Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1333959 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7545 на: 27 Јули 2022, 12:02:44 pm »
другари ве молам за совет, сакам да одам во грчка на одмор едно 3-4 дена со децана. Никогаш не сум бил на грчките плажи. Појма немам какви се. Каде ми преферирате да одам со децата, на мирна плажа без гужви но да ги исполнат основните потреби на туристот пример маркетчиња ресторани аптеки.. се мислев паралија или лептокарија нај блиску ми изгледат тие места... па ако знаете некое место препорачувајте ми

За толку дена - од Переа (па Агиа Триада, Каликратија) и надолу до Флогита, изберете си местенце по буџет и можности. Многу покултурен народ летува/викеднисува во овие места отколку на Касандра или во Лептокарија/Паралија/Платамона/се во тој дел.
Ем блиску, ем добри плажи за деца, ем опремено со она што го бараш, ем поевтино од прв крак.
Моја лична препорака доколку јас би имал деца, а станува збор за 3-4 дена - Агиа Триада.
Јас се воодушевив од мирот, луѓето и генералната атмосфера таму. Лидл е на 5 минути, Переа е на 5 минути, Солун (за вечерна прошетка по желба) е на 20 минути до пола час.

За повеќе денови - Ситонија.
« Последно менување: 27 Јули 2022, 12:23:07 pm balanar »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #7546 на: 27 Јули 2022, 12:12:02 pm »
Паралија со стап да ме тепаат не одам и тие сличните, Нек ночас гори балкан да ми рика од секој ќош и "Брате" "Буразеру "да слушам на секој втор збор
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #7547 на: 27 Јули 2022, 12:33:35 pm »
Со деца барај место кое не е со ветер, благ пад и плитка вода.
Калитеа е како измислена само јили/август е мн гужва.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #7548 на: 27 Јули 2022, 12:59:42 pm »
Паралија со стап да ме тепаат не одам и тие сличните, Нек ночас гори балкан да ми рика од секој ќош и "Брате" "Буразеру "да слушам на секој втор збор

Brate, burazeru gi ima skoro na celo halkidiki, jebi ga brate pogolema drzava poveke narod. Inache i jas sakam koga ke odam okolu mene samo shvabi da se edno shto ne urlaat, vtoro mentalitetot im e takov da ne se grupiraat i site sme raat. Edino polosho od brate i burazeru ti e romanci i tatari okolu tebe (ama ne od onie starite bugari od kuminizmot shto se naucheni na red, tuku ovie novive shto mislat deka go drzat gospod za takvoto). Marmaras i Nikiti im se bazi na vtor krak, ama gi nema bas mnogu vo Psakudija, Metamorfozi, Toroni (ako pojdish vo hotel) Lani prv pat bevme vo albanija ni tamu gi nema mnogu, ama ima nashi baagi. Biraj poskapo mesto, shansite se pogolemi da ima shto pomalku balkanci.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #7549 на: 27 Јули 2022, 13:05:18 pm »
Абе ако идете на одмор луѓе да гледате...

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7550 на: 27 Јули 2022, 13:09:52 pm »
@nikomil1 Ги нема баш кај шо пиша balanar, Паралија, Лептокарија е цел гној собран од кај нив, Брача из Лесковац и мој Београде и водата е еквивалент на Крани со алги и треви.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #7551 на: 27 Јули 2022, 13:19:21 pm »

Не одиме да ги гледаме, ама се слушаат и знаат баш да сметаат. Зборам за твоја блиска околина додека си на плажа.

Оди на Јонските острови каде летуваат Енглези, Скандинавци, Италијанци и од покултурните Романци (читај - побогати) и спореди ја атмосферата со местава пишани погоре. Додуше, и таму има полно Срби, ама мноооогу поретко се слуша по плажата - Милоше, изаџи напољееееее.
Многу е подруга атмосферата, реално. А станува збор за иста земја, други летувалишта.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #7552 на: 27 Јули 2022, 13:24:01 pm »

Zoki ne mi smeta shto gi gledam..ima i drugi raboti za gledanje... ama ne sakam so tamponi vo ushite da sedam i da slusham miljarda glasovi, derenje, zavivanje oti nekoj ispil edno pivo povekje od shto mu drzi umot.

Sakam da mi e tivko i da si odmoram, kako shto jas ne mu urlam na nekogo ni toj mene da ne mi gi siluva ushite.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #7553 на: 27 Јули 2022, 13:32:11 pm »
Срби, Бугари, Грци, Албанци, Романци, све ни смета у пм.

Ние сме цвеќе за мирисање.

Генерално правило е да не одите на места кај што е гужва, а не било кој етникум.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #7554 на: 27 Јули 2022, 13:40:16 pm »
Остај ти не сме цвеќе за мирисање. Еве ти го мајндсетот на луѓето низ Паралиа. Не планирам со хелекси да го врвам одморот :D

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #7555 на: 27 Јули 2022, 13:45:08 pm »

Генерално правило е да не одите на места кај што е гужва, а не било кој етникум.

