Автор Тема: Што им е филмот на навивачите?  (Прочитано 7295 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Што им е филмот на навивачите?
« на: 20 Август 2012, 11:15:10 am »
стварно, што им е филмот? не дискутираме конкретно за НИЕДНА НАВИВАЧКА ГРУПА ТУКУ ЗА СИТЕ.... идат на утакмица, пред утакмица ке се испотепаат, за време не утакмицата се навредуваат со спротивниот табор, после утакмица пак ке се испотепаат... за време на утакмица не ретко знае да се деси да ја прекинат утакмицата така што ке упаднат на теренот или ке фрлаат со парички и гс папир или незнам веке што... се пеат песни со навредлива содржина меѓу кои не ретко има и шовинистичко расистички песни кои говорат со јазикот на омраза....

јас разбирам страст за навивање, па бакљи се палат, па со тапани се навива, се галами, се пеат навивачки песни, дружење, алкохол, и помалку покажување сила, бодрење на својот тим, дигање морал на играчите...  ама ова што се дешава е стварно срање и не ме потсеќа мене баш на навивачка група туку на насилничка...

ова ме поттикна да ги пишам зашто сега на вести видов, навивачка група со воз на влегување во битола била каменувана, возот бил искршен и имало тројца посериозно повредени.... кој к*р е тоа? на што личи тоа? навивачки групи? па тоа се чисти улични пресметки со насилие, како во америка на времето што имало ганстерски банди па иделе од улицаа на улица да се тепаат така и ова сега...

не го оправдувам насилството... никогаш насилството не е вистинско решение... крајно можеби ама вистинско не... сега некој ке рече дека дотука дошло... е не бе брат, не дошло до крајното решение... јас како копиљ пред 20 и кусур години идев на некои утакмици на стадион и од тогаш постои ова... чкембари-комити-ајдуци и незнам што и кои уште навивачки групи во постојан конфликт проблемот го решаваат со ќотек, со шипки, со камења, или она нај педерската работа 10 души ке тепаат еден... значи за тој временски период се смениле генерациите, дошле други дечки постарите кој се оженил кој странство фатл ама насилието останало како налседен фактор на навивачка група... кои и да се причините за почетокот на насилството, одамна ги нема и не постојат... ама насилството останало како амин на секоја навивачка група...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Што им е филмот на навивачите?
« Одговори #1 на: 20 Август 2012, 11:20:21 am »
Јас не ја гледам логиката,кога играат на пример Вардар-Пелистер да се скандира смрт за шиптари,исто како што не ја гледам логиката на меч помеѓу Шкендија-Ренова да се скандира голема Абанија..Тоа за мене не се навивачки групи,и никад нема да бидат..

People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #2 на: 20 Август 2012, 11:26:07 am »
Сите имаме потреба од културно-забавен живот. За некого тоа е одење во театар, излегување, возење, скијање, пливање и тн.
За малолумните тоа е навијачување...имајте разбирање!!!

Инаку јас гледам логика кога играат Вардар-Пелистер кога малоумните од Вардар се дерат на маолумните од Пелистер: „Секс со битолчанки“...ама стварно ми е многу логично, а јас лично многу ги сакам и почитувам битолчанки баш поради тоа. :D

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 20 Август 2012, 11:28:25 am »
Тоа со два збора се нарекува девијантна појава. тоа е криминал исто како и насилието, крадењето, то е во принцип обид за убиство ти со камен од 500 грама да фрлиш накај некого. Јас мислам дека полицијата НЕ СМЕЕ да има грам милост спрема таквите појави. Абе пендракот и гумените куршуми кај што ќе стигнеш, не гледај кај маваш само мавај. Таа стока треба да се научи како да се однесува во јавност без оглед на мерките кои ќе се преземат.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #4 на: 20 Август 2012, 11:30:08 am »
Незнам колку знаеш Фаланга,ама полиција не смее да ги допре навивачите,освен ако не направат некој посериозен проблем..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5 на: 20 Август 2012, 11:32:27 am »
Навивачите се такви низ целиот свет,ретко каде има културни навивачи.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #6 на: 20 Август 2012, 11:38:23 am »
Ова ние збориме за навијачи и навивање кај нас...хахахаха смешно :S Гадови срамота...Мене не ми е јасно како уопште се ова се толелира. Пред година две, кај нас у Ѓорче дојде Вардар, играа што играа незнам што се задеси, комитите на враќање до центар се живо искршиле :S од коли до се. Дошле и дотепање на нормални луѓе потточно албанци :S Ај зашто? зашто живееле по нивниот пут до дома? Срамота еден ден кажаа на вести и се се заборави :S Нема везе дали е македонец или албанец, неможеме прво даги генерализираме така луѓето. И на крај, ние сме повеќекретени од сите останати што жиевеат кај нас!!!!
Мече, да хулиганиима низ целиот свет, 5 пати полоши од кај нас, ама на натпревар да се скандира еден расистички навредлив збор, клубот плаќа милионски казни и игра без публика неколку натпревари!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 20 Август 2012, 11:43:39 am »
Незнам колку знаеш Фаланга,ама полиција не смее да ги допре навивачите,освен ако не направат некој посериозен проблем..

