Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 206183 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 587
Одг: Фарбање
« Одговори #240 на: 23 Февруари 2016, 19:17:11 pm »
Јас од тој во Ѓорче не сум задоволен, нијансата ок ама спрејот катастрофално лошо и прејако прска. Нема врска со готовите купечки

Подобро е појако да прска, на компресор со која јачина прска.
Imas iskustvo so farbanje so dade vakov komentar ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #241 на: 23 Февруари 2016, 23:09:26 pm »
Јас од тој во Ѓорче не сум задоволен, нијансата ок ама спрејот катастрофално лошо и прејако прска. Нема врска со готовите купечки

тоа е предност одлични се дизничките,тие лајната готови после 2-3 прскања снемуваат душа
прсти те болат кога ќе завршиш со фарбање

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #242 на: 24 Февруари 2016, 23:50:08 pm »

Подобро е појако да прска, на компресор со која јачина прска.
Imas iskustvo so farbanje so dade vakov komentar ?

Лично, не.

Коментарот е даден по консултација со фарбар.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #243 на: 25 Февруари 2016, 23:36:39 pm »
Денес имав мал судир и треба да му се поправи штетата на човекот што го гребнав. Значи вака, има гребаница, остаток на боја на едната страна од неговиот автомобил, помеѓу предната и задната врата. Гребаницата е долга некаде 50cm. Гребаницата е направена со предниот десен дел од мојот браник. Вака како што ми изгледаше мене, со полирање може да се корегира. Кажете ми отприлика колку би коштало да се среди само со полирање, а колку ако треба со полирање и плус да треба и мало додавање на боја. Поздрав
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #244 на: 25 Февруари 2016, 23:53:27 pm »
Гледaј сo пoлирaње дa зaвршиш рaбoтa, штoм мислиш декa би мoжелo. Зa 50см гребaницa не се исплaти дa фaрбaш две врaти.
Сликa имaш?
Edit:
Oвoј у Ѓoрче, пoшo немaм кoд нa бoјaтa, дa идaм сo кoлa ќе ми јa нaпрaви истa?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #245 на: 26 Февруари 2016, 00:07:07 am »
Тешко на картонче ќе треба да ја најдеш најсличната нијанса или ако имаш код

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #246 на: 26 Февруари 2016, 00:10:00 am »

тоа е предност одлични се дизничките,тие лајната готови после 2-3 прскања снемуваат душа

toa e zatoa sto ima 100 grama boja vnatre. So kupecki sprej kje ofarbas 2 pati pogolema povrsina otkolku so tie sto gi polnat. Pa uste ako ti se desi da stavi pomalku ucvrstivac ondak kje ja cekas bojata pet dena da isusi.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #247 на: 26 Февруари 2016, 07:38:09 am »
Гледaј сo пoлирaње дa зaвршиш рaбoтa, штoм мислиш декa би мoжелo. Зa 50см гребaницa не се исплaти дa фaрбaш две врaти.
Сликa имaш?

Немам слика... Абе како што видов со полирање можеше да се санира, е сега немате ориентација отприлика колку би коштало да се санира со полирање?
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #248 на: 26 Февруари 2016, 08:06:27 am »
Sitna para e poliranjeto na tolku mal del  ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #249 на: 26 Февруари 2016, 09:47:34 am »

toa e zatoa sto ima 100 grama boja vnatre. So kupecki sprej kje ofarbas 2 pati pogolema povrsina otkolku so tie sto gi polnat. Pa uste ako ti se desi da stavi pomalku ucvrstivac ondak kje ja cekas bojata pet dena da isusi.

Има и други прични. На која температура си фарбал? Колку време од кога си го купил спрејот. Тој спреј е за употреба одма. После некој ден, џабе е .

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #250 на: 28 Март 2016, 03:18:15 am »
ima nekoj direkten kontakt od skoda servisot za farbanje?
tnx
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #251 на: 05 Април 2016, 00:21:34 am »
Nekoj da preporaca soliden (ne preskup) majstor za farbanje-koregiranje na vdlabnato od slab udar, vo okolina na Kisela Voda???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #252 на: 05 Јуни 2016, 09:30:07 am »
Кај да однесам прагчиња (sideskirts) на средување? Треба да се ишмирглаат и префарбаат во боја на каросеријата. Цена ориентационо која би била?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #253 на: 05 Јуни 2016, 12:47:57 pm »
Евентуално кај Игор во Драчево? Не знам дали работи такви ствари, ама можеш да се информисаш :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #254 на: 05 Јуни 2016, 12:49:27 pm »
Он може само да му ги среди за фарбање. Не фарба. Лепи, заварува, извлекува браници, пластики и шмиргла.