Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
85 (44%)
Платнени
103 (53.4%)
Не ми требаат патосници
5 (2.6%)

Вкупно гласови: 193

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 67627 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Ок дефинитивно ќе земам од таму, се мислам дали да земам со лого или без. Или па да им речам логото да биде према седиште не од страна. Фиксатори доаѓаат со нив или не?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Ќе ве замолам да обрнете внимание на патосниците, на 4:19.

:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Без, грозно е. Ама и да нарачаш без ќе ти дојдат со лого мислам. Во секој случај јас го отшивам.

Иначе прашав можело и една да се нарача! (Закон!!!) 600 +150 = 750 од прилика сосе достава само една. Зависи од колата ама грубо тука некаде ќе се.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Или уште подобро, нарачуваш комплет патосници и дупла возачка. Да бидат исти сите.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5546
Кој ги фалеше платнените патосници нека се изјасни сега :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нека стави слика после усисување откога се исушило и ќе видиш зошто сите ги фалат платнените патосници.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Јас ги фалам, па и баш заради вакви работи. За саат време ќе се исушат (иако веќе и делуваат суви на сликата), и само треба да ги извади од кола и да истресе на ограда, или уште подобро, без да ги вади само да ги помине со усисивач. И готово.

Гумени патосноци изгледаат чисто само додека се во пакувањето.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150

Јас ги фалам, па и баш заради вакви работи. За саат време ќе се исушат (иако веќе и делуваат суви на сликата), и само треба да ги извади од кола и да истресе на ограда, или уште подобро, без да ги вади само да ги помине со усисивач. И готово.

Па и не можам да се согласам дека е баш така.

Имав платнени - да, ќе ги истресеш, усисаш, се тоа, ама само изгледаат чисти. Во принцип, длабински се многу нечисти.

Имам гумени - АПЦ, четка и шише вода. Гланц нови на изглед, а и беспрекорно чисти.

А горе-доле ист труд вложен, дали ќе усисуваш, дали ќе плакнеш...

Едина предност, по мое, на платнените е што изгледаат многу подобро од гумените.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Јас не би вадел, директно во перална со црево од усисувач. Чисти стакло! Без утка.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Имав платнени - да, ќе ги истресеш, усисаш, се тоа, ама само изгледаат чисти. Во принцип, длабински се многу нечисти.

Имам гумени - АПЦ, четка и шише вода. Гланц нови на изглед, а и беспрекорно чисти.

Едина предност, по мое, на платнените е што изгледаат многу подобро од гумените.

Секако, не мора да се согласиме. За мене платнените се многу подобри од многу причини - поубаво изгледаат, полесни се за одржување, покомотни ми се, не ми се лизгаат нозете (особено ако се погоди да се влажни) не се осеќам како да сум во гумен чамец. Тоа дека „длабински се многу нечисти“ не го разбирам баш, но ете - нека биде така, иако мислам дека не е.

АПЦ, четка и шише вода е (да бидеме искрени сега) многу покомплицирано од проаѓање еднаш со усисивач. Па чекај ги да се сушат, па веднаш кога ќе се исушат изгледаат барем малку прљави, итн...

Секако, субјективно е. Јас не сакам гумени патосници, и во моја кола никогаш нема да ги ставам. Голфот е од прв ден со теписонските, лето, зима...

Отсутен Diesel

• Сениор
Мислев "длабински" за точно тоа што го постирал @vlatko.klp погоре. Седиштата изгледаат чисти, а уствари не се.

Седиштата. Замисли на патосниците каква е ситуацијата.

Лично, усисивање ми е мене покомплицирано - треба да влечам продолжен кабел, па правосмукалка, па да собирам после... Немам блиску самоуслужна перална.

Не ги оставам да се сушат - ги бришам со МФ крпа. Можда затоа мислиш дека откако ќе се исушат изгледаат валкани, пошто всушност и се валкани. Не си го собрал остатокот од нечистотијата, туку си оставил да се исуши и да ја исфлека гумата.

Ставам платнени, ама само ради изглед. Ништо друго.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Секако, не мора да се согласиме. За мене платнените се многу подобри од многу причини - поубаво изгледаат, полесни се за одржување, покомотни ми се, не ми се лизгаат нозете (особено ако се погоди да се влажни) не се осеќам како да сум во гумен чамец. Тоа дека „длабински се многу нечисти“ не го разбирам баш, но ете - нека биде така, иако мислам дека не е.

АПЦ, четка и шише вода е (да бидеме искрени сега) многу покомплицирано од проаѓање еднаш со усисивач. Па чекај ги да се сушат, па веднаш кога ќе се исушат изгледаат барем малку прљави, итн...

Секако, субјективно е. Јас не сакам гумени патосници, и во моја кола никогаш нема да ги ставам. Голфот е од прв ден со теписонските, лето, зима...
Згора на тоа секогаш се чисти бидејќи се синтетички и не упиваат нечистотија. За разлика од персиски теписи, кои упиваат нечистотија. Затоа и многу лесно се чистат со правосмукалка бидејќи не е упиена во нив.

Ем се чисти, ем изгледаат чисто.

Отсутен Diesel

• Сениор
Синтетички биле...

Ако сака нека се изработени од најфините влакна од на змејот ташаците, пак упиваат гнасотилаци. Изгледај 2-3 фул дитејл видеа на YT, ќе видиш дека нема платнена патосница што нема потреба од длабинско ("хемиско") чистење.

Замисли си што се внесуваш кога Стојанчо од петите го вади и плука зелен медаљон, така убав, сочен, пикавци од цигари на сите страни, гомна од миленичиња, гуми за џвакање, уље, прашина од питај-курац каде донесена...

Ама, сепак, на кој што и колку му е битно. Мене тоа ми е екстремно битно. Затоа, гумена за мене.

Се извинувам за ОТ.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
Муабетов по 100ти пат се прави.
Нема потреба од убедување, секој си знае што е убаво за себе.