Нема Civic Sedan со помал мотор од 1.8.
Аурис нема врска со Корола. Имаат тотално различни каросерии и сосема им е различен дизајнот внатре и надвор.
Ne bas, poprecrtan nemoze da bide,skroz ist enterier imaat...
Сличен да, меѓутоа е тотално различен! Единствено нешто кое можеби е исто во ентериерот од Корола и Аурис се само воланите и пластичните решетчиња од отворите за вентилација. Сите други делови се скроз различни и различно позиционирани, почнувајќи од шалт-таблата, централната конзола, поставеноста на командите на централната конзола, поставеноста на висината на менувачот, рачната и нејзината поставеност и уште еден куп други работи.
Понатаму, каросерски се тотално различни. Аурис е повисок, седењето е повисоко и е попрегледен од Корола. Поантаму, Корола има по еден столб од страна инапред со единечни предни стракла, Аурис има помошни столбчиња и помошни мали стакленца за подобар видик поради висината која ја има покрај главните столбови и странични стакла. Има и уште многу други разлики, кои претежно се во полза на Аурис.
Татко ми има Аурис и многу добро го познавам. Кога сакав да купувам кола за мене, бев и правев тест возење на Королата. Разликите беа евидентни уште пред да влзеам во королата, а кога ја возев имав чувство дека возам сосема различно возило.
Практично ралзиката меѓу Аурис и Корола е како помеѓу Форд Ц-Макс и Фокус Седан.