Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351291 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3315 на: 02 Септември 2014, 22:12:15 pm »
Черно море, много е добре,
слънце пече, още по-добре

Што да ти кажам. Кога тргнуваш у Бугарија уште на старт треба да ти е јасно дека 2 пати ќе влезеш во вода и толку, ќе си се бањаш по базени. Во Бугарија уште еднаш моја нога не стапнува.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3316 на: 02 Септември 2014, 22:15:39 pm »
Черно море, много е добре,
слънце пече, още по-добре

Што да ти кажам. Кога тргнуваш у Бугарија уште на старт треба да ти е јасно дека 2 пати ќе влезеш во вода и толку, ќе си се бањаш по базени. Во Бугарија уште еднаш моја нога не стапнува.

Еднаш у живот бев во Бугарија на одмор во местото Албена, пред многу години. Веројатно нареден пат ќе одам во наредниот живот, и тоа само ако се родам како Бугар во околина Черното море.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3317 на: 02 Септември 2014, 22:23:31 pm »
Еднаш у живот бев во Бугарија на одмор во местото Албена, пред многу години. Веројатно нареден пат ќе одам во наредниот живот, и тоа само ако се родам како Бугар во околина Черното море.

да си жив и здрав за муабетов... и јас исто, еднаш, и никад више во бугарија... едино што дава некаков позитивен поен за бугарите е високата услужливост... и толку...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #3318 на: 02 Септември 2014, 22:46:10 pm »
За мене убав одмор е главно кога има убави плажи без гужви и живописни глетки. Не трпам многу легачење на плажа, али обожавам да кулирам во вода и да се изморам од пливање. Исто така сакам да прошетам на повеќе места, посебно ми се допаѓа ова што го направил Крел со точак. Битно е и да има добра храна, а за дискотеки не ми е многу гајле. Не ми прави некоја разлика дали има или нема. Одење низ шуми и планини правам најмалку еднаш месечно, па доколку има таква опција и тоа е уште еден плус.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3319 на: 03 Септември 2014, 01:18:42 am »
Ја сакам да има убави плажи и се тоа, ама сакам да е малце урбано. Не гужви, ама сакам лежалка тивка музика од страна кафенце, пивце и да уживам :)
На Лефкада ми беше преубаво, плажите се супер, ама да беа за нијанса поурбани во тој поглед, да има вода и пиво од каде да си купам ко чоек :)
А да и да бидам релативно блиску до некој интересни настани, зашто да не излезам вечерта и да си поминам добро..значи од се по нешто :D
Наредна година можеби Кефалонија, Ем крел ми ја пофали ем на слики изгледа убаво :D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3320 на: 03 Септември 2014, 07:31:13 am »
Ја сакам да има убави плажи и се тоа, ама сакам да е малце урбано. Не гужви, ама сакам лежалка тивка музика од страна кафенце, пивце и да уживам :)
На Лефкада ми беше преубаво, плажите се супер, ама да беа за нијанса поурбани во тој поглед, да има вода и пиво од каде да си купам ко чоек :)
А да и да бидам релативно блиску до некој интересни настани, зашто да не излезам вечерта и да си поминам добро..значи од се по нешто :D
Наредна година можеби Кефалонија, Ем крел ми ја пофали ем на слики изгледа убаво :D

Ако ти фалело на Лефкада да биде поурбано, тогаш Кефалонија нема да ти се бендиса. Кефалонија е прекрасна природа, мир, прекрасна храна, прекрасно море, луѓе со душа... Кефалонија е нечепната природа, и е подива во тој поглед од Лефкада..Ама тоа е и убавината на Кефалонија.

Имаш ресторанчиња и кафаници, ама дефинитивно не е урбано.. Нема трговски центри, нема дискотеки, нема McDonalds, нема ланци од огромни хотели... Мене па баш тоа ми се бендиса посебно :) Имаш каде да одиш на пијачка и слично, ама во доста интимна и мирна атмосфера..

За да имаш представа за нашите желби за одмор, ќе ти кажам дека пред некоја година без да читаме или нешто отидовме на одмор во Кушадаси... Издржавме само една вечер, се спакувавме и продолживме прекрасни денови во Олудениз (каде што не беше воопшто урбано :), за разлика од Кушадаси).

Наредната година пак дојдовме во Олудениз (едно од ретки места каде што сум бил два пати по ред на одмор).

