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #353 на: 20 Април 2012, 10:50:57 am »
А да ве прашам, дали може скутерчето да го исполирам ??? тоа е како што знаете пластика.. исто така да прашам какво средство треба за фаровите ??? изгребани ми се малце, имав фолија и вајѓајќи ја ги изгребав фаровите (ама ептен малце)

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #354 на: 20 Април 2012, 10:56:18 am »
Го имам ова дали може некој да ми каже за што е,и како се нанесува?

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #355 на: 20 Април 2012, 18:40:33 pm »
Можам ли да ги поминам и стаклата со течниот восок или ќе им смета?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #356 на: 20 Април 2012, 18:48:55 pm »
Jas na farovite imam staveno i maka nemalo ta duri koga vrne ili koga ja imam pereno kolata kapka voda ne ostanuva na farot, e sega za stakla nz nemam probano, ali probaj vo sekoj slucaj ako nesto ne cini sekogas e tuka sjajot ke gi isperes i 1000000% ke padne vosokot od bilo koja povrsina ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #357 на: 20 Април 2012, 18:57:34 pm »
Па и јас ставив на фаровите излезе топ, сепак ќе почекам да видиме што ќе каже експертот ТЕ-ЕН на оваа тема па после ќе видиме. Претпоставувам дека пак ќе ме прати во Еуростил да си купам желка за стакла ама вака поефтино ми е ако може топ.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #358 на: 20 Април 2012, 19:02:15 pm »

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #359 на: 20 Април 2012, 19:03:02 pm »
Jas kolku sto znam za da ne vi ostanuva voda na sofersajbnata i da ne koristite brisaci na brzini pogolemi od 60km/h postojat posebni sredstva za taa namena i mislam deka ne bi trebalo vosok da se stava na staklata tuku na primer turtle wax rain repellent

eve vi i nekolku videa kako dejstuvuva ovoj proizvod
http://www.youtube.com/watch?v=JcOsHI5xgU8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zU85JaPt6Lo
Se nadevam deka vi pomognav ;D ;D ;D ;D