Автор Тема: Ваши искуства со Пајак службата  (Прочитано 32217 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: Ваши искуства со Пајак службата
« Одговори #30 на: 05 Април 2011, 13:31:46 pm »
за претходно демолираните коли.....си имаат осигурување ќе им ги платат 100%.

јас имав искуство пред 10 год со пајакот.на бележано место за паркинг, ми ја дига пајакот а на мое место паркирана друга кола.отидов и платив гајба пиво и ја земав колата.но тогаш беше уште див запад.

сега му ја дигнаа на татко ми колата и преку врски  пробуваше но за џабе.мораше да си плати.

исто што ме нервира.семејство во центар има 4 коли и сите се паркирани на улица.ги мрзи да паркираат во двор.но и да паркираат дворот собира само една.
друг пример.во населба има една улица која сите куќи имаат дворови но никој не ја паркира својата кола во двор=гаража.или направил доградба колку што му е дворот ...се заградил,изградил,доградил кренал уште една соба а дворот=гаражата ја направил куќа.
« Последно менување: 05 Април 2011, 13:35:15 pm maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #31 на: 05 Април 2011, 13:37:38 pm »
си имаат осигурување ќе им ги платат 100%.

јас имав искуство пред 10 год со пајакот.на бележано место за паркинг, ми ја дига пајакот а на мое место паркирана друга кола.отидов и платив гајба пиво и ја земав колата.но тогаш беше уште див запад.

сега му ја дигнаа на татко ми колата и преку врски  пробуваше но за џабе.мораше да си плати.
Нека им платат де, ако. Да те најде еднаш па ќе видиш како нема да ти се повтори, да бркаш осигурања, записници, замарање до бесвест. Ќе немаш кола со месеци. Не е се до парите, затоа и решението е одлично.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #32 на: 05 Април 2011, 13:44:06 pm »
Колку што ќе му платат на другарчено што му ја оштетиле колата при дигање со пајак, толку и на овие ќе им платат.
Кај нас во една државичка скапана едвај можеш да излезеш на крај со администрација ако треба да се м'кнеш по вакви работи а па камоли во Русија.
Тешко дека некој ќе остави кола на оваместо после ова па макар и само клипот да го гледал...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #33 на: 05 Април 2011, 13:45:50 pm »
Колку што ќе му платат на другарчено што му ја оштетиле колата при дигање со пајак, толку и на овие ќе им платат.
Кај нас во една државичка скапана едвај можеш да излезеш на крај со администрација ако треба да се м'кнеш по вакви работи а па камоли во Русија.
Тешко дека некој ќе остави кола на оваместо после ова па макар и само клипот да го гледал...
Тоа ми е муабетот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #34 на: 05 Април 2011, 14:01:20 pm »
Па изгледа вака треба за да се стаи ред...жал ми е за коливе ама јеби га!!!
Од кога се преселив во куќата колата ја оставам во двор...вратата од дворот гледа на прометна улица...на кој како ќе ми текне ми пракира пред врата и не можам да си излезам од колата. Ставај знаци, пусти прави...џабе....ем се гледа дека у двор стои кола, ем па таа.
Уште пак синоќа на тераса пушам цигара и едно мајмунче со Аксент се паркира пред варта...му вика пријателе немој тука...ми вика Оти бе...шо..?? Затоа што ова што е внатре е кола и оди по земја, не е хелихоптер да летне....ако ја оставиш тука колата како да излезам од тебе...! Ааааааа аха...и се тргна мрморејки нешто...пцуеше изгледа :)

Шо не му фрли банана ;D ;D
« Последно менување: 05 Април 2011, 14:04:22 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #35 на: 05 Април 2011, 14:10:03 pm »
Па изгледа вака треба за да се стаи ред...жал ми е за коливе ама јеби га!!!
Од кога се преселив во куќата колата ја оставам во двор...вратата од дворот гледа на прометна улица...на кој како ќе ми текне ми пракира пред врата и не можам да си излезам од колата. Ставај знаци, пусти прави...џабе....ем се гледа дека у двор стои кола, ем па таа.
Уште пак синоќа на тераса пушам цигара и едно мајмунче со Аксент се паркира пред варта...му вика пријателе немој тука...ми вика Оти бе...шо..?? Затоа што ова што е внатре е кола и оди по земја, не е хелихоптер да летне....ако ја оставиш тука колата како да излезам од тебе...! Ааааааа аха...и се тргна мрморејки нешто...пцуеше изгледа :)

Шо не му фрли банана ;D ;D

Не ми текна... :D :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #36 на: 05 Април 2011, 14:14:26 pm »
И јас имам сличен проблем со паркинг место и идиоти што ми ја блокираат колата, па не мислам дека вакви екстремни мерки се решение на проблемот. Сум им дишел гуми, сум ги блокирал и јас па да не можат и они да излезат и да ми свират а јас да ги гледам од прозор. Ама не сум помислил да им ја оштетам колата ;)

Исто така и јас чат пат знам да ја оставам колата на некоја од улиците што ги спомнавте. Ме имаат казнето во недела вечер, кога немаше ниедна кола на Ленинова, и имаше вкупно 10 души во сите кафичи, дека застанав да земам нешто од кафичите. Сум бил паркиран (а со 4 жмигавци бев и со упалена кола) и плус сум бил во контра смер. Само нема што да се жалам, сум погрешил ќе ме казнат.
« Последно менување: 05 Април 2011, 14:16:34 pm Banzai »
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #37 на: 05 Април 2011, 15:59:53 pm »
Jas ne ni zastanav.
Kaj sendvicara Stoilko trebase da svrtam nazad za nakaj doma, rikverc nemase kade a parkingot od dvete strani bese poln... pa otidov posle stubovite (pokraj vlezot na diskoteka 69 kade imase duri i parkirano koli) samo da ja svrtam kolata polukruzno i ete ti go bateto so palica STOP. Naprai zapisik, pisa kazna kazna (mislam ) 1500 denari.