Таму е сниман филмот Плава Лагуна, и едно од најдобри места во светот за летање со Параглајдер. Кога јас бев (пред мноооогу години), типот на гости беа воглавно разни луѓе што се занимаваат со екстремни спортови, и беше прекрасна атмосфера (журка на плажа, делфини се приближија до обала, и на некој му текна во 02:00 сабајле дека е добра идеја да полета од планината и слета на плажата кај журката. Му ставија некакви дречливи светла и изгледаше ко да доаѓа НЛО :) ). Вакви нешта се случуваа скоро секој ден.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3321 на: 03 Септември 2014, 09:04:40 am »
Чек чек чек, ја па кога бев на Крф ја рекламираа Плава Лагуна кај Сивота на брегот (јужно од Игуменица) како локацијата за снимање на филмот ...

Неко меџу нама ни је наш ... ;D ;D ;D

Инаку одлична е локацијата крелл, oludeniz само што 21 саат возење од СК ....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3322 на: 03 Септември 2014, 09:07:07 am »
Баш ќе речев дека ми личи на Олудениз :)

Многу, многу прекрасна плажа, и море, и место за одмор, и све. Има и спортски и рекреативни активности, а нема превише гужва... Мх мх мх, саде мераци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3323 на: 03 Септември 2014, 09:25:57 am »
Krell,
 Kako otide do tamu?
Kola ili?

Preku Istanbul ili so traekt preku Izmir?

Vaka na sliki izgleda prekrasno.

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3324 на: 03 Септември 2014, 09:39:39 am »
Чек чек чек, ја па кога бев на Крф ја рекламираа Плава Лагуна кај Сивота на брегот (јужно од Игуменица) како локацијата за снимање на филмот ...

Неко меџу нама ни је наш ... ;D ;D ;D

Инаку одлична е локацијата крелл, oludeniz само што 21 саат возење од СК ....

Видиш, научив нешто ново. Нас ни збореа дека тука бил сниман филмот Плава Лагуна, и дека Олудениз значи Плава Лагуна. Ама испаѓа дека вистина било само второто (Сега проверив :) )

Само нешто не можам да најдам дека бил сниман и во Грција :)

"None of the Blue Lagoon movies were filmed in Oludeniz Beach, but they should have been! The water is the most gorgeous shade of turquoise imaginable. In fact, in searching filming locations for Hollywood movies, there doesn’t seem to be any major films that used Olundeniz Beach or neighboring towns Fethiye, Hisaranu or Ovacik, as well as the Babadag mountains and surrounding bays and coves in ANY movie.

Well, it is Hollywood’s loss, as this is one of the most picturesque areas of the universe. Parts of the movie “African Queen” with Humphrey Bogart and Katherine Hepburn were filmed in nearby Dalyan Delta, back when real locations meant something.""

Krell,
 Kako otide do tamu?
Kola ili?

Preku Istanbul ili so traekt preku Izmir?

Vaka na sliki izgleda prekrasno.

За жал бев последен пат многу одамна :) (2000 и 2001 година бев).

Тогаш немав ниту кола, ниту имав возачка (положив на 25 години :) )

Отидовме онака, без план.. Во автобус до Кушадаси, па од таму друг до Fetye, па таму фатиме Dormush (или како ли се вике тоа малото автобувче што едвај оди), до Oludeniz (блиску се Fetye и Oludeniz).

Планирам да можеби наредното лето одиме пак, и би одел со кола преку Истамбул (да го видам и Истамбул, бидејќи сум бил само неколку часа).

Во то време кога јас бев, местото беше прекрасно. Некои ми збореа дека сега се искомерцијализирало, имало гужва и се изгубила душата на местото, ама ќе мора лично да се уверам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3325 на: 03 Септември 2014, 09:40:39 am »
Ја бев у 2005та, со кола. Тогаш не делуваше ко да е искомерцијализирано.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3326 на: 03 Септември 2014, 09:44:48 am »
Ја бев у 2005та, со кола. Тогаш не делуваше ко да е искомерцијализирано.

Како патуваше? Каде праеше пауза? Застануваше низ Бугарија? Колку време патуваше? :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3327 на: 03 Септември 2014, 09:51:21 am »
Со Сеат Ибица 1.9 Д :)

На одење надолу, преспавме тука: Küçükköy, Turkey

На враќање, спиевме тука: Uzunköprü, Turkey

И во едното, и во другото место има хотелчиња кои ги знаевме од претходно, па спиевме таму.

Низ Бугарија, само за мочање :)

Може да се тера и одеднаш, али солидна километража има. Сега барем би требало веќе да се пробиени тунелите во јужна Турција, таму према Фетије, па би олеснало колку толку. Да бидам искрен, не се сеќавам колку време ни траеше патот, пошо ипак одамна е това било :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3328 на: 03 Септември 2014, 09:56:16 am »
Сега веќе немора ни да се стаппнува во Бугарија.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1522
« Одговори #3329 на: 03 Септември 2014, 09:59:04 am »
http://denesen.mk/web/?p=291063
Скандал: Кабли со висок напон на електрична енергија под водите во Ксамил

http://denesen.mk/web/?p=290748