Кој ги фалеше платнените патосници нека се изјасни сега
Јас ги фалам, па и баш заради вакви работи. За саат време ќе се исушат (иако веќе и делуваат суви на сликата), и само треба да ги извади од кола и да истресе на ограда, или уште подобро, без да ги вади само да ги помине со усисивач. И готово.
Гумени патосноци изгледаат чисто само додека се во пакувањето.
Па и не можам да се согласам дека е баш така.
Имав платнени - да, ќе ги истресеш, усисаш, се тоа, ама само изгледаат чисти. Во принцип, длабински се многу нечисти.
Имам гумени - АПЦ, четка и шише вода. Гланц нови на изглед, а и беспрекорно чисти.
А горе-доле ист труд вложен, дали ќе усисуваш, дали ќе плакнеш...
Едина предност, по мое, на платнените е што изгледаат многу подобро од гумените.
Секако, не мора да се согласиме. За мене платнените се многу подобри од многу причини - поубаво изгледаат, полесни се за одржување, покомотни ми се, не ми се лизгаат нозете (особено ако се погоди да се влажни) не се осеќам како да сум во гумен чамец. Тоа дека „длабински се многу нечисти“ не го разбирам баш, но ете - нека биде така, иако мислам дека не е.
АПЦ, четка и шише вода е (да бидеме искрени сега) многу покомплицирано од проаѓање еднаш со усисивач. Па чекај ги да се сушат, па
веднаш кога ќе се исушат изгледаат барем малку прљави, итн...
Секако, субјективно е. Јас не сакам гумени патосници, и во моја кола никогаш нема да ги ставам. Голфот е од прв ден со теписонските, лето, зима...