Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1990008 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #4200 на: 17 Декември 2012, 20:22:01 pm »
Pa dobro e be ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4201 на: 17 Декември 2012, 23:26:47 pm »
Дури малку и чудно. Моето Твинго 1.2 со 75кс 12v извади 7,6л по борд и во реалност градска. Сепак има ваква градска и онаква градска. Мене Спаркот ми вади 6,6л во град, и тоа строго-центарски град.

Иначе денес релација Скопје-Пришрина-Скопје со возење не повеќе од 90 на места, иначе воглавно 70км/ч извади 4,5л на 100км.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4202 на: 17 Декември 2012, 23:33:22 pm »
Миле, тапа ти е колата јас пониски бројки вадам со 300 кила и 20 коња плус на брзини поголеми од твоите :D :D :D

Рано ти е уште да мериш потрошувачка, почекај малце мене на отворено 8 ми трошеше Колтот првите 5-6 илјадарки во град не ни спомнувам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4203 на: 17 Декември 2012, 23:39:06 pm »
И јас ќе вадам уште пониски од твоите да живеам надвор од град каде што живееш ти. Оди живеј ти карши Влада да видиш 9че како ќе ти пие, ко од шала.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #4204 на: 17 Декември 2012, 23:58:28 pm »
Море акмак, ја живеам на 100 метра воздушно и 350 по улица од тебе :) Моите цифри се во времиња на шпиц и гужва низ сред центар поминати, али јас повеќе мислев на отворено, низ град е доста субјективна работа се согласувам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #4205 на: 18 Декември 2012, 00:01:06 am »
Море како залади времево, па снег па гужви ми се зголеми потрошњата за едно литро сигурно. Иначе си држев просек од 7,5 на 100 градска со внимателно возење без поголем испади.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #4206 на: 18 Декември 2012, 00:02:17 am »
Апсолутно и кај мене исто. Додуша мене генерално ми е падната потрошувачката 70% зашто поминувам 1/3 од тоа што го поминував до пред 1 месец.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #4207 на: 18 Декември 2012, 08:47:18 am »
Kaj mene ne sneg, ne dozd, ne guzva, bilo zimo, bilo leto, so sakam da mu praam na Picantoto od 8L na 100km plin (gradska)  ne se spusta podole, nitu pak se kacuva pogore. Si znam edna boca od 40L plin mi e dovolna za 500km niz grad, nisto fazla, nisto pomalku ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4208 на: 18 Декември 2012, 09:40:47 am »
Море акмак, ја живеам на 100 метра воздушно и 350 по улица од тебе :) Моите цифри се во времиња на шпиц и гужва низ сред центар поминати, али јас повеќе мислев на отворено, низ град е доста субјективна работа се согласувам.

Јас ти кажувам 6,7л потрошувачката кога бев во центар. Кога кружев по 15 минути два пати во ден да најдам паркинг. Сега кога сум во тафталиџе со 26-28л проаѓам над 450км докај 470. Ај стигни го тоа да те видам. Зимово сега од 6л се качи на нешто над 7л. А плус уште нема стегнато јака зима па да го носам на дрифтање секој ден. Лани еден период кога одевме секој трет ден на водно ми качи 8,5 ако добро ме служи памтењето.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4209 на: 18 Декември 2012, 11:12:23 am »
250км 90л нафта. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4210 на: 18 Декември 2012, 11:19:39 am »
250км 90л нафта. ;D

шлепер? :-)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #4211 на: 18 Декември 2012, 11:23:01 am »
 ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4212 на: 18 Декември 2012, 11:43:25 am »
Пиши колку пара направи со тие 90 литра :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #4213 на: 18 Декември 2012, 11:49:29 am »
Нема ни толку да потроши да не работи нон стоп во место,значи станува збор за околу 10-12 часа.Економичен е,а за пари колку сакаш ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #4214 на: 18 Декември 2012, 23:29:01 pm »

Јас ти кажувам 6,7л потрошувачката кога бев во центар. Кога кружев по 15 минути два пати во ден да најдам паркинг. Сега кога сум во тафталиџе со 26-28л проаѓам над 450км докај 470. Ај стигни го тоа да те видам. Зимово сега од 6л се качи на нешто над 7л. А плус уште нема стегнато јака зима па да го носам на дрифтање секој ден. Лани еден период кога одевме секој трет ден на водно ми качи 8,5 ако добро ме служи памтењето.
Falanga so brojkive malce preteruvas, aj kutam 1 godina veke, ama stvarno mislam uste malku kako na toa reklamata nz so tocno kola bese, ama ke pocnes da kazuvas 3,8L. Dosusa poleka se simnuvas nadole nadole. Od 6,7 L na 100km, so voa poslednovo sto go kaza so 26L deka mines 470km, ispadna deka prosecna ti e 5.5, kaj i da e ke dojdes do 3.8l. Vo Veles sparkovci  taxi ima eden kup da ne recam preku 50. So kompanija sto imase vozila isklucivo Spark za taxi sto im bea predvideni odev i se vrakav sekoj den so taxi na skolo 2 godini. Znaci i od pocetokot koga kolite im bea novi, pa se do kraj dodeka propadna kompanijata i gi prodadoa vozilata. Kolku za da ne rece nekoj deka lazam, mozam da kazam deka zboruvam za taxi kompanijata "Nodi" (sportex, sase 91- valjda znaat za koja taxi kompanija zboruvam). E sea site soferi sto gi vozea kolite, a ne bese 1 sofer, tuku bea preku 20 soferi, koga gi prasuvav kolku vi trosat vo grad sparkcinjata nitu eden ne rece 6.7L na 100km gradska, znaci nitu koga bea novi, nitu koga veke imaa i preku 100 000km. Site koga gi prasuvav i dodeka vozea niz grad od pocetokot nedela dve na benzin dodeka gi razrabotat da im stavat plinksi uredi, site mi vikaa batka trosadzii se kako za 800kubika , i vikaa deka im trosat preku 8.5L na 100km benzin gradska, a na plin site vikaa deka i preku 10L na 100km gradska odi potrosuvackata. I do den denes bilo koj da go prasas so Spark ke ti go kaze istoto voa sto jas go pisav. Baska tanja zenska mi go ima modelot 1.0 68ks i toj trosi poveke nego li vaa potrosuvacka od 6.7L ti sto ja prikazuvas. A neli toj e nov  model demek poekonomicen bla bla kako isto sto vikaa za novite chevrolet avea demek starite bile dobri ama utnata bila ekonomicnosta voa noa. Drugarce imam ima chevrolet cruze dizel, i on se zali: vika se se ubavo ama trosi kako traktor. Jas samo edno ke kazam se sto e chevrolet trosi kako ludo ( ne deka drugite ne trosat, ali za razlika od chevrolet se kako upaljaci ) Pozz tolku imav da kazam se nadevam deka nikoj nema da zameri sto go iznesov moevo mislenje i iskustvo ;D ;D ;D ;D ;D