Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168581 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Налетав само на ова..

http://www.utrinski.mk/?ItemID=80ED95B621FF3E4A8D1211487F5C6287

Иначе околу пладне имаше истумбано возило на излез на Скопје, кај слаткарницата Шарлота.. што како поточно, не знам..

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
Лада е лада џабе не е руски тенк   :)

https://www.youtube.com/watch?v=UJhs1P_n6lo&t=27

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
некој некоја информација за прегазениот пешак кај новиот кружен во Влае-Ѓорче, разбрав дека бил удрен пешак и имало еден бел ретровизор десен најверојатно и многу срчи, а сите коли биле со ретровизори кои биле застанати, човеков е изгледа починат, пошто лежел на асфалт и не мрдал
No turbo, no fun :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Сега пројдов од таму, имаше само едно Јети, две такси возила, срчи и бел ретровизор на улица. Имаше и луѓе кои зборуваа со цајканите.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Другар прошол некоја минутка после удесот, али не застанал да праша пошто е малце е гадлив за такви работи коа го видел човекот на асфалт... значи најверојатно си ја пеел сељакот од Skazi Hit and Run
No turbo, no fun :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Последно менување: 24 Март 2015, 17:45:49 pm Fic_CC »

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
Sega ke mu padni cenata ima da gi kupime site. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
На арена.бг за недела-две ќе ги има како баба да ги возела......   ;D
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Не дека не си во право за штедењето на моторот... ама ако некој со 90 коња под хаубата не знае да претекне шлепер, попрво би рекол дека проблемот е до возачот отколку до моторот.

Уствари, кога ќе размислам поубаво, ако некој до толку не знае да вози за да претекне камион со 90 коња - не знам ни дали е паметно да вози појака кола.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
toj so 90kolja nemoze da go pretekne kade sto jas so 105 kolja mozam da go preteknuem...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
toj so 90kolja nemoze da go pretekne kade sto jas so 105 kolja mozam da go preteknuem...

Така е. Проблемот е кога некој не знае кога треба и може безбедно да претекне. Сеедно дали имал 20 или 1500 коња.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
На патот Радовиш - Штип јас не претекнувам ни со 150 коња.  (Освен на удолницата кај Дамјан, удолницата после базата на Македонија Пат кадешто има колку толку прегледност)
Има премногу камикази.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Тоа е проблемот што го кажа банзаи, има луѓе коои не знаат да проценат кога можат да претекнат безбедно без разлика колку коња имаат под хауба. Ги гледам јас на автопат тие со појаките коли се праат курнази претицуваат на полни пред кривини, шо се вика камиказа на ризик тоталка, ама беља еднаш се случува.

Офф

Завчера еден таксист сакаше да ме помине на полна тука низ град на главна улица пред кривина кај што нема никаква прегледност, јас возев околу 65, и го гледам тргна, му пуштив 4 жмигавци му сецнав лево и го вратив у лента. Мајмун еден ќе наиде кола ќе ми дојде мене до пола па ќе треба јас да кочам за да ме помине или тој да кочи за да се врати.. Ако има простор и прегледност помини ме ама коа нема каде/.  Се понашаат како да се со првенство на минување. Башка џандари стоеа на кривината само од другата страна.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
На страна моментот каков возач е. Еве барем просечен нека е.

Поентата ми е дека, и на некој добар возач да му дадете кола која што и требаат, карикирам, 10 секунди за да помине шлепер, сигурен сум дека многу повеќе ќе бидете резервирани во одлуката да претекнете.

Инаку, пак стојам на муабетот дека, 90 кс во кола од таа класа се проблем.