Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2544443 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6810 на: 26 Април 2013, 21:24:00 pm »
Зашто бе луѓе одма со лошо? Па што ќе ви фали да си имате едно Полце со V12 TDi со мотор позади, ремапиран и заден погон, за до работа, за до Кам, за до пазар... Теее што сте. Економично дизелче за низ град. А кога ќе си крузате на автопат тогаш земете си го Мондеото 2.0 бензинец со 135кс.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #6811 на: 26 Април 2013, 21:31:20 pm »
Зашто бе луѓе одма со лошо? Па што ќе ви фали да си имате едно Полце со V12 TDi со мотор позади, ремапиран и заден погон, за до работа, за до Кам, за до пазар... Теее што сте. Економично дизелче за низ град. А кога ќе си крузате на автопат тогаш земете си го Мондеото 2.0 бензинец со 135кс.

не бе, ст220 земи си па крузај. и застанувај на секоја бензинска по ред

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6812 на: 26 Април 2013, 21:58:59 pm »
Ако имам пари да го земам тоа Поло ќе земам т бензинец кој ќе ми бие позабавен. Мада ни полото не би го одбил.

А форд мондео 2.0 имам возено
и на многу дизели гзови кинено.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #6813 на: 27 Април 2013, 00:05:23 am »

Да бе со поло в12 тди ќе пазариш во Кам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6814 на: 27 Април 2013, 00:10:48 am »
Da be, pa se stedi so dizel i so Kam.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6815 на: 27 Април 2013, 00:32:19 am »
Kje osetis snaga ama nema da mozes dolgo da ja osekjas so benzinec so 500ks toa mi e muabetot i deka ako imas 200 ks benzinec i dizel, dizelot e logicen izbor

дизелот е ТВОЈ логичен избор. не и на другите... мојот логичен избор не е дизел и немој да генерализираш...

разбери еднаш дека не смееш и не треба да го наметнуваш твојот кеиф, логика, размислување и одлука врз другите... последниве 20 страни само тоа го правиш. вреѓаш како стигнеш, ги направи будали лугето што сакаат бензинци (незнаеле што е кеиф во дизел), ги направи кретени истите (логичен избор било тоа) и уште еден ред вакви фрази... АМАН ЧОВЕЧЕ собери си ги прстите од тастатура и кажи си го своето мислење САМО КАКО МИСЛЕЊЕ а не како наметнување...  престани да се наметнуваш...

Дискусијава моја ја сваќаш како лична навреда, не дека можам да те спречам ама ти кажувам дека не е таа намерата. Ако гледаш така и ти наметнуваш плин кога кажуваш дека е подобро плин него дизел и постираш клипчиња и тоа треба да ме навреди ??? јас едноставно ќе те демантирам или поддржам и нема да се навредам сигурно, ама ти не го правиш тоа :) Ама гледам дека немаш ти проблем со мојата дискусија или нз што туку тоа што се објаснуваш со човек од 20 години и го сваќаш како понижување а тоа е fucked up размислување од твоја страна  :-\

не јас туку ти си бе брат нешто сериозно fucked up во главата. ниеден клип не постирав во оваа тема како доказ, нити па слика, а и во ниеден момент не реков дек плинот е подобар од нафтата, туку реков дека е поекономичен, а следствено по твојата логика дека дизелот е супериорен, ја намтнав истата логика која држи вода само за потрошњата дека бензинот е подобар во секој поглед освен во потрошњата (на твој начин, со твои куршуми), само додадов дека со плински уред бензинците ги кинат газовите на дизелите и во последното поле а тоа е потрошњата...

ако сакаш да ја провериш мојава теорија за тоа дека си ти а не јас fucked up, прелистај ја темава наназад 50 страни ке се увериш самот себе...

инаку само да те известам дека за ваква навреда кај што ми велиш дека сум јас заебан (fucked up) се јаде БАН од администрација, само ако посакам да те пријавам... ова твоево прејде више во лично навредување.

и сега ке пробаш да се вадиш како терминот fucked up бил за РАЗМИСЛУВАЊЕТО, а не за мене... а извини, моето размислување е заебано, тогаш од кај доаѓаат мислите? од на комшијата главата или од мојата?
« Последно менување: 27 Април 2013, 01:39:09 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #6816 на: 27 Април 2013, 01:01:13 am »
Работава до закани стигна значи..Хм, оладете тоа главите , и обидете се посмирено да ширите дискусија, не да се препирате кое и што е подобро. ;)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6817 на: 27 Април 2013, 01:38:34 am »
Работава до закани стигна значи..Хм, оладете тоа главите , и обидете се посмирено да ширите дискусија, не да се препирате кое и што е подобро. ;)

кој се заканува? јас сигурно не... само посочив дека за вакво нешто бан се јаде...

и да... кажувам дека веке на овој член барем во оваа тема нема да му реплицирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #6818 на: 27 Април 2013, 01:38:52 am »
@onak
Јас ти кажав... Ништо против тебе ни твојот плин така да... А за пријавувањето не на администратор на полиција пријави ако сакаш ;)
Нит сум пробал нит имам ќар тебе да те вреѓам на крај краева преку к*р од дискусијава и не ни пишувам веќе за да не навредам случајно некој друг. Ако има некој постар од тебе дискутирај со него за да не ти бидеме под ниво ние помладите од 35

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6819 на: 27 Април 2013, 01:42:05 am »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6820 на: 27 Април 2013, 01:43:14 am »

Пак ти тргаш на нож ама ај што сакаш прави што да ти кажам

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6821 на: 27 Април 2013, 01:46:56 am »
абе заебанција... каков нож какви бакрачи... ај ке се упознаеме на некоја средба или собир па тогаш ке прајме муабет... од тука скоро сите ме знаат и ги знам лично...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6822 на: 27 Април 2013, 01:54:29 am »
Онак на тие што не ги сака им дава да ја преместуваат боцата со метан, кај еден ќе упали финтата. :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6823 на: 27 Април 2013, 01:55:46 am »
абе заебанција... каков нож какви бакрачи... ај ке се упознаеме на некоја средба или собир па тогаш ке прајме муабет... од тука скоро сите ме знаат и ги знам лично...

Нема проблем договорено ;)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #6824 на: 27 Април 2013, 02:02:17 am »
Онак на тие што не ги сака им дава да ја преместуваат боцата со метан, кај еден ќе упали финтата. :D :D :D

кад тад ке упали... цел сервис на прсти проаѓа поред мојата боца... а онаа другата е добра за тестинг... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk