Gledam ovde teska diskusija padna okolu patosnicive, vikam aj da se ubacam sepak, toa mi e rabota
) Jas imam ponuda za site vas, sakate evtini gumeni ili tepisonski, sakate kvalitetni, pak gumeni ili tepisonski imam za site
) Jas licno koristam gumeni zima, tepison letno vreme. Iskustvata koi mozev tuka da gi procitam moze da zavisat i od kvalitetot na gumata ili tepisonot, koja i opcija da ja odberete spored mene kvalitetot treba da bide presuden, zasto kvaliteten tepison e isto taka dobar kolku i kvalitetna guma ili obratno. Momentalno zaradi pogolemata konkutencija,krizata i td, moze da se najde kvalitet po niska cena i sepak podobro e da se zeme kvalitet, bez razlika tepih ili guma. Tepisonot ja vpiva vodata, i ne ja zadrzuva odozgora, ama dokolku ne se odrzuva redovno, samiot tepison moze da dobie losa mirizba, i veke ne bi bile dobri za koristenje. Inaku sekoj tepison, od najevtin do najskap ima nekoja opcija od guma odozdola, ili granulatna guma. Gumenite ja zadrzuvaat vodata odozgora i lesno moze da se iscisti, prakticni se, no dokolku e nekoja losa guma, smrdi i se raspaga za brzo vreme. Pak da naglasam , spored mene, osven kvalitetot, isto taka dokolku moze da se najde bilo kade, dobro e da se zeme tipska, namenska patosnica za kolata,ako ima opcija i so fixator, za da bide uste poprakticna. Vidov se spomnuvaat patosnici od salonite, mislejki deka tie se nekoj si orginal, da tie se so odlicen kvalitet, no i tie se od nekoja firma koja proizveduva samo patosnici,dali e Gledring, Petex ili nesto slicno,gumeni, ili od nasi firmi proizveduvaci,tepison, cenata e previsoka, firmite koi uvezuvaat patosnici istite mozat da se najdat po poniska cena,bi trebalo da se pripazi i na toa. Ne favoriziram ni tepison ni guma, licen izbor.