Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3275807 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7050 на: 03 Декември 2013, 00:28:38 am »
Абе, да не има некое електромагнетно зрачење појако од обично?

1. едночудо народ заборавиле дека има и трепкачи на колата, со одредена и специфична намена.
Досега мислев само таксисти имаат право да менуваат ленти без трепкач, ама изгледа сум бил во заблуда.

2. ЈСП број 2, двокатен, кај Мавровка, од средна лента преку цел коловоз в лево кон Бит Пазар. За да му врати, еден Голф, на сите следни раскрсници до Саем се престројуваше на сред раскрсница.
Лудница!
 :o

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7051 на: 03 Декември 2013, 00:36:12 am »
Ауу денес ептен се напонав со едно чиче...ама ме извади од патики... Идам ја најнормално лефтерно да се паркирам куде нас у СП планет, ама нема место а у истиот момент глеам еден ќе искача си викам топ, одам понапред пуштам 4 жмигавци и ставам у риквер и чекам типчето да искочи да си влезам. Искача тој, го глеам у ретровизор, си давам гас, кога од нигде, ама од нигде никаде ми УЛЕТУВА типче со рено 4 и ми го зема местото. Ама ситуацијава беше мистер бин, среќа го видов, не си додадов гас онака да си се паркирам. Толку ме извади од патики, па морав да му отерам мајка и шајка фејс ту фејс. Каква е оваа ебана култура бре у нашава педерска земја? абе како, стварно не ми е јасно со кој кур црн смотан памет се дрзнуваш на таков потег???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7052 на: 03 Декември 2013, 00:36:38 am »
форите на свето...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #7053 на: 03 Декември 2013, 00:43:31 am »
Ауу денес ептен се напонав со едно чиче...ама ме извади од патики... Идам ја најнормално лефтерно да се паркирам куде нас у СП планет, ама нема место а у истиот момент глеам еден ќе искача си викам топ, одам понапред пуштам 4 жмигавци и ставам у риквер и чекам типчето да искочи да си влезам. Искача тој, го глеам у ретровизор, си давам гас, кога од нигде, ама од нигде никаде ми УЛЕТУВА типче со рено 4 и ми го зема местото. Ама ситуацијава беше мистер бин, среќа го видов, не си додадов гас онака да си се паркирам. Толку ме извади од патики, па морав да му отерам мајка и шајка фејс ту фејс. Каква е оваа ебана култура бре у нашава педерска земја? абе како, стварно не ми е јасно со кој кур црн смотан памет се дрзнуваш на таков потег???

При опис на една ваква ситуација, една мома, повремен возач, реагира: „е, шо има тука лошо?! Кој прв си начека, негово си е местото“.
Wtf?!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #7054 на: 03 Декември 2013, 01:07:04 am »
Абе, да не има некое електромагнетно зрачење појако од обично?

1. едночудо народ заборавиле дека има и трепкачи на колата, со одредена и специфична намена.
Досега мислев само таксисти имаат право да менуваат ленти без трепкач, ама изгледа сум бил во заблуда.

Veke se naviknav, pred raskrsnica kocam i cekam da pominat site posle jas odam. 90% ne davaat zmigavec, ko da ke se potrosi Picka mu majcina ?! Za taksisti da ne praime muabet!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #7055 на: 03 Декември 2013, 01:09:29 am »
Не не, не е дека ќе се потроши.. ЕВН наплаќа за секое жмигање, струја се троши.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7056 на: 03 Декември 2013, 01:19:18 am »
За секое намигнување...пошто трепкач нели ;D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #7057 на: 03 Декември 2013, 01:26:12 am »
Никогаш не сум можел да ги сфатам тие што не даваат жмигавец. Разбирам во ситуации кај што нема живо пиле на некое запикано уличе, ама на булевар?! Па природно ми доаѓа пред да свртам да ја притиснам ракетата за жмигавци нагоре или надоле.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #7058 на: 03 Декември 2013, 01:31:46 am »
Davanjeto zmigavec e stvar na navika, nema veze kade si. Ja i u Sahara da vozam davam zmigavec, u stvari i ne ni znam deka go pravam toa, se slucuva po avtomatizam !

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #7059 на: 03 Декември 2013, 02:42:27 am »
Е шо денеска така се живее ја да те заеба тебе, ако не глуп уште ќе ме напраат уште.. а и шо, шо не си го почекал пред. веќе си го узминал.. јбг така се понашаат поќето, не дека мене ми се допаѓа али то е...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7060 на: 03 Декември 2013, 07:51:37 am »
Davanjeto zmigavec e stvar na navika, nema veze kade si. Ja i u Sahara da vozam davam zmigavec, u stvari i ne ni znam deka go pravam toa, se slucuva po avtomatizam !

Баш така, дури и кога улицата „врти“ под 90 степени, а не е раскрсница, ми се дешава да штракнам на ручката :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7061 на: 03 Декември 2013, 08:35:04 am »
жмигавец обично не се дава кога со една рака се држи мобилниот и се збори уз возење

а има и друго сценарио: кога возачот е прост глупак. и тогаш не се дава жмигавец.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #7062 на: 03 Декември 2013, 09:23:03 am »
Ја успевам да дадам и при првото сценарио :)

Можно е да не дадам жмигавец на паркинг, доколку нема коли околу мене. Ако има коли, или луѓе (пешаци, точкари) у околина, практикувам и на паркинг (или гаража, или што и да е) да дадам жмигавец.

Не давам жмигавец ако сум на семафор, у лента за вртење, додека го чекам семафорот. Кога ќе се раззелени и ќе тргнам, пак давам жмигавец.

Најчеста причина за недавање жмигавец, е при второто наведено сценарио, што е проследено со сочни пораки кон понежниот пол од фамилијата на возачот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7063 на: 03 Декември 2013, 09:39:04 am »
Потполно се согласувам со другото сценарио на филипв.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7064 на: 03 Декември 2013, 11:53:10 am »

Pred nekoj den na parkingot kaj  7ca Aerodrom istoto mi se sluci..cekam red da izleze edno kombe za da se parkiram na negovo mesto...samo sto izleze kombeto od ulica chika so familija mi se ubuta pred nos i si se parikra.

Prva izleze zena mu i i rekov: Ke ve molam da go zamolite gospodinot da se parkira na drugo mesto..izgleda ne me vide deka cekav.
Si vleze mu kaza..se trgnaa..fala prijatno...kulturno..civilizirano..