Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1022590 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2115 на: 16 Декември 2013, 19:41:34 pm »
Neam vreme da lidtsm a cela ja iam procitano muabetot mi bese najvise za bojata amok ke se snajdam
Neam vreme da lidtsm a cela ja iam procitano muabetot mi bese najvise za bojata amok ke se snajdam
za bojata?sto za bojata?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2116 на: 16 Декември 2013, 19:53:45 pm »
mac ajde vaka jas da te prasam prvo kako moze nekoj da ti kaze sto da zemes i kako da napravis ako ja nema videno kolata ? mnogu e bitno dali ke ja rabotis racno ili so masina[ i kakva] Jas bi ti preporacal da si zemes nesto od amaterskite polir pasti .

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2117 на: 17 Декември 2013, 01:17:45 am »
pa deka e temna bojata sto pasta bi bila dobra mislam deka ne prasav nisto vanzemaljsko

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2118 на: 17 Декември 2013, 14:20:17 pm »
pa deka e temna bojata sto pasta bi bila dobra mislam deka ne prasav nisto vanzemaljsko

uste malku i kabaet ke ne izvadis,slusni sega,bidejki potesko e da ti napisime se po red koga dosta e kazano dosega,sto ima vrska deka e temna ili svetla za pastata,prvo ne kaza ni konkretno dali ke ja poliras racno ili masinski,sami kazete pasta ta pasta,temna boja so edna pasta mozis samo racno,i donesi ja jas ke ti ja ispoliram da ne se gnjavis,eve bidejki ni konkretno znam ni konkretno znaes sto da ti odgovorime,donesi ja i jas te cestam edno poliranje :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2119 на: 17 Декември 2013, 15:07:18 pm »
 eve i jas neznam  [ama bas nisto]  ke moze i mojata da ja donesam  da mi ja sredis  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2120 на: 17 Декември 2013, 15:46:45 pm »

uste malku i kabaet ke ne izvadis,slusni sega,bidejki potesko e da ti napisime se po red koga dosta e kazano dosega,sto ima vrska deka e temna ili svetla za pastata,prvo ne kaza ni konkretno dali ke ja poliras racno ili masinski,sami kazete pasta ta pasta,temna boja so edna pasta mozis samo racno,i donesi ja jas ke ti ja ispoliram da ne se gnjavis,eve bidejki ni konkretno znam ni konkretno znaes sto da ti odgovorime,donesi ja i jas te cestam edno poliranje :)
ne praam nikoj kabaet i kazav deka masinski ke ja poliram :) nema veze rekov ke se snajdam

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2121 на: 17 Декември 2013, 15:48:34 pm »
eve i jas neznam  [ama bas nisto]  ke moze i mojata da ja donesam  da mi ja sredis  ;D ;D ;D ;D
taman rabot  :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2122 на: 17 Декември 2013, 15:57:17 pm »
Za masinsko poliranje imas odgovor pogore,se sto ti e potrebno ti napisav,jas taka znam samo,e sega ako e prasanjeto kako po kriviot pat i eftino a voedno i lesno,ne znam ,za zal,zatoa seriozen sum,donesi ja i ke ti ja ispoliram bez pari,ostavi ja i raat bidi :),jas samo da te predupredam ,clubski e ova sto ti go kazuvam,ako uspees da napravis korekcija na lakot i poliranje bez posledici,od tipot swirls i hologrami,ne daj boze izgoren ili sogolen lak,alal neka ti e,dodeka  za racno moze dobro da ja sredis,a dokolku sakas da naucis masinsko poliranje,odberi drug model,ne tvojata kola,moze i besplatno casovi da dobies kaj nas,povejke od ova ne znam kako da ti pomogneme :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #2123 на: 17 Декември 2013, 17:45:37 pm »
I jas se pliklucuvam na neznaenjeto na dame

;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2124 на: 17 Декември 2013, 22:40:27 pm »
donesi ja i jas te cestam edno poliranje :)

Немој вака, ке почнам да ти досадвам за пасти дури не се изнервираш  ;D ;D ;D

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #2125 на: 03 Јануари 2014, 00:07:17 am »
Се чека пролетта и да ја напрајме колата малку како огледало  :)

Утре ќе го пробам ова од Last Touch на едно крило, на чист лак без претходно нанесен тврд восок и ќе сликнам... а на пролет прво восок, па над него Last Touch.

Шампонот малце ми дели во квалитет, ама другите што ги има низ Битола се изгор. Од овај нанесвам наместо 10 како што пиши на него, по 15-20 капачиња во препорачаната количина топла вода и чисти супер.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2126 на: 03 Јануари 2014, 00:11:00 am »
Jas utre mu se spremam da mu vlezam edno asalno poliranje so prethodno dobro perenje ;D ;D ;D ;D

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2127 на: 03 Јануари 2014, 19:38:23 pm »
a sto ke poliras pikantoto??

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #2128 на: 03 Јануари 2014, 20:28:49 pm »
Сум во план да земам пасти па која е по асолна кажете и кој сунгери :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2129 на: 03 Јануари 2014, 21:30:16 pm »
 od pasti  po asalni se 3m, scholl,sonax [profi serija] ppg,rupes, mirka.... a jas praktikuvam koga poliram so 3m da koristam sungeri od 3m inaku gi ima od site firmi vo razlicni golemini i za razlicna namena   ;) ;)