Што знам, мене седењето ми изгледа комотно..
Јасно е дека ова се мотори за богати луѓе. Не е за возење огромни тури итн. Али бре, како изгледаат.
Во Грчка имав можност да повозам Buell Lightning XB9s (барем мислам дека беше тој модел).
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Прекрасен мотор.
јас не реков дека возењето е некомотно... но секако треба да имаш развиено добар бицепс и трицепс инаку после 30 минути возење почиња да те боли се...туку седењето на возачот и неговото тело е во правец за тркачки мотор... навален е нанапред, под агол од 45 степени. и плус, глеј што ти е маркетинг.... невестичево што го вози е ниско. не е повисока од 165. ај сега пробај визуелизирај како изгледа маж од само 20 сантими повисок кога ќе седне на него... значи 185... ај сега пробај замисли ме мене со моите 195 кога ке седнам на него... или некој послаб нека биде ама висок како мене... буквално ке лежи на резервоарот.
инаку да.. моторов е наменет за богати луѓе, и наменет е за градски мотор, не за брзо возење, не за отворено возење, а плус е и опасен за брзо возење... а и стварно има преголема машина за таа намена... овој мотор би имал значение само како статусен симбол во околината.. т.е. мерење патлак и прчење пред јавност КОЛКУ ПАРИ ИМАМ види ме... исто како хамерот во уСА што го има тој статусен симбол... значи не е баш за возење редовно...
а тоа што не ми се свиѓа како изгледа, тоа е веќе друа тема и мој личен вкус...