Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3858891 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
апсолутно е небитно дали возело или не аудито... ако се возело по пропис немало да се деси ова и крај на муабетот... каишот не е пресуден момент во ниеден основ на ова прашање и дешавка...

Само го посочив како пример, нешто што може да се случи не по своја вина или невнимание. И дај да не се лажеме, појасот не е за џабе ставен. Со тоа што какви будали има кај нас, би носел 2 појаси од двете страни...

апсолутно не е за џабе.... ама не е за брзини до 40-50 дефинитивно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Само рачунај неретко по Партизанска, Илинденска, Автокоманда, Словенија и слично има возила кои се движат над 150кмч.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене стварно не ми е јано како мож денес било кој дакупи мотор за не повеќе од 5000евра со перформанси од неколку секунди до 200 и да го вози со обична дозвола.

По Илинденска деновиве лом прават, буквално со над 200 на саат поминуваат. И тоа се дечишта, страв да те фати.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Мене стварно не ми е јано како мож денес било кој дакупи мотор за не повеќе од 5000евра со перформанси од неколку секунди до 200 и да го вози со обична дозвола.

По Илинденска деновиве лом прават, буквално со над 200 на саат поминуваат. И тоа се дечишта, страв да те фати.
Исто како што може 15+ годишна кола со сомнителни перформанси да излезе на автопат или магистрален пат и да се влечка, притоа причинувајќи масовно пСуење на сите околу него - и загрозувајќи ја нивната безбедност.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
abe najdobro e i vo grad kais da se nosi. mene licno mi go ubiva zadovolstvoto vo vozenjeto, i seuste se cuvstvuvam dovolno siguren vo mojot grad da se vozam bez pojas.

Појас носам, и ги терам сите во кола да носат кога ги возам. Носам и кога се возам позади и било каде каде што има (во авион не го откачувам ако немам намера да станам). Никаде не ми смета и токму најбитната предност која може да ја донесе е избегнување на банални повреди при мали брзини. Кога возам 200 km/h појасот може само да влијае дали ќе умрам во кола или надвор од неа ништо повеќе.

И да апсолутно никако не дозволувам деца да се возат на предно седиште во скут или позади да скокат и да си играат.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
abe najdobro e i vo grad kais da se nosi. mene licno mi go ubiva zadovolstvoto vo vozenjeto, i seuste se cuvstvuvam dovolno siguren vo mojot grad da se vozam bez pojas.

абе сме имале ние и нешто заедничко во кејфовите а... хахаха :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Abe pa ti Stip grad li e ? Better od Velesov ! :)

Stip e odvraten grad, nema nitu edna prava ulica.
Stip nema nitu edna prava ulica, vo stip ne moze da vozi 200kmh. Stip e bezbeden grad.

Onak,
Da se cudis ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
koga nemam pojas...kako da mi fali nesto...sum naviknal da me pritiska :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
si neame so pederski muabeti

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ја па со ставен појас како врзан се осеќам... неможам на раат да си пафтам низ возилото... да сакам да се пружам до касета, треба да се откачам од каишот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
По 3-40 пати влези излези од кола изгубив навика се во брзање...
На отворено практикувам да ставам појас.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
нели имаше закон со кој на дистибутерите во градски средини им е дозволено да не носат појас?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112

Исто како што може 15+ годишна кола со сомнителни перформанси да излезе на автопат или магистрален пат и да се влечка, притоа причинувајќи масовно пСуење на сите околу него - и загрозувајќи ја нивната безбедност.

И мене не ми е јасно како полицијата на оние што ја пречекоруваат брзината на автопат не им ја одзима дозволата на лице место, не им ја запленува колата и не ги прака во институција да им ја провери психичката состојба.