Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 412
BTW, тоа новото дизелче на Мазда е повеќе бензинче отколку дизелче....Врти до 6000RPM и максималната снага ја постигнува на 5000 и нешто ситно вртежи. И звук вади кој личи повеќе на бензинче отколку на дизелче. И компресија има идентична колку и нивното ново бенизнче 14:1, т.е. има најмала компресија за дизел мотор произведен на планетата Земја до сега. И за снагата и литражата која ја носи има најголема икономика од сите дизел мотори до сега. Ем брзо, ем моќно, ем голем опсег на вртежи за возење, ем бензински звук, ем можеш да го турираш, ем економично.
Цитат: gOJDO на 23 Април 2013, 21:41:03 pmBTW, тоа новото дизелче на Мазда е повеќе бензинче отколку дизелче....Врти до 6000RPM и максималната снага ја постигнува на 5000 и нешто ситно вртежи. И звук вади кој личи повеќе на бензинче отколку на дизелче. И компресија има идентична колку и нивното ново бенизнче 14:1, т.е. има најмала компресија за дизел мотор произведен на планетата Земја до сега. И за снагата и литражата која ја носи има најголема икономика од сите дизел мотори до сега. Ем брзо, ем моќно, ем голем опсег на вртежи за возење, ем бензински звук, ем можеш да го турираш, ем економично. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Sportex на 23 Април 2013, 18:05:41 pmКолку турбобензинци има на форум ме интересира?сигурно повеке од турбодизели.
Колку турбобензинци има на форум ме интересира?
Цитат: Nikola X на 23 Април 2013, 18:17:51 pmЦитат: Filomkd на 23 Април 2013, 18:16:14 pmНа стара кола ке приметиш разлика од плин и бензин, на нова кола во реалност може и нема да приметиш разлика во перформанси бензин/плин.Нема да приметиш само ако ти ја наштелуваат да ти троши 20 во град а ако сакаш да ти биде поекономично од дизел или бензин ќе осетиш и ќе ти се ќења на секое тицањеникола... ај не треси зелени жити се... ова важеше за старите плински уреди, на плочка. на денешно време со сета онаа технологија што се користи во плинските уреди потрошувачката е ЕДНАКВО ИСТА како на бензин. секвент плински уред се вика тоа, на дизни е исто како и бензинските... јас до сега имам пројдено преку 10 возила ЛИЧНО МОИ со ваков плински уред, а сум имал уште вкупно преку 20 ЛИЧНО МОИ возила на плин на плочка и сум имал преку 15 ЛИЧНО МОИ возила на дизел...прашај некој со искуство а не гатај на гравчиња или од рекла казала-чаршиски муабети...
Цитат: Filomkd на 23 Април 2013, 18:16:14 pmНа стара кола ке приметиш разлика од плин и бензин, на нова кола во реалност може и нема да приметиш разлика во перформанси бензин/плин.Нема да приметиш само ако ти ја наштелуваат да ти троши 20 во град а ако сакаш да ти биде поекономично од дизел или бензин ќе осетиш и ќе ти се ќења на секое тицање
На стара кола ке приметиш разлика од плин и бензин, на нова кола во реалност може и нема да приметиш разлика во перформанси бензин/плин.
Голфот и на бензин е bullshit
Цитат: Sportex на 23 Април 2013, 22:26:19 pmКолку турбобензинци има на форум ме интересира?Дали е тоа мерило кој е подобар ?И на улиците повеќе ги има Турбо Дизели, бидејќи 90% од популацијата имаат слушнато дека Голф ТДИ е најбоље ауто у свет !
Цитат: Rakun4e на 23 Април 2013, 22:38:21 pmЦитат: Sportex на 23 Април 2013, 22:26:19 pmКолку турбобензинци има на форум ме интересира?Дали е тоа мерило кој е подобар ?И на улиците повеќе ги има Турбо Дизели, бидејќи 90% од популацијата имаат слушнато дека Голф ТДИ е најбоље ауто у свет !Сосема е друга поентата, нема врскакој е подобар! Пребројте па ќе видиме!
И на улиците повеќе ги има Турбо Дизели, бидејќи 90% од популацијата во Сарај, Кондово, Арачиново, Липково, Велешта и слично имаат слушнато дека Голф ТДИ е најбоље ауто у свет !