Автор Тема: 1.6 во Astra, Cruze  (Прочитано 13700 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
1.6 во Astra, Cruze
« на: 17 Декември 2011, 12:53:38 pm »
Астрата да иде со убаво дизелче, пеки, со овој мотор, никако...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #1 на: 17 Декември 2011, 12:56:15 pm »
мене цениве ми изгледаат претходно напумпани па сега изгледа добар попуст, на пример тој 1.6HDI има цена без попуст 25к евра, за тие пари ке купиш авенсис 2.0 D4-D Business, и кусур ке ти остане за да возиш. Сега со попуст е 20к, значи ако стават 2.0 дизел ке биде поскап од авенсисот и затоа никој не им го купува

зошто бе? ке и опашаш едно плинче :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #2 на: 17 Декември 2011, 19:10:03 pm »
Не е проблемот у плинчето, проблемот е шо ти треба променливо гравитационо поле за да ја мрднеш од место :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #3 на: 17 Декември 2011, 19:13:19 pm »
Дали е истата цена и за Астра со 3 врати ?

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1222
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #4 на: 17 Декември 2011, 20:30:45 pm »
Не е проблемот у плинчето, проблемот е шо ти треба променливо гравитационо поле за да ја мрднеш од место :)

Е сега претеруваш, навистина 1,4 беше може мал мотор ама сепак за наши услови ако сакаш поефтино и ако не ти е за трки брка работа, ама 1,6 е сигурно ако не идеален топ моторче за таа цена и таква кола.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #5 на: 17 Декември 2011, 20:39:07 pm »

Сите се фалите како Ланцерот со 1.5 мотор бил добар, а ова со 1.6 и 115кс ќе било точак.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #6 на: 17 Декември 2011, 20:53:34 pm »

Сите се фалите како Ланцерот со 1.5 мотор бил добар, а ова со 1.6 и 115кс ќе било точак.
Тоа, тоа и јас се чудам...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #7 на: 17 Декември 2011, 22:27:31 pm »
Јас имам возено Астра и со 1.4 мотор и со 1.6 и тоа подоста време.

1.4 моторот е стварно слаб ама 1.6 е сосема добар.

Не е за на трки нормално, не е некоја бесна макина ама ја тера колата без некој поголеми проблеми.

Отсутен velestrumf

• Легенда
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #8 на: 18 Декември 2011, 03:09:53 am »

Па ваљда пошто има разлика во технологии. Кај Лансерот моторот е изработен со значително помодерни имплементации на истите, во однос на тој кај Астрата, ама фино... Нека ви биде.

Истиот мотор е и во Круз (или барем беше, не знам дали е уште), и е тиња. Освен на хартија нормално, каде што вика дека има да леташ и ич да не трошиш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #9 на: 18 Декември 2011, 10:15:39 am »

Па ваљда пошто има разлика во технологии. Кај Лансерот моторот е изработен со значително помодерни имплементации на истите, во однос на тој кај Астрата, ама фино... Нека ви биде.

Истиот мотор е и во Круз (или барем беше, не знам дали е уште), и е тиња. Освен на хартија нормално, каде што вика дека има да леташ и ич да не трошиш.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #10 на: 18 Декември 2011, 10:36:11 am »
1. Астрата на Стратро не беше баш стандардна. Колку што памтам, имаше фабрички променет софтвер со некој коњ повеќе, KN филтер и Asso издув. Значи ~120-122 коњски сили.
2. Лансерот на Филип беше целосно стандарден, без никакви измени. 109 коњски сили.
3. Астрата ја возеше Стратро, а Лансерот Филип. Драстична разлика во квалитет на возачи, познавање на возилата, итн.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #11 на: 18 Декември 2011, 11:14:07 am »
1. Астрата на Стратро не беше баш стандардна. Колку што памтам, имаше фабрички променет софтвер со некој коњ повеќе, KN филтер и Asso издув. Значи ~120-122 коњски сили.
2. Лансерот на Филип беше целосно стандарден, без никакви измени. 109 коњски сили.
3. Астрата ја возеше Стратро, а Лансерот Филип. Драстична разлика во квалитет на возачи, познавање на возилата, итн.

so many excuses ;D

1. Chip, KN, Booster i sto se ne, 10-15% poveke snaga na hartija, vo praksa gi nema: http://www.carclub.mk/2011/12/09/astra-vs-itself-3/
3. Pa treba da kazis dali edniot ili drugiot se losi vozaci. Filipceto mnogu dobro si ja znaese kolata jas mislam, ja krevase stotka za 10 sekundi:
http://www.youtube.com/watch?v=GnDqQmT-FMg

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #12 на: 18 Декември 2011, 13:58:54 pm »
Бравоооо... И ќоравата кокошка нашла зрнце, и сеа?

Пак останува ФАКТ, дека моторот кај Лансерот користи значително помодерни технологии во однос на тој кај Астрата. Дали и колку некој знае или не знае тоа да го искористи, не е само до моторот/колата.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
1.6 во Astra, Cruze
« Одговори #13 на: 18 Декември 2011, 14:06:11 pm »
ај, 1.4 бил спор.

ама сеа и 1.6 не чини?

шо има народов толку против опел... :)

Отсутен Tommy

• Легенда