А чекајте малце? Од кај муабетот за Чкембари - Комити?!
Молк по вчерашното каменување на возот со „Комитите“
20.08.2012 - 13:27 | Македонија
Молк по вчерашниот инцидент во Скопје-Север. Сеуште нема официјални информации кои се лицата кои го каменуваа вагонот полн со членови на навивачката група Комити.
Според информациите на СВР-Скопје, бројката на напаѓачите се движи меѓу 15 и 20 лица.
Навивачката група Комити нема официјално да реагира, бидејќи како што велат ова не е ниту прва ниту последна тепачка.
Неофицијално Комитите сметаат дека сторителите се
членови на навивачката група Шверцери. Еден од симпатизерите на фудбалскит клуб Вардар пред камерата на Сител сведочи за настанот
Инаку во вчерашниот инцидент на железничката станица во Скопје-Север беа повредени 4-ца навивачи и еден полициски службеник.
Меѓу нив има е едно малолетно лице. Полицаецот и еден навивач добиле лекарска помош во градската рирушка болница при што биле пуштени на домашно лекување.
При каменувањето на вагонот биле искршени 11 прозорци. Свр Скопје презема мерки за откривање на сторители при што ќе поднесе соодветни пријави.
И втора работа...
Чкембарите колку што ми е мене познато речиси изумреа како навивачка група. Ако има реално уште максимум 10-тина души кои се по 40+ години и се курчат нешто ама во основа ништо посебно.
Се филмат нешто нормално, ама даааааалеку се под ниво во организација и слично со Комитите. На хартија сите ќе ти кажат дека си силна навивачка група и веб страни ќе извадат и се тоа, ама реално на терен долго време не се гледа на Чкембарите како навивчка сила, туку како копиљаци собрани да лечат фрустрации кога се игра со некој скопски тим, ама последните 10 години немам слушнато да дојде до тепачка меѓу комити и чкембари...или можда јас сум толку уходан во ова (а искрено не сум многу, ниту ме интересира).
За све ова криви се битолчанки и скопјанки. Едниве што се ебат ко змејови а другиве што не им даваат на битолчани...
+1