Автор Тема: Анти радари, радар детектори ...  (Прочитано 49835 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14385
  • Пудингот на шоферството
Одг: Анти радари, радар детектори ...
« Одговори #105 на: 19 Ноември 2011, 21:41:59 pm »
Колку шо знам,полициските радари мерат на рамна површина т.е. на таблицата,и демек ако таблицата ви била искривена(оштетена на некаков начин,само да не е во оригиналната состојба) немало да те измери радарот...Незнам дали тоа функционира и кај новите радари,ама за старите демек со сигурност било така...Е сега,за сопирањето на автопат и муабетот на Џиџи,за тоа како треба да ве сопира полицијата,тоа кај нас не се применува,но во Хрватска е така и ги викаат пресретнувачи....Истотака има еден куп закони за полицијата и начинот на кој истата треба да си ја врши работата...
На пример
-не смее да те застанува ако не е паркиран од страната на која ти се движиш(знаете дека кај нас ке застанат било каде и спораат од двете коловозни ленти)
-кога се паркирани да застануваат коли,ротациноните светла треба да им бидат пуштени
-не смеат да се кријат по ендеци,грмушки и слично итн.итн...ова мие кажано од роднина полицаец  ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #106 на: 20 Ноември 2011, 01:54:20 am »
А каде го пишува ова Мече?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #107 на: 20 Ноември 2011, 02:22:35 am »
Па сигурно во некои правилници нивни,подзакончиња акти,макти факти  ;D ;D ;D Појма немам,само мие кажано онака усно  ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #108 на: 20 Ноември 2011, 03:23:24 am »
Трикови како да не те фати радарот или да кажи погрешно многу тешко...

Ако ви текнува на една епизода митбастерс пробваа тоа, само не можам да ја најдам епизодата по нет.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #109 на: 20 Ноември 2011, 10:54:46 am »
За ова што го пишува Мечето, и јас имам слушнато, иако кај нас откако ќе на*беш после дур да докажеш дека не се во право полицајците, ќе ти пукне чирот, па ког ќе ги ставиш двете работи на ментален кантар - да платам 45е или казнени поени или да се е*авам со докажување погрешни процедури на џандарите, стално победува онаа полесната - плати си и трај си... Ама јас сум многу озблен за еден „трип видео рекордер“ кој ќе може да ги снима ситуациите, во кои неретко може да се најдеш, а може да те коштаат скупо а да си во право (непропуштање на баба што го потпрела бастунот на коловоз дур чека да поминат колите за да помине, поминување на „наводно црвено“ во ситуација кога било зелено, али џандарот тврди дека било црвено и сл. ситуации..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #110 на: 20 Ноември 2011, 11:36:44 am »

Тие правилници ги знаат адвокатите. Еве еден таков комшиски ...
http://www.pdfescape.com/shared/?4298286

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #111 на: 20 Ноември 2011, 11:40:22 am »

Тие правилници ги знаат адвокатите. Еве еден таков комшиски ...
http://www.pdfescape.com/shared/?4298286

Леле колку сакам да прочитам вакви работи... Ова треба да е задолжително при полагање, а не од рекла-казала да знаеш... Помош адвокати, имаме правилник во МК за полиција?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #112 на: 20 Ноември 2011, 11:42:25 am »
Секако дека има, ама не е за у јавност :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #113 на: 20 Ноември 2011, 11:43:53 am »
Секако дека има, ама не е за у јавност :D
Сите документи се за во јавност, ќе побарам јас тоа...

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #114 на: 20 Ноември 2011, 21:55:42 pm »
За ова што го пишува Мечето, и јас имам слушнато, иако кај нас откако ќе на*беш после дур да докажеш дека не се во право полицајците, ќе ти пукне чирот, па ког ќе ги ставиш двете работи на ментален кантар - да платам 45е или казнени поени или да се е*авам со докажување погрешни процедури на џандарите, стално победува онаа полесната - плати си и трај си... Ама јас сум многу озблен за еден „трип видео рекордер“ кој ќе може да ги снима ситуациите, во кои неретко може да се најдеш, а може да те коштаат скупо а да си во право (непропуштање на баба што го потпрела бастунот на коловоз дур чека да поминат колите за да помине, поминување на „наводно црвено“ во ситуација кога било зелено, али џандарот тврди дека било црвено и сл. ситуации..
e takov problem jas imav pred nekoj den,si pominuvam na zeleno vrtam levo i cajkanot pred mene,me prisiluva da potvrdam deka sum pominal na zolto sto nema nikakva preglednost toj da vidi jas na kakvo svetlo pominuvam,no celta mu beshe samo da pishe nekoja kazna,zatoa naj ubavo e da si imash skriena kamera ton i slika, kako sto e vo drugite drzavi,e posle neka te pravi budala :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #115 на: 20 Ноември 2011, 21:57:41 pm »
e takov problem jas imav pred nekoj den,si pominuvam na zeleno vrtam levo i cajkanot pred mene,me prisiluva da potvrdam deka sum pominal na zolto sto nema nikakva preglednost toj da vidi jas na kakvo svetlo pominuvam,no celta mu beshe samo da pishe nekoja kazna,zatoa naj ubavo e da si imash skriena kamera ton i slika, kako sto e vo drugite drzavi,e posle neka te pravi budala :D
Море каква скриена! Ачик! И уште ќе му кажам дека го има на „candy camera" па да мафне, дедо че го гледа! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #116 на: 21 Ноември 2011, 01:35:01 am »
Ангел,на жолто е дозволено да поминиш  :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #117 на: 21 Ноември 2011, 16:28:31 pm »
Не е на жолто мислам дозволено. Јас колку знам за џандар тоа е исто ко црвено, можда и грешам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #118 на: 21 Ноември 2011, 16:30:42 pm »
Не е на жолто мислам дозволено. Јас колку знам за џандар тоа е исто ко црвено, можда и грешам.
дозволено е,ама да го фатиш со време,не на конец

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #119 на: 29 Јануари 2012, 01:19:08 am »
Not a valid youtube URL