Moram da spodelam edno neprijatno iskustvo sto go imav so eden od nasive servisi vo Skopje (ova se sluci nekade mart mesec). Se raboti za servis vo Kisela Voda na Prvomajska
Na Hondata trebase da menjam preden lev lager (zemav Koyo fala bogu 3200den.). Se javiv da prasam so kako i dali mozat. Se nafatija. Im ja ostavam kolata i za saat vreme me baraat za da si ja zemam. Naglasuvam glavniot majstor prijatelce:) 1500den be se rabotna raka. I sea taman da se uklucam na Prvomajska Hondata prestanuva da se dvizi nesto provrte. Zivi bruki butam Honda po Prvomajska hahaa. Ja izbutkav nazad i deckive pak otvaraat za da vidat so e koga soooookkk. Mi vika majstorot decko poluosovinata puknala. I eve slika kako toa izgledase:
odnosno se skrsilo onoa maloto delce na kraj kade sto stoi osiguracot za zglobot
hala bogu deckive ne priznavaat nivna vina deka ne go namestile ubavo, pocnaa da mi drvat kako toa demek na Honda im bilo maana da pukaat poluosovinite abe so da ti raspravam:)
na kraj morav sam da si baam poluosovina pa nekako se najde i me zakrpija 70evra samo za sipkata:) Ajde barem gazdata se smiluva otide da ja zeme haha
Kako i da e rabotava e sledna. Pravam muabet so covek sto gi razbira rabotive i koga ja vide poluosovinata kade e puknata jasno bese so e muabetot. Na deckite im ispadnal osiguracot i poluosovinata se izmestila i naporot padnal na toj mal del so sto fala boku doaga do pregolem zamor na materijalot i puka.
Sega e se ok ama nikad veke nema da otidam vo servis ni po nikoja cena. Sam da ja menjav podobro ke ja napravev:)