стварно, што им е филмот? не дискутираме конкретно за НИЕДНА НАВИВАЧКА ГРУПА ТУКУ ЗА СИТЕ.... идат на утакмица, пред утакмица ке се испотепаат, за време не утакмицата се навредуваат со спротивниот табор, после утакмица пак ке се испотепаат... за време на утакмица не ретко знае да се деси да ја прекинат утакмицата така што ке упаднат на теренот или ке фрлаат со парички и гс папир или незнам веке што... се пеат песни со навредлива содржина меѓу кои не ретко има и шовинистичко расистички песни кои говорат со јазикот на омраза....
јас разбирам страст за навивање, па бакљи се палат, па со тапани се навива, се галами, се пеат навивачки песни, дружење, алкохол, и помалку покажување сила, бодрење на својот тим, дигање морал на играчите... ама ова што се дешава е стварно срање и не ме потсеќа мене баш на навивачка група туку на насилничка...
ова ме поттикна да ги пишам зашто сега на вести видов, навивачка група со воз на влегување во битола била каменувана, возот бил искршен и имало тројца посериозно повредени.... кој к*р е тоа? на што личи тоа? навивачки групи? па тоа се чисти улични пресметки со насилие, како во америка на времето што имало ганстерски банди па иделе од улицаа на улица да се тепаат така и ова сега...
не го оправдувам насилството... никогаш насилството не е вистинско решение... крајно можеби ама вистинско не... сега некој ке рече дека дотука дошло... е не бе брат, не дошло до крајното решение... јас како копиљ пред 20 и кусур години идев на некои утакмици на стадион и од тогаш постои ова... чкембари-комити-ајдуци и незнам што и кои уште навивачки групи во постојан конфликт проблемот го решаваат со ќотек, со шипки, со камења, или она нај педерската работа 10 души ке тепаат еден... значи за тој временски период се смениле генерациите, дошле други дечки постарите кој се оженил кој странство фатл ама насилието останало како налседен фактор на навивачка група... кои и да се причините за почетокот на насилството, одамна ги нема и не постојат... ама насилството останало како амин на секоја навивачка група...