Јас целосно се согласувам со NeVeNR.
Докторите/лекарите/сестри/браќа треба убаво да се платени, да има на што да се радува кога ќе си оди дома, или да се преиспита во умот кога ќе направи нешто погрешно.
Хуманост, човечност едно друго заборавете на тоа, кога мнозинството од пациентите се:
- ѓупци (не практикуваат никаква хигиена и грижа за здравјето)
- стари луѓе на кои треба 5 пати да има објасниш или нејќат да сватат (болни во главата не организмот)
- неписмен/прост народ кој не знае 1 ливче на огласна или пред врата да прочита
и потоа одам јас искулиран на болница, си терам по пропис, а пред мене си тераат кој со врски, кој на удрено се прај, кој се брза, или да прашал, стари луѓе се туркаат како небаре камион задржуваш на удолница а „болни“ се, и на крај јас доаѓам на ред... крајно исфрустриран. Одма негативна енергија внесувам во ординацијата. Имам заприметено, не дека сум некој мис македонија, ама ете му олеснува кога некој нормален ќе влези кај лекарот, малку и ќе се испразни, ќе речи бравос се средено со документација, да знајш само какви ми идат...
Епа од такви им е дојдено преку глава на докторите, исто и на оние во внатрешни за вадење државјанство, извод и сл. Проста маса само прашува а пола од тоа е залепено на ѕид.
Истото е и на форумот, шо масло да земам ГМ арно е, кола за 3000 евра?
А дефолт реплај:
Абе отвори по назад прочитај сега дискутиравме за истото.
ЕДИТ: Не дека ги бранам докторите, има и кај нив нелуѓе, само ќе те шуткаат, оди ваму оди таму, јас не сум за то итн...