Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 410
Климатик и климатроник одржуваат температура. Обична клима само лади додека не ја изгасиш.Разликата е голема.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Tome-ColtTaka ќе тераш додека некој ден не излезеш и се испружиш на земја.Препорачано е 5 до мах. 7 степени разлика да биде во возилото за ладење.
Да видам да не верувам, ама ај ќе пробам и ако стварно се изгаси топ, пошо душа ми излезе летно време упали изгаси цело време упм
Цитат: Nikola X на 14 Април 2013, 17:02:00 pmДа видам да не верувам, ама ај ќе пробам и ако стварно се изгаси топ, пошо душа ми излезе летно време упали изгаси цело време упмнема да се изгаси туку ќе намали ладење (ќе го намали притисокот во компресорот, а со тоа и според геј лисаков закон ќе ја намали и размената на топлина)
Цитат: filipv на 14 Април 2013, 17:19:17 pmЦитат: Nikola X на 14 Април 2013, 17:02:00 pmДа видам да не верувам, ама ај ќе пробам и ако стварно се изгаси топ, пошо душа ми излезе летно време упали изгаси цело време упмнема да се изгаси туку ќе намали ладење (ќе го намали притисокот во компресорот, а со тоа и според геј лисаков закон ќе ја намали и размената на топлина)Taка нешто.
ја ставам на максимум и во фрижидер си се возам.