Бидејќи немаме посебна тема за мобилните оператори, а е повеќе од потребна, решив да отворам јас една и да започнам со дискусија.
Денес, после повеќегодишно користење на услугите на Т-Мобиле Македонија, конечно ми пукна филмот.
Во моментов сум корисник на Relax Surf L пакет, кој чини 1200 (или 1299) денари месечно, но во него нема вклучени минути кон другите оператори. Видов дека T-Mobile има нови тарифи, и има нов Relax Surf L пакет со истата претплата но со вклучени минути (
линк) кон другите оператори и вклучени SMS пораки.
Договорот е направен лани во Јануари, на 24 месеци, на некоја сума од 1199 денари месечно (потоа се префрлив на малку поскап пакет но со неколку гига интернет).
Вчера приметив дека има нов Relax Surf тарифи и сакав да се префрлам на една од тие тарифи. Истите тие тарифи за кои пишува дека може
бесплатно да се добијат преку оператор или во салон. Оператор барав најмалку 20 пати изминативе 24 часа и не успеав да добијам. Бев до T-Mobile продавница (во Сити Мол) и ми рекоа дека може да сменам тарифа, но дека ќе треба да платам пенали од 2700 денари, иако тарифата е со иста претплата, и на сајтот е наведено дека бесплатно ќе можам да се префрлам.
Толку од мене. Само ми е криво што уште 11 месеци ми трае договорот.