Ne mi smetaat mene na nacionalna osnova. Sakam so bilo koj i da porazgovaram onaka nekoja lesna tema .. od kaj si shto si .. kako ti se svigja mestovo.. kaj si bil, da pofalish da predlozish mesto. Sakam da svrtime tabla ako si za, ama mi smeta da se dere na cel glas kako da go oslobodil mestoto. Sakam vecher koga kje proshetam da ne se osekjam kako da sum na panagjurot vo Kavadarci izlezen (od Kavadarci sum i nikogash ne sum go sakal panagjurot). Generalno mentalitetot na site Balkanci e deka sme BUCHEN narod, e sega kolku po prost tolku povekje buchava. Nie kako semejstvo NE vazime za tivki .. zboruvame glasno, se smeeme glasno ama prosto se gubime koga ke dojdat ovie od komshiskive zemji shto ne gi sakame.

Cel zivot letuvam na Sitonija (so isklucok na 2 letuvanja edno vo Olimpijada i edno vo Neapori) i sekogash se povtoruvalo istoto iskustvo, kolku povekje Germanci na plaza tolku pomirno i poubavo, kolku povekje "burazeri" tolku povekje galama, rasfrlani lezalki, topki letaat na site strani... ednostavno nekoi lugje nemaat oset za mir, tishina i lichen prostor.

Na krajot pak se sveduva na lichen izbor, ako sakash mir i tishina biraj mesta kaj shto e pretezno mirno... ako sakash gungula odi na takvi mesta.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 860
« Одговори #7556 на: 27 Јули 2022, 13:51:14 pm »

Ne mi smetaat mene na nacionalna osnova. Sakam so bilo koj i da porazgovaram onaka nekoja lesna tema .. od kaj si shto si .. kako ti se svigja mestovo.. kaj si bil, da pofalish da predlozish mesto. Sakam da svrtime tabla ako si za, ama mi smeta da se dere na cel glas kako da go oslobodil mestoto. Sakam vecher koga kje proshetam da ne se osekjam kako da sum na panagjurot vo Kavadarci izlezen (od Kavadarci sum i nikogash ne sum go sakal panagjurot). Generalno mentalitetot na site Balkanci e deka sme BUCHEN narod, e sega kolku po prost tolku povekje buchava. Nie kako semejstvo NE vazime za tivki .. zboruvame glasno, se smeeme glasno ama prosto se gubime koga ke dojdat ovie od komshiskive zemji shto ne gi sakame.

Cel zivot letuvam na Sitonija (so isklucok na 2 letuvanja edno vo Olimpijada i edno vo Neapori) i sekogash se povtoruvalo istoto iskustvo, kolku povekje Germanci na plaza tolku pomirno i poubavo, kolku povekje "burazeri" tolku povekje galama, rasfrlani lezalki, topki letaat na site strani... ednostavno nekoi lugje nemaat oset za mir, tishina i lichen prostor.

Na krajot pak se sveduva na lichen izbor, ako sakash mir i tishina biraj mesta kaj shto e pretezno mirno... ako sakash gungula odi na takvi mesta.

Оди во Хрватска и кога ќе се вратиш части пиво

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 778
  • .
« Одговори #7557 на: 27 Јули 2022, 14:10:28 pm »
Фала за препораките Balanar i FilipMK, видов неколку ривјуа на јутјуб за калитеа и флогита, ми личеа рај за очите, мирни места поготово калитеа имаше и бујна вегетација со палми, зеленило....агиа триада така и така...
ќе се одлучам за овие двете дестинации кое од нив или може и двете ќе ги посетам. Не сум од тие ципидлачи, барам мирна плажа со помалку пијандури околу мене и тишина, маркетчиња за децава да им купам тоа што јадат..., не сум по ноќен живот, Имам една лоша навика никогаш не букирам вила или хотел. Одам директо, разгледувам првин менталитет на газдата и какво е гостопримството  па пасле што има на понуда и на крај кеширање пари. Секогаш така сум функционирал. Ако нешто ми оди на нерви палам кола и се враќам...
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #7558 на: 27 Јули 2022, 14:49:48 pm »
Јебо вас пас у гас ;D
Што се правите енглези со сила, да ви го спопика чистокрвен енглез.
Можам да замислам каква појава сте на плажа, понашање строго по протокол, оној викторијанскиот ;D

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #7559 на: 27 Јули 2022, 15:10:23 pm »
Јебо вас пас у гас ;D
Што се правите енглези со сила, да ви го спопика чистокрвен енглез.
Можам да замислам каква појава сте на плажа, понашање строго по протокол, оној викторијанскиот ;D

Edinstveniot protokol za na plaza mi e .. dishi i ostaj me da disham na raat. Ako ti se pliva plivaj, ako ti se soncha sonchaj se...samo ne galami ne si sam na plaza.