Bidejki bea epten bezobrazni rabotata stigna do majka - shajka  i pomaldiot rece  deka ke upati poplaka do nadleznoto Ministerstvo poradi moeto odnesuvanje. So ogled na toa deka ova bese pred 2 godini, a mene ne mi stigna nisto....izgleda se predomislile. ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 05 Април 2011, 16:27:47 pm »
Кога сме кај мајка  шајка....кумашинов мој ако има потерсене шофер од него, ја еве те.
Од кај е тотално неисправен па и стално се кара кога ќе го запрат..без разлика зошто го запираат и одма ги тера у к..ац!
Се возимо со него за Штип, ете ти џандари кај Св.Николе и не запираат. Му викам немој да си се расправал...вика не бери гајле.
Добар ден...добар ден...документи вика џандаров....кумашинов вика...тешко....:)
Како тешко господине....така тешко....!
Возачка сообраќајна???
Возачката еве ти ја ако успееш да прочиташ нешто од неа (две парченца по едвај 4/5 цм во она најлончено).
Вика што е ова господине...вика кумашинов возачка...да си ја смениш под хитно зашто ќе те казнам...добро (нема грешка)
Сообраќајна...??
А тоа може ќе најдам.....ми вика... де побарај во фиоката...
Наоѓам една сообраќајна му ја давам...вика таа е...
Гледа џанадаров и вика...Господине колава е на фирма...Да де да....и не е регистрирана 2 години....?????
Е добро де вика кумашинов, пиши казна на фирмата...
Џандаров...господине...ве заправме за брзо возење а излезе дека немате ни документи ни е регистриран ни ништо колава...каде одите...(е тука се заеба шо го праша)
Шо те боли тебе кур каде одиме ние...Кумашинов....ја :( (отвори се земјо голтни ме) ... тоа не е твоја работа...ако пишуеш казна пишуј, а каде одиме ич да не те боли.
Коа збесна џандаров....лелелее...колатава ќе ни ја зима...ја смируј ситуација...тегни м'кни.....едвам се извадивме да не пуштат да си одиме со колата...казна пишаа како и секогаш ама пошто на кумашинов не му смената на лична карта адресата на живеење и се уште се води во  Скопје.....не платил ни една казна.... :D :D :D
Еден ден кога ќе му дојдат сите на куп...ќе се смее....
« Последно менување: 05 Април 2011, 16:30:35 pm Sportex »

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #39 на: 05 Април 2011, 20:18:08 pm »
...каде одите...(е тука се заеба шо го праша)
Шо те боли тебе кур каде одиме ние...Кумашинов....ја :( (отвори се земјо голтни ме) ... тоа не е твоја работа...ако пишуеш казна пишуј, а каде одиме ич да не те боли.

тука го погодил во нерв(живец)  ;D ,хахахха
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Obicen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #40 на: 05 Април 2011, 21:41:57 pm »
Со вклучени трепкачи, клуч на брава ми ја дигнаа пред ОУ„Димитар Миладинов“, бев да ја земам ќерка ми I oдделение значи 3 минути! Немав пари веднаш да им платам и си ја подигнав од депото. Полицаецот само рече нема да ти пишам казна и не ми напиша.
Инаку за една школска година имаа максимум 3-4 акции таму, за разлика од кругче каде редовно чешат.
« Последно менување: 05 Април 2011, 21:45:50 pm Obicen »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #41 на: 06 Април 2011, 08:18:54 am »
Не смеат да ти ја дигаат колата ако било само 3 минути, џандарите кога ќе ја видат колата застаната со 4 жмигавци треба а те чекаат 5 мин. па после ја креваат или казнуваат. Според тестовите кои се учат за писмено полагање за возачка така треба да биде.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #42 на: 06 Април 2011, 10:02:07 am »
Цитат: chlink link=topic=546.msg15941#msg15941 d
ate=1302070734
Не смеат да ти ја дигаат колата ако било само 3 минути, џандарите кога ќе ја видат колата застаната со 4 жмигавци треба а те чекаат 5 мин. па после ја креваат или казнуваат. Според тестовите кои се учат за писмено полагање за возачка така треба да биде.
Во случај на забрането паркирање времето на застанување е до 15 мин., ама ако е забрането паркирање и запирање - нема протекција :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #43 на: 06 Април 2011, 10:35:49 am »
Цитат: chlink link=topic=546.msg15941#msg15941 d
ate=1302070734
Во случај на забрането паркирање времето на застанување е до 15 мин., ама ако е забрането паркирање и запирање - нема протекција :)

Ама доколку има знак за забрането паркирање.

Отсутен Obicen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #44 на: 11 Април 2011, 00:11:25 am »
Се чистеа таму, рута било, кога дојдов колата веќе беше во воздух. Ме гледа мене ја гледа ќерка ми и ич не го боли. Му велам е каде да паркирам, ми покажува на паркинзите на стара железница. Инаку полицаецот беше културен, ама баграта од пајак возилото беше исклучително дрска, без да им дадам повод.