Ами јас не викам да ги тепа навивачите. Викам да ги тепа насилниците. Додека навиваат нека навиваат. Кога ќе почнат срања да прават тогаш распали со гумени куршуми и водени топови, солзавец, пеперспреј, нека ги заболе малку па да се сетат следен пат кога ќе земат палка во рака. Палка и камен што ќе им е за навивање?

Навивачите се такви низ целиот свет,ретко каде има културни навивачи.

Не мешајте навивачи со насилници.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 20 Август 2012, 12:21:01 pm »
Само строг затвор за сите нив:

http://en.wikipedia.org/wiki/Football_hooliganism

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #9 на: 20 Август 2012, 13:23:34 pm »
Тоа со два збора се нарекува девијантна појава. тоа е криминал исто како и насилието, крадењето, то е во принцип обид за убиство ти со камен од 500 грама да фрлиш накај некого. Јас мислам дека полицијата НЕ СМЕЕ да има грам милост спрема таквите појави. Абе пендракот и гумените куршуми кај што ќе стигнеш, не гледај кај маваш само мавај. Таа стока треба да се научи како да се однесува во јавност без оглед на мерките кои ќе се преземат.

Мисли си ти пак ...

Државата ги креира тие "навивачи" ... Лесни се за манипулација, малолетни се и глупи ... 
Погледни ја Србија за пример, колку само голем дел на криминалци направиле име од себе, бивајки водич на навивачка група првин...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 20 Август 2012, 13:25:14 pm »
Томи,и код нас је иста прича или слична :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #11 на: 20 Август 2012, 13:46:57 pm »
Инаку Комитите не беа кај нас на гостување, туку беа во Кичево, и после то биле нападнати на враќање, во Скопје север т.е од Шверцери..
http://sportskatreska.com/?p=3708
http://supersport.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=14034%3Akomiti-napadnaita&catid=44%3Amakedonija&Itemid=85

Отсутен Rossonero

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #12 на: 20 Август 2012, 13:52:41 pm »
стварно, што им е филмот? не дискутираме конкретно за НИЕДНА НАВИВАЧКА ГРУПА ТУКУ ЗА СИТЕ.... идат на утакмица, пред утакмица ке се испотепаат, за време не утакмицата се навредуваат со спротивниот табор, после утакмица пак ке се испотепаат... за време на утакмица не ретко знае да се деси да ја прекинат утакмицата така што ке упаднат на теренот или ке фрлаат со парички и гс папир или незнам веке што... се пеат песни со навредлива содржина меѓу кои не ретко има и шовинистичко расистички песни кои говорат со јазикот на омраза....

јас разбирам страст за навивање, па бакљи се палат, па со тапани се навива, се галами, се пеат навивачки песни, дружење, алкохол, и помалку покажување сила, бодрење на својот тим, дигање морал на играчите...  ама ова што се дешава е стварно срање и не ме потсеќа мене баш на навивачка група туку на насилничка...

ова ме поттикна да ги пишам зашто сега на вести видов, навивачка група со воз на влегување во битола била каменувана, возот бил искршен и имало тројца посериозно повредени.... кој к*р е тоа? на што личи тоа? навивачки групи? па тоа се чисти улични пресметки со насилие, како во америка на времето што имало ганстерски банди па иделе од улицаа на улица да се тепаат така и ова сега...

не го оправдувам насилството... никогаш насилството не е вистинско решение... крајно можеби ама вистинско не... сега некој ке рече дека дотука дошло... е не бе брат, не дошло до крајното решение... јас како копиљ пред 20 и кусур години идев на некои утакмици на стадион и од тогаш постои ова... чкембари-комити-ајдуци и незнам што и кои уште навивачки групи во постојан конфликт проблемот го решаваат со ќотек, со шипки, со камења, или она нај педерската работа 10 души ке тепаат еден... значи за тој временски период се смениле генерациите, дошле други дечки постарите кој се оженил кој странство фатл ама насилието останало како налседен фактор на навивачка група... кои и да се причините за почетокот на насилството, одамна ги нема и не постојат... ама насилството останало како амин на секоја навивачка група...

Штета што ова ми е прв пост у форум за љубимците на 4 тркаЉа, али едноставно не можев да одолеам на овој пост на Господинот со јузер Онак.Па добро бе Онак,и ти самиот беше дел од такви т.е вакви срања,да те потсетам на едно гостовање твое во велес со навивачите на клубот од МЗТ со воз,па со дупнатиот тупан у сала Јане Сандански,па разно разни дешавки (во и надвор од навијачкиот свет)да не кажам бељи,кои идат на твое конто итн итн(не сакам и не треба да навлегувам дубоко).И на ова му следи прашањето : Стварно кој ти бил филмот на тие години ? Секој човек го мења карактерот и размислувањето со текот на годините,као и ти шо си го сменил,тоа ми е јасно као бели дан,али кога ќе си го дадеш одговорот на моето прашање,највероватно ќе ти светне одговорот на твоето прашање за навијачите.Сите ние имаме кое какви дешавки (да не кажам бељи и бљувотини кои сме ги правеле на незрели години) у текот на животот,за кои сега си викаме како е можно тоа да сум го правел, и затоа сега не вкусно да потикнуваш ваква тема на разговор на форум кој е специјализиран за аутата на дечките низ Македонија(кои колку што можам да приметам никој од нив не бил член на навијачка група,и гледам се мешаат појмови како хулигани и навивачи,дури гледам и затвори се спомнуваат),кога од една страна (ако не и две) го знаеш одговорот.Сите тие бљувотини што ги гледате на трибина се поттикнати од нечија провокација,и тоа
1.полиција ---- исфрустрирани и неписмени џандари на кои детото им добило кец у школо,жена му го накурчила по дома,му касни платата итн итн,својот бес го истура на било каков натпревар,на навијачите,со ситна провокација на која и следи и потежок инцидент али битно жаца е стално у право.
2.Расна и Верска омраза ----- па добро бе тимот ми игра у сарај,и за време на утакмица се извадени миљарда албански знамиња,а притоа ни едно македонско иако се игра прва лига у Македонија,и се скандира за такозвана велика албанија,и такозвани херои или борци за права учк учк учк,а наша полиција ништо не регистрирала за време на натпреварот.Па тие истите после недела дена доаѓаат на реванш натпревар,каде домашната навијачка група (македонска) вади мк знамиња и пее Абре македонче .......,за после недела дена сите да бидат повикани на информативен разговор и закани за казни од 700 евра за пеење и скандирање на спортски натпревар,да да за пеење и скандирање,додека другата страна никоме ништо.
Се надевам дека не навредив никого со постов,и како шо доликуе на форумов деновиве ќе ја гаражирам и мојата љубов на катр бандажен

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #13 на: 20 Август 2012, 15:26:19 pm »

јас разбирам страст за навивање, па бакљи се палат, па со тапани се навива, се галами, се пеат навивачки песни, дружење, алкохол, и помалку покажување сила, бодрење на својот тим, дигање морал на играчите...  ама ова што се дешава е стварно срање и не ме потсеќа мене баш на навивачка група туку на насилничка...

Штета што ова ми е прв пост у форум за љубимците на 4 тркаЉа, али едноставно не можев да одолеам на овој пост на Господинот со јузер Онак.Па добро бе Онак,и ти самиот беше дел од такви т.е вакви срања,да те потсетам на едно гостовање твое во велес со навивачите на клубот од МЗТ со воз,па со дупнатиот тупан у сала Јане Сандански,па разно разни дешавки (во и надвор од навијачкиот свет)да не кажам бељи,кои идат на твое конто итн итн(не сакам и не треба да навлегувам дубоко).И на ова му следи прашањето : Стварно кој ти бил филмот на тие години ? Секој човек го мења карактерот и размислувањето со текот на годините,као и ти шо си го сменил,тоа ми е јасно као бели дан,али кога ќе си го дадеш одговорот на моето прашање,највероватно ќе ти светне одговорот на твоето прашање за навијачите.Сите ние имаме кое какви дешавки (да не кажам бељи и бљувотини кои сме ги правеле на незрели години) у текот на животот,за кои сега си викаме како е можно тоа да сум го правел, и затоа сега не вкусно да потикнуваш ваква тема на разговор на форум кој е специјализиран за аутата на дечките низ Македонија(кои колку што можам да приметам никој од нив не бил член на навијачка група,и гледам се мешаат појмови како хулигани и навивачи,дури гледам и затвори се спомнуваат),кога од една страна (ако не и две) го знаеш одговорот.Сите тие бљувотини што ги гледате на трибина се поттикнати од нечија провокација,и тоа
1.полиција ---- исфрустрирани и неписмени џандари на кои детото им добило кец у школо,жена му го накурчила по дома,му касни платата итн итн,својот бес го истура на било каков натпревар,на навијачите,со ситна провокација на која и следи и потежок инцидент али битно жаца е стално у право.
2.Расна и Верска омраза ----- па добро бе тимот ми игра у сарај,и за време на утакмица се извадени миљарда албански знамиња,а притоа ни едно македонско иако се игра прва лига у Македонија,и се скандира за такозвана велика албанија,и такозвани херои или борци за права учк учк учк,а наша полиција ништо не регистрирала за време на натпреварот.Па тие истите после недела дена доаѓаат на реванш натпревар,каде домашната навијачка група (македонска) вади мк знамиња и пее Абре македонче .......,за после недела дена сите да бидат повикани на информативен разговор и закани за казни од 700 евра за пеење и скандирање на спортски натпревар,да да за пеење и скандирање,додека другата страна никоме ништо.
Се надевам дека не навредив никого со постов,и како шо доликуе на форумов деновиве ќе ја гаражирам и мојата љубов на катр бандажен

Od prv do posleden zbor se slagam.
I obavezno da stavish slika od zadnite doboshi

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #14 на: 20 Август 2012, 17:55:32 pm »
Каков фудбал такви навијачи..

Може кључ на